Totalt
347 km
pister
Blå 144 km
Röda 147 km
Svarta 56 km

St. Anton

Högsta skidåkning
2811 m
Antal liftar
97
Liftkapacitet
120000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
14 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Skicenter
Galzig Bergstation
Gampen
Rendl

Skidresor till St. Anton

Längtar du efter mer utmanande skidåkning och härlig österrikisk stämning så är St. Anton ett utmärkt alternativ! Den fantastiska skidåkningen riktar sig först och främst till erfarna skidåkare och erbjuder oändliga utmaningar både i och utanför pisten. 

Upplev förstklassig skidåkning på din skidresa i St. Anton  

St. Anton är en del av Österrikes största sammanhängande skidområde, Ski Arlberg, med 347 pistkilometer. I området finns många röda och svarta pister i högt liggandes terräng med skidåkning upp till 2 811 meters höjd. Tack vare den höga höjden erbjuder St. Anton snösäker skidåkning både i pist och offpist.  

I byn är atmosfären trivsam och längs den bilfria gågatan finns allt från moderna sportbutiker, mysiga restauranger och caféer till festliga barer.  

5 anledningar till att välja St. Anton  

  • Utmanande skidåkning för erfarna skidåkare 
  • Mängder av härlig offpist för puderfantaster 
  • Effektivt och modernt liftsystem som gör skidåkningen smidig 
  • Trivsam by med hög puls 
  • Skidåkning i mängder

Läs mer om skidområdet i St. Anton

Våra mest populära boenden i St. Anton

Massor av pister för de äventyrliga Skidområdet i St. Anton

St. Anton är tillsammans med flera andra närliggande skidområden en del av skidregionen Ski Arlberg.

Tillsammans utgör de hela 347 kilometer pist som nås via 97 liftar. Skidområdet är fördelat på 144 kilometer blåa pister, 147 kilometer röda pister och 56 kilometer svarta pister. Med ytterligare 200 kilometer offpist finns det utmaningar för alla nivåer. Från skidområdets högsta punkt, Valluga, på 2 811 meter över havet. är utsikten fantastiskt. En molnfri dag kan man se över till både Schweiz och Italien.  

Lech - Zürs - Oberlech - Zug  

I St. Anton finns det många spännande dagsturer att prova. En av de mest omtalade är rundturen "Der Weisse ring", en skidrutt som tar dig igenom flera av skidområdets olika byar; Lech, Zürs, Oberlech och Zug. I Lech och Zürs hittar du områdets absolut bästa offpiståkning. 

Rendl  

Skidområdet som ligger på motsatt sida av St. Anton heter Rendl och benämns ofta som solsidan. Här ligger pisterna i skugga på förmiddagen för att sedan nås av solstrålarna under eftermiddagen. I Rendl samlas både soldyrkare och extremskidåkare för att antingen testa på en av skidområdets funparks eller njuta av en Aperol spritz i solstolarna på uteserveringen Rendl beach.  

Offpist i St. Anton

I St. Anton finns det markerad offpist-terräng som varje morgon säkras med lavinsprängning. Dessa är markerade på pistkartan med streckade linjer och finns i skidsystemets samtliga områden. Trots att de är säkrade rekommenderar vi alltid att åka med lavinutrustning när du beger dig ut i offpisten. Undersök även alltid den dagliga lavinrisken och aktuellt väderförhållande. Denna information hittar du på varningstavlorna som sitter vid varje liftstation. 

Längdskidåkning i St. Anton
 

Om man får lust att åka skidor på tvären istället för utför finns det goda möjligheter till det. I St. Anton finns nämligen totalt 40 kilometer längdspår. Det längsta spåret, Stanzertal, sträcker sig över 22 kilometer. Känner du för en kortare runda så kan du till exempel prova Reiterspåret på 2 kilometer, som även är upplyst kvällstid. 

Läs om skidorten St. Anton här

Austria's finest Skidorten St. Anton

St. Anton, också känd som Stanton, är utan tvekan Österrikes mest kända skidort och rankas ofta som en av världens bästa skiddestinationer.

Trots många års tillbyggnad och växt, som följd av en konstant ökande populäritet, har byn lyckats behålla sin autenticitet och är fortfarande en härlig tyrolsk bergsby.

Charmig tyrolerby 

Oaktat flera års växtvärk som följd av en ökande popularitet har byn lyckats behålla sin autentiska känsla och upplevs som en trivsam tyrolsk bergsby. Byn har även lyckats behålla mycket av sin historiska charm. Flera av byns butiker och restauranger huserar i gamla autentiska bondgårdar, byggda av timmer eller sten och det finns till och med en kyrka från 1700-talet. Restaurangutbudet är stort och erbjuder nationella och internationella alternativ i alla prisklasser. 

På gågatan som har bilförbud finns det allt från moderna sportbutiker till mysiga restauranger och caféer samt flertalet barer som ser till att St. Antons nattliv är livat. Helt enkelt, i St. Anton finns allt vad hjärtat begär. 

Populär internationell skidort 

Livet utanför pisten är också väldigt härligt i St. Anton. Byn har en internationell dragningskraft men är samtidigt gemytlig, även fast byn är full av svenskar och skidåkare från hela världen. Vanligtvis är afterski-utbudet i toppklass och rundar av skiddagen på ett gott vis. 

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Aktivteter för den aktive

Om du har energi kvar efter dagens skidåkning finns det goda möjligheter till att bränna de sista krafterna. I sportcentret Arl.rock kan du bland annat bowla, klättra, spela squash, tennis och fotboll. På en skidsemester till St. Anton behöver ingen gå rastlös - för aktiviteter finns det gott om. 

Kälkåkning

Du kan också höja pulsen genom att ta en tur nedför den upplysta kälkbanan från Gampen och Nasserein till Rodelstall, Toboggan som det kallas på många ställen i Alperna. Den fyra kilometer långa banan startar på Gampen och går hela vägen ner till dalen. Turen tar cirka 15 minuten och har ett lodrätt fall på 500 höjdmeter. Att använda banan är gratis och kälkar kan hyras. 

Wellness i St. Anton

I centrum av St. Anton am Arlberg ligger det stora centret ArlBerg WellCom, som erbjuder avkoppling och wellness till trötta skidåkarmuskler i form av bastu, ångbad, massage och swimmingpooler. 

Vill du veta mer om St. Anton? 

Spana in dessa matnyttiga artiklar om skidresor till St. Anton. 

Hitta ditt boende i St. Anton

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till St. Anton

Då gillar du nog även... Faller St. Anton dig helt i smaken?