Totalt
760 km
pister
Blå 275 km
Röda 390 km
Svarta 95 km

Bad Gastein

Högsta skidåkning
2700 m
Antal liftar
271
Liftkapacitet
370000 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
10 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Bergstation
Snowpark

Skidresor till Bad Gastein

Bad Gastein var en gång i tiden en exklusiv kurort i Österrike men är idag mer känd som charmig skidort med ett perfekt läge i ett fantastiskt skidområde. Kanske är det den sköna blandningen av härlig skidåkning, pittoresk by och äkta afterski som har gjort Bad Gastein till en av Alpernas populäraste skidorter.    

Upplev 760 pistkilometer på din skidsemester i Bad Gastein   

I Gasteinertal kan du uppleva skidåkning för alla nivåer fördelat på 201 pistkilometer. I dalen finns fem olika skidområden, nämligen Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Grossarl och Sportgastein, var och en med sin egen karaktär.    

Bad Gastein är även en del av skidparadiset Ski Amandé som totalt består av 760 kilometer pist och bland annat omfattar St. Johann, Maria Alm och Wagrain. Det bästa är att du får tillgång till hela skidområdet i ditt liftkort när du bokar en skidresa till Bad Gastein. Så skulle de 201 pistkilometrarna i de fem områdena i dalen Gasteinertal inte vara nog har du cirka 560 kilometer pist till att utforska.  

Du får alltså läcker och varierad skidåkning för både familj, nybörjade och mer avancerade åkare och dessutom en klassisk skidby full av liv. Trots sin popularitet kostar en skidsemester till Bad Gastein många gånger mindre jämfört med de större skidorterna i Tyrol, mycket tack vare det stora urvalet av prisvärda boenden.  

5 anledningar till att välja Bad Gastein 

  • 25 områden och 760 pistkilometer i ditt liftkort 
  • Breda pister och fantastisk off-pist i Sportgastein-området 
  • Du kan testa något av byns många legendariska kurbad  
  • Här finns afterski i världsklass och ett fartfyllt nattliv 
  • Pittoresk by med flotta alpina omgivningar 

Läs mer om skidorten Bad Gastein

 

Skidåkning i överflöd Skidområdet i Bad Gastein

Bad Gastein är en del av det gigantiska Ski Amande, som bjuder på 760 kilometer pist och hela 25 skidområden.

När du bokar en skidresa till Bad Gastein får du tillgång till alla områden, till exempel Flachau, Wagrain, St. Johann och Maria Alm 

I själva Gasteinerdalen finns fem olika skidområden som tillsammans erbjuder 201 kilometer pist. Pisterna sträcker sig från 835 meter till 2 687 meters höjd och erbjuder något för varje smak.  

Dorfgastein, Grossarl och Bad Hofgastein finns charmerande skogspister som passar familjen och nybörjaren medan Sportgastein erbjuder mer utmanande skidåkning upp till 2 700 meters höjd till den som söker efter spänning.  Själva Bad Gastein har både lättare och svårare backar och passar därmed alla. 

För att ta sig mellan de olika områdena går det gratis skidbussar som ingår i liftkortet. Det går flera bussar som enkelt och bekvämt tar dig mellan de olika områdena i dalen. Det tar cirka 20 minuter med skidbussen mellan de olika områdena. Ska du från den ena änden av dalen till den andra, bör du dock räkna med lite längre transporttid.   

Bad Gastein och Bad Hofgastein  

Schlossalm-Anfertal-Stubnerkogel är det största området som förbinder Bad Gastein och Bad Hofgastein. Här bjuds det på läcker och varierad skidåkning från 860 meter till 2 300 meters höjd, allt samman sammankopplat av ett effektivt och välfungerande nätverk av liftar och gondoler.   

I skicentrum Angertal i närheten av Bad Hofgastein ligger ”KIDS PARK”. Det är ett perfekt område för de minsta skidåkarna med nybörjarbackar och transportband som gör det enkelt för barnen. Från Bad Gastein kan du också ta dig till Graukogel som erbjuder långa och utmanande pister. 

Dorfgastein och Grossarl   

Detta är ett familjevänligt skidområde med varierad skidåkning. Här hittar du breda pister som ger plats till skidåkare på alla nivåer. Området är också känt för sina trivsamma små skidstugor, där du kan avnjuta en god lunch eller bara ta en liten skön paus innan skidåkningen fortsätter.  

Det lättaste sättet att komma hit är att åka skidor till Bad Hofgastein och sedan ta den gratis skidbussen till Dorfgastein. 

Sportgastein   

Sportgastein bjuder på skidåkning från 1 590 meter till 2 650 meters höjd. Här finns det inte så många pister, men de pister som finns bjuder på skidåkning i toppklass. Den höga placeringen och de många snökanonerna garanterar fin snö från slutet av november till april.  

Det är också i Sportgastein du hittar den bästa offpistenHär kan du definitivt hitta first tracks och massor av härligt puder! 

Längdskidåkning i Bad Gastein   

Längdspår finns i olika nivåer i områdena Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein och Sportgastein. Sammanlagt finns det hela 45 kilometer längdspår. Terrängen är varierad och passar både för dig som vill njuta av naturen och landskapet samt för dig som vill få ett ordentligt träningspass.

Skandinavisk barnskidskola

I Bad Gastein erbjuder vi skandinavisk skidskola för barn. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Läs om skidorten Bad Gastein här

Skidorten med de varma källorna Skidorten Bad Gastein

Bad Gastein är en vacker gammal kurort som förutom skidåkningen är känd för sina varma källor och stora spa-anläggningar.

Byn ligger i fina alpina omgivningar omgiven av de många bergstopparna. Trots den lite lyxiga känslan som de många spa-anläggningarna skapar finns det gott om möjligheter för att hitta enklare boenden till ett bra pris. Jämfört med andra österrikiska skidorter är Bad Gastein nämligen ett relativt billigt resmål. 

Populär skidort med gamla anor och legendariskt byliv 

En gång i tiden var Bad Gastein en kurort vars kasino lockade kungligheter och Europas jetset. Utöver den fantastiska skidåkningen är dalen idag kanske mest känd för sina varma källor, stora spa-anläggningar och inte minst det legendariska bylivet.  

Den charmiga byn ligger i vackra alpina omgivningar med utsikt över Gasteinerdalens trädklädda bergstoppar, men om du har ont av branta backar är Bad Gastein kanske inte det bästa stället för dig. Byn ligger nämligen på en ganska brant sluttning vilket gör att om du bor längst ned i byn krävs det en promenad i uppförsbacke för att nå butiker, tågstationen och huvudliften till Stubnerkogel som ligger på toppen.  

Läget på sluttningen gör dock att du får en fin utsikt över de fina naturomgivningarna, i stort sett var du än befinner dig i byn. Så även om det krävs lårmuskler för att ta sig upp i byn, är det helt klart värt det. Längs den mysiga gågatan som går genom byn hittar du många trevliga restauranger och barer med fantastisk afterski samt nattklubbar där det dansas natten lång. När liftarna har stängt och afterskin är slut så vaknar alla Bad Gasteins uteställen till liv till den festglade skidåkarens glädje.

Bubbelbad, skridskoåkning eller en tur i kälkbacken?

Förutom skidåkning och festligheter bör du unna dig ett besök på något av byns många kurbad, eller varför inte en shoppingrunda bland de många spännande butikerna som finns i den trivsamma byn. Det finns också familjevänliga aktiviteter att prova på efter att liftarna har stängt. Tillsammans med familjen kan du till exempel ta några åk på skridskobanan eller i kälkbacken. 

En sak är i vart fall säker - i Bad Gastein går ingen uttråkad! 

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat en laddstation vid Hotel Kaiserhof. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Bad Gastein? 

Kika in dessa t artiklar om skidresa till Bad Gastein. 

Hitta ditt boende i Bad Gastein

AccommodationTypes

Avstånd

Skidhyra i Bad Gastein

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7 8
Skidor och pjäxor guld 2809 3229 3229 3599
Skidor och pjäxor silver 2339 2679 2679 2989
Skidor och pjäxor bronze u. 8 729 819 819 909
Skidor och pjäxor bronze u. 15 1379 1579 1579 1749
Skidor och pjäxor bronze 1859 2129 2129 2369
Snowboard och boots u. 15 1379 1579 1579 1749
Snowboard och boots 2159 2459 2459 2729
Skidor guld 2179 2509 2509 2799
Skidor silver 1709 1959 1959 2189
Skidor bronze u. 8 449 519 519 569
Skidor bronze u. 15 749 859 859 959
Skidor bronze 1229 1409 1409 2669
Snowboard u. 15 749 859 859 959
Snowboard 1519 1739 1739 1959
Skid- eller Snowboardpjäxor u. 15 279 309 309 339
Skid- eller Snowboardpjäxor 639 729 729 799
Hjälm u. 15 179 199 199 219
Hjälm 279 309 309 339

I Bad Gastein samarbetar vi med Sport Schober. När du hyr genom oss får du gratis förvaring vid huvudliften.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Bad Gastein

Då gillar du nog även... Faller Bad Gastein dig helt i smaken?