Totalt
760 km
pister
Blå 275 km
Röda 390 km
Svarta 95 km

Schladming

Högsta skidåkning
2700 m
Antal liftar
271
Liftkapacitet
370000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
10 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Rittisberg
Hauser Kaibling
Der Dachstein
Ramsau am Dachstein
Hochwurzen

Skidresor till Schladming

Schladming är en klassisk VM-ort i Österrike med ett modernt och effektivt liftsystem som tar dig  runt i det sammanhängande skidsystemet på ett smidigt vis. Här finns det 123 varierande pistkilometer med pister för alla typer av skidåkare. Men inkluderat i liftkortet är hela 760 pistkilometer som du enkelt kan nå med en skidbuss. 

Ett sammanhängande skidområde fördelat över fyra berg  

Schladming erbjuder sammanhängande skidåkning fördelat över bergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. Här finns det 123 varierande pistkilometer att utforska - allt från breda carvingbackar, upplysta kvällspister till svåra puckelpister.  

Liftsystemet är känt för att vara välfungerande och effektivt och liftköer är en sällsynt syn. Därmed erbjuder Schladming härlig skidåkning för alla skidåkare oavsett smak och nivå! 

En äkta skidby med allt som hör till 

Förutom fantastisk skidåkning och vild afterski så har Schladming mycket annat att erbjuda. Utöver flera restauranger, lokala butiker och mysiga caféer finns det även en 8 kilometer lång pulkabacke, som både stora som små kan se fram emot! 

5 anledningar till att välja Schladming 

  • Toppmodernt och effektivt liftsystem 
  • Sällan liftkö 
  • Glaciär-skidåkning 
  • Världens största afterski-bar 
  • Massvis att göra utanför pisten 

Läs mer om skidområdet i Schladming

Våra mest populära boenden i Schladming

Modernt skidområde med fyra berg Skidområdet i Schladming

Schladming erbjuder sammanhängande skidåkning på de fyra bergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm.

I det lokala skidområdet finns det 123 varierande pistkilometer att utforska, fördelat på 50 kilometer blå, 91 kilometer röd och 15 kilometer svart pist. Upptäck allt ifrån breda blå boulevarder och skogspister till svarta utmanande puckelpister. Här finns något för varje smak! Inkluderat i liftkortet är dock hela 760km pister vilka du enkalt kan nå med en kort tur i skidbussen.

För de avancerade skidåkarna rekommenderas VM-pisterna, som var en del av tävlingsbackarna när Schladming stod som värd för VM år 2013. Till skidåkaren som vill ta det lugnt, passar området Rohrmoos som har både breda och blå pister. Utöver de fyra bergstopparna erbjuder skidområdet  också glaciärskidåkning med skidåkning upp till 2 700 meter över havet. Här uppe kan du också besöka Schaldmings alldeles egna isslott! 

Hauser Kaibling
  

Skidåkningen i Hauser Kaibling kan bäst beskrivas som otroligt varierad. Här finns det både blå, röda och svarta pister. Så oavsett nivå så finns det en pist för dig. Men, vi rekommenderar den svarta 9:an överst på berget till de mest övade skidåkarna.
 Hauer Kaibling bjuder också på områdets längsta markerade offpist-led. Turen är ganska utmanande, men om du är duktig på offpist är den helt klart värd att utforska.   

Planai 

Planai ses ofta som huvudberget och det är här du hittar flest pistkilometer. Utöver det var det också här FIS Alpine Ski World Championships hölls under VM i Schladming år 2013. Planais vänstra sida finns en Funpark för dem som söker lite extra adrenalinkickar i pisten.  

Pisterna 10 och 11 går parallellt med varandra och passar både nybörjare och mer avancerade åkare tack vare dess smarta uppbyggnad.  

Hochwurzen

Detta område är perfekt för nybörjare och familjer med mindre barn då området domineras av blåa och breda pister. De mer övade skidåkarna kan dock också hitta ett par goda puckelpister att åka på. Varje vecka kan man anmäla sig till både kälkåkning och kvällsskidåkning på de upplysta pisterna. 

Reiteralm 

Reiteralm domineras av röda pister och rekommenderas till de mer övade skidåkarna. Tack vare sitt goda läge är Reiteralm den bergstopp som oftast får snö först och också den topp där snön håller sig kvar längst. Här är det ofta mindre vind jämfört med de andra bergen på en blåsig dag, då berget ligger i lä. Trots de goda förhållandena är det är ofta gott om plats i de fina pisterna.  

Skulle de fyra bergen inte vara nog är ditt liftkort giltigt i hela Ski Amande. Det gigantiska skidområdet sträcker sig från Schladming, genom Wagrain och hela vägen till Bad Gasteinså du har möjlighet att göra många dagsturer om du vill utforska ännu fler pistkilometer 

Längdskidåkning i Schladming 

För den som även vill åka längdskidåkning har Schladming och Rohrmoosområdet tillsammans med Untertal och Hochtal 40 kilometer längdspår. Här finns något för alla nivåer och längs spåren finns även många väl utplacerade stopp för att kunna njuta av naturen. 

Läs om skidorten Schladming här

Historisk alpby med kultur och charm Skidorten Schladming

Den gemytliga alpbyn, som ligger vid foten av Planaiberget, strålar av österrikisk kultur och miljö.

Schladming är nämligen en gammal medeltidsby med sevärdigheter i form av historiska kyrkor, ett museum och ett charmerande bilfritt torg med mysiga caféer och restauranger.  

Schladming känns som en riktig by och även om skidintresset är stort så har det inte tagit över hela byn. Detta är en av de skidorter som österrikarna själva tycker mycket om, något som kan märkas på lokalmiljön och som därmed gör att byn känns väldigt autentisk.  

Modernisering i samband med VM 

När Schladming stod som värd för alpina VM år 2013 genomgick byn en uppgradering med lyxhotell och en rad nya butiker och faciliteter, såsom simhall och skridskobana. Trots uppdateringarna är Schladming som tur är fortfarande en historisk gruv-by med charmig atmosfär - men numera även med ett bredare utbud av butiker, restauranger och aktiviteter.

Restauranger och butiker i Schladming 

I den mysiga byn återfinns ett brett urval av restauranger, caféer och barer. Här hittar man både klassiskt österrikiska restauranger och mat från andra delar av världen. Såväl den som är sugen på en saftig hamburgare och pommes frites som den som älskar hemlagade mexikanska tacos kan få sina behov tillfredsställda. På de mest populära restaurangerna rekommenderar vi att boka bord.  

För den som hellre vill laga mat hemma finns flera fina matbutiker att välja bland, både centralt och i utkanten av byn. Eftersom Schladming är en större skidort som är bebodd året runt finns det många möjligheter till all slags shopping. Här finns allt från vardagskläder till apotek och kosmetik.  

Europas största afterski-bar 

Skidåkare som har en förkärlek för afterski behöver inte bli besvikna i Schladming. Här finns nämligen Europas största afterski-bar Hohenhaus Tenne som har plats till 3 000 festglada skidåkare! Med sina tre våningar och nio barer är baren alltid ett festligt och pulserande ställe. Atmosfären är klassisk österrikisk med fatöl, afterski-musik och glad dans. Gillar du afterski, så kommer detta att vara en av höjdpunkterna på din skidsemester i Schladming. 

Aktiviteter utanför pisten 

När dagens skidåkning är över finns mängder av andra aktiviteter att pröva på. För den äventyrlige är kan tandem paragliding vara värt att prova. Paragliding tar dig ut på en flygtur över dalen och de österrikiska bergen.  

Vi har redan nämnt kälkbanan och simhallen som båda två är värda ett besök, för att inte tala om de många kulturupplevelser som väntar när man bara strosar genom byn.  

Mer om Schladming

I vår artikel delar våra guider med sig av sina bästa tips på skidåkning, restauranger och mycket mer i Schladming.

Vi gör dig uppmärksam på att butiker, restauranger, barer och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hitta ditt boende i Schladming

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Schladming

Då gillar du nog även... Faller Schladming dig helt i smaken?