Saalbach - Hinterglemm

Totalt
408 km
pister
Blå 199 km
Röda 173 km
Svarta 36 km

Saalbach - Hinterglemm

Högsta skidåkning
2096 m
Antal liftar
121
Liftkapacitet
89000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Schattberg Ost
Wildenkarkogel
Zwölferkogel
Lärchfilzkogel

Skidresor till Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm är främst känt för sitt sammanhängande skidområde, gemytliga by och fartfyllda afterski. Så oavsett om du reser för skidåkningen, stämningen eller festen så har Saalbach-Hinterglemm något för alla!  

Sammanhängande skidsystem med pister för alla skidåkare  

Det bästa med skidområdet, SkiCirkus, är att det är sammanhängande. Faktiskt så sammanhängande att du kan ta dig runt på skidor till alla 270 kilometer pist skidområdet erbjuder utan att behöva ta en skidbuss. Skidområdet är känt för sin varierande skidåkning, breda pister och sina välpreparerade pister. Det betyder att alla skidåkare kan känna sig varma i pjäxorna! 

När skiddagen är över har skidorten mycket mer att erbjuda. Saalbach-Hinterglemm är känt både för sin trivsamma atmosfär och för att ha Österrikes bästa afterski med den berömda baren Hinterhag Alm.  

5 anledningar till att välja Saalbach-Hinterglemm 

  • Här finns välpreparerade pister för alla nivåer 
  • Effektivt skidsystem som gör det lätt att ta sig runt – ingen skidbuss behövs här! 
  • Nervkittlande offpist i Fieberbrunn 
  • Fantastisk afterski 
  • Österrikisk charm och gästfrihet i en stämningsfull by med ett pulserande nattliv 

Läs mer om skidorten Saalbach-Hinterglemm

Hitta ditt boende i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes

Avstånd

Skidorten Saalbach-Hinterglemm

Skidområdet i Saalbach-Hinterglemm 

Skidområdet i Saalbach är ett av de mest sammanhängande skidområdena i Europa. Skidområdet erbjuder skidåkning i områdena Saalbach, Leogang, Fieberbrunn och Hinterglemm. Området kallas för "Skicirkus Saalbach" och här finns utmaningar för alla nivåer. Skidområdet består av 270 kilometer pist fördelat på 140 kilometer blåa pister, 110 kilometer röda pister och 20 kilometer svarta pister.  

Funpark 

Skidområdet i Saalbach har hela fyra parker. Den största ligger i botten av Hinterglemm medan de övriga ligger i Leogang. Efter att Fieberbrunn blev en del av det sammanhängde Ski Cirkus är det nu också möjligt att utnyttja den nybyggda naturliga Backcountry park, också kallad "Powairea", som omfattar ett fyra meter högt drop och fem power kickers. 

Längdskidåkning i Saalbach 

Sammanlagt har Saalbach-Hinterglemm 12 kilometer fina längdspår och det finns också ett längdspår uppe på berget. 

NYHET! Skidåkning till Zell am See 

Från och med säsongen 2019 / 2020 har du möjlighet att åka skidor både i Saalbach och Zell am See - på samma liftkort. Dessa två områden har nämligen blivit förbundna med varandra och ger dig tillgång till över 400 kilometer pist. Från Saalbach kan du ta liften till Zell am See och när du senare ska hem igen hoppar du på bussen och är tillbaka i Saalbach på fem minuter. 

Härlig atmosfär och afterski på din skidsemester i Saalbach 

Med de omkringliggande bergen och Saalach-floden som rinner genom byn kommer du att känna dig som ett med Alperna i Saalbach. Den charmerande alpbyns avslappnade atmosfär och gästfria miljö gör att du känner dig välkommen. Byn har något för var smak och erbjuder aktiviteter för både stora och små skidåkare.  

För festglada besökare är Saalbachs afterski ett måste! Skidorten är känd för att ha Österrikes bästa afterski och den legendariska afterski-baren Hinterhag Alm, som har varit en stor del i att skapa detta rykte, har inte gått många förbi. Har du inte varit på Hinterhag Alm så har du inte upplevt riktig afterski! Här gäller det att hänga på låset om du överhuvudtaget vill ha en sittplats.  

Om du är en tävlingsmänniska kan Bobby’s Pub rekommenderas. Förutom att vara ett ställe där det langas stora fatöl över disken, kan du utmana vännerna i olika spel såsom bowling, pool och bordfotboll. 

Byn har även mycket annat att bjuda på. Längs den bilfria gågatan ligger flertalet restauranger, butiker och barer. Även i pisterna finns många mysiga restauranger dit du kan svänga av för att ta en välförtjänt paus i skidåkningen.  

För de minsta finns det härlig pulkåkning att prova på. Ta med pulkan eller kälken till någon av de fem upplysta pulkabanorna som går ner till byn och känn hur det pirrar i magen när ni susar ner. Lika roligt för vuxna som för barn! 

Ta dig smidigt till skidåkningen

Samtliga av våra boenden ligger centralt i byn, varifrån supermarknad och många av liftarna enkelt kan nås. Oavsett var du bor kommer det därför aldrig att vara långt till inköpsmöjligheter eller liften upp till terrängen i Saalbach-Hinterglemms SkiCircus.  

Erbjudanden till Saalbach-Hinterglemm

Få ett reseförslag till Saalbach - Hinterglemm