Ischgl

Totalt
235 km
pister
Blå 45 km
Röda 138 km
Svarta 52 km

Ischgl

Högsta skidåkning
2872 m
Antal liftar
45
Liftkapacitet
93800 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Panorama
Palinkopf
Idalp
Snowpark
Pardatschgrat

Skidresor till Ischgl

I vackra Paznaundalen, Österrike hittar du Ischgl som har blivit ett allt mer känt namn bland skidåkare. Det nog något att göra med att det erbjuds ett stort skidområde med pister i toppklass, modernt skidsystem och en makalös afterski. För vad mer kan en skidåkare begära?  

Modernt skidsystem och skidåkning i toppklass

I Ischgl är skidsystemet toppmodernt med utmaningar till skidåkare av alla nivåer. Det stora skidområdet, Silveretta Arena, på 200 pistkilometer har allt från blå, röda och svarta pister. En svindlande fördel är att 90 % av skidåkningen är över 2 000 meters höjd, så Ischgl är ett snösäkert val. Detta betyder också att det finns fantastiska möjligheter till offpist i skidområdet, som lockar många puderälskare.  

Visste du att du från Ischgl kan åka över till Schweiz? För Ischgl ligger nämligen nära den schweiziska byn Samnaun som bland annat är känt för att vara tullritt och därmed billigt.  

Upplev äkta österrikisk stämning på din skidresa i Ischgl

Har du en gång varit på skidsemester i Ischgl så vill du garanterat åka tillbaka. För den idylliska atmosfären som omger Ischgl är medryckande och fantastiskt härlig. Bland de mysiga promenadgatorna finns det flera restauranger att välja mellan. Blir du trött i benen kan du ta rullbandet som ligger i en tunnel under byn. Ingen skidsemester utan äkta österrikisk afterski, och där är möjligheterna stora i Ischgl. För när eftermiddagen närmar sig rekommenderas ett besök på en av de kända afterskibarerna Kuhstall, Trofana Alm eller Kitzloch som serverar alla de klassiska afterskilåtarna. 

Hitta ditt boende i Ischgl

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Ischgl

Ischgl är en del av skidområdet Silvretta Arena som är ett av det mest varierande skidområdet i Österrike där det finns utmaningar för alla skidåkare oavsett tidigare erfarenhet.  Skidområdet utgör hela 238 km pist som är fördelat på 39 km blåa pister, 165 km röda och 34 km svarta pister. Utöver de pistade kilometerna finns det även offpist att utforska.  

Samtliga tre liftar, Pardatschgratbahn, Fimbabahn och Silverettabahn, som utgår från Ischgl by tar dig upp till Idalp. Idalp är en bra utgångspunkt för en skiddag i Ischgl samtidigt som det är ett perfekt område för nybörjare att hålla sig inom, för här finns många breda och blåa pister och när benen börjar bli trötta går det smidigt att ta en av gondollifterna ner till byn igen. 

Skidåkning i Schweiz  

Skidområdet i Ischgl är sammankopplat med tullfria Samnaun i Schweiz och där är det möjlighet för att åka skidor hela vägen ner till byn.   Paradis för snowboard För den som vill testa på krafterna i en funpark finns det även här ett särskilt "boarders-paradise" med bland annat half-pipes och ett 30-tal olika hopp.

Längdskidåkning i Ischgl

Längdskidåkningen är inte lika stort som utförsåkningen i Ischgl. Därför kan du hitta  75 km längdspår i närhet till Ischgl. Spåret mellan Ischgl och Galtür som binder ihop de båda områdena och är en fantastisk vacker tur.  

Erbjudanden från Ischgl

Få ett reseförslag till Ischgl