St. Anton

Totalt
347 km
pister
Blå 144 km
Röda 147 km
Svarta 56 km

St. Anton

Högsta skidåkning
2811 m
Antal liftar
97
Liftkapacitet
120000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
14 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Skicenter
Galzig Bergstation
Gampen
Rendl

Skidresor till St. Anton

Längtar du efter mer utmanande skidåkning och legendarisk afterski så är St. Anton ett utmärkt alternativ! Skidåkningen riktar sig först och främst till erfarna skidåkare där utmaningarna är oändliga för skidåkning i världsklass, både på pisten och i offpisten.

Upplev förstklassig skidåkning både på och utanför pisten på din skidresa i St. Anton

St. Anton är en del av Österrikes största sammanhängande skidområde, Ski Arlberg, med 347 pistkilomter med mestadels röda och svarta pister i högt liggandes terräng med skidåkning upp till 2 811 meters höjd. En perfekt dagstur är ”Der Weisse Ring” som tar dig till grannbyarna Lech och Zürs, där du hittar områdets bästa piståkning. Är det inte tillräckligt så erbjuder också skidområdet 200 km lättillgänglig offpist som har något av Österrikes mest eftertraktade pudersnö.

St. Anton erbjuder alltså snösäker skidåkning i världklass både på och utanför pisten!

Populär internationell skidort med legendarisk afterski

Afterskin är liksom skidåkningen, förstaklassig! På en hylla över Galzigbahn står de världskända afterskibarerna Taps, Krazy Kanguruh och Mooserwirt uppradade, alla med en sak gemensamt - afterski i toppklass. Byn har en internationell dragningskraft men är samtidigt gemytlig, även fast byn är full av svenskar och skidåkare från hela världen.

På gågatan som har bilförbud finns det allt från moderna sportbutiker till mysiga restauranger och caféer samt flertalet barer som ser till att St. Antons nattliv är livat. 

Helt enkelt, i St. Anton finns allt vad hjärtat begär. 

Hitta ditt boende i St. Anton

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i St. Anton

St. Anton är tillsammans med flera andra närliggande skidområden en del av skidregionen Ski Arlberg. Tillsammans utgör de hela 347 km pist som nås via 97 liftar. Skidområdet är fördelat på 144 km blåa pister, 147 km röda pister och 56 km svarta pister. Med ytterligare 200 km offpist finns det utmaningar för alla nivåer. Skidområdets högsta punkt, Valluga, ligger på 2811 m.ö.h. och därifrån är det på en molnfri dag möjlighet att se över till både Schweiz och Italien.

Lech - Zürs - Oberlech - Zug

Det finns bra möjligheter att göra flera dagsturer mellan de olika områdena där den omtalade rundturen “Der Weisse ring” är en en skidrutt som tar dig igenom flera av skidområdets olika byar; Lech, Zürs, Oberlech och Zug.

Rendl

Skidområdet som ligger på motsatt sida av St. Anton heter Rendl och benämns ofta som solsidan. Här ligger pisterna i skugga på förmiddagen för att sedan nås av solstrålarna under eftermiddagen. I Rendl samlas både soldyrkare och extremskidåkare för att antingen testa på ett av skidområdets funpark eller njuta av en Aperolspritz i solstolarna på uteserveringen Rendl beach.

Offpist

I St. Anton finns det utmarkerad offpistterräng som varje morgon säkras med lavinsprängning. Dessa är markerade på pistkartan med streckade linjer och finns i skidsystemets samtliga områden. Trots att de är säkrade rekommenderar vi alltid att åka med lavinutrustning när du beger dig ut i offpisten. Undersök även alltid den dagliga lavinrisken och aktuellt väderförhållande som står på varningstavlorna som sitter vid varje liftstation.

Längdskidåkning i St. Anton


Det finns även möjlighet till längdskidåkning där det totalt finn 40 km längdspår. Det längsta spåret, Stanzertal, sträcker sig över 22 km. Känner du för en kortare runda så finns Reiterspåret på 2 km, som även är upplyst kvällstid.

Erbjudanden till St. Anton

Få ett reseförslag till St. Anton

Hittade du inte vad du letade efter?