Saalbach - Hinterglemm

Totalt
408 km
pister
Blå 199 km
Röda 173 km
Svarta 36 km

Saalbach - Hinterglemm

Högsta skidåkning
2096 m
Antal liftar
121
Liftkapacitet
89000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Schattberg Ost
Wildenkarkogel
Zwölferkogel
Lärchfilzkogel

Skidresor till Saalbach-Hinterglemm

Saalbach är främst känt för sitt sammanhängande skidområde, gemytliga by och fartfyllda afterski. Så oavsett om du reser för skidåkningen, stämningen eller festen så har Saalbach något för alla!

Sammanhängande skidsystem med pister för alla skidåkare

Det bästa med skidområdet, Ski Cirkus, är att det är sammanhängande. Faktiskt så sammanhängande att du kan ta dig runt på skidor till alla 270 km pist skidområdet erbjuder utan att behöva ta en skidbuss. Skidområdet är känt för sin varierande skidåkning, breda pister och sina välpreparerade pister. Det betyder att alla skidåkare kan känna sig varm i pjäxorna!

Upplev vild afterski och gemytlig atmosfär på din skidsemester i Saalbach

Saalbach är känt för att ha Österrikes bästa afterski och de flesta har hört om legendariska Hinterhag Alm som har varit med och ge Saalbach sitt rykte. För har du inte varit på Hinterhag Alm så har du inte upplevt riktig afterski! Här gäller det att hänga på låset om du överhuvudtaget kan tänka dig en sittplats…

Skidorten är även känd för sin gemytliga atmosfär både i byn och på pisterna. Byn utgörs av en bilfri gågata som bjuder på flertalet restauranger, butiker och barer. På pisterna kan du svänga av för att ta en paus i en av de många mysiga restaurangerna som finns i skidområdet.

I Saalbach kan du slappna av och unna dig en skiddag med flertalet pauser och avsluta med bravur på Hinterhag Alm. 

Hitta ditt boende i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Saalbach-Hinterglemm

Skidområdet i Saalbach är ett av de mest sammanhängande skidområdena i Europa. Skidområdet erbjuder skidåkning i skidområdena Saalbach, Leogang, Fieberbrunn och Hinterglemm. Området kallas för "Skicirkus Saalbach" och här finns utmaningar för alla nivåer. Skidområdet har 270 km pist fördelat på 140 km blåa pister, 110 km är röda pister och 20 km är svarta pister.

Funpark

Skidområdet i Saalbach har hela fyra parker. Den största ligger i botten av Hinterglemm medan de övriga ligger i Leogang. Efter att Fieberbrunn blev en del av det sammanhängde Ski Cirkus är det nu också möjligt att utnyttja den nybyggda naturliga Backcountry park, också kallad "Powairea", som omfattar ett fyra meter drop och fem power kickers.

Längdskidåkning i Saalbach

Sammanlagt har Saalbach-Hinterglemm 12 km fina längdspår och det finns också ett längdspår uppe på berget.

NYHET! Skidåkning till Zell am See

Från och med säsongen 2019 / 2020 har du möjlighet att åka skidor både i Saalbach och Zell am See - på samma liftkort. Dessa 2 områden har nämligen blivit förbundet med varandra och ger dig tillgång till över 400km pister. Från Saalbach kan du ta liften till Zell am See, när du senare ska hem igen är det med en 5 minuters busstur. 

Erbjudanden till Saalbach-Hinterglemm

Få ett reseförslag till Saalbach - Hinterglemm