Totalt
625 km
pister
Blå 169 km
Röda 382 km
Svarta 74 km

Zell am Ziller

Högsta skidåkning
3250 m
Antal liftar
139
Liftkapacitet
268640 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Rosenalm

Skidresor till Zell am Ziller

 Zell am Ziller är en populär skidort i Österrike med charm och har ett stort varierande skidområde med skidåkning upp till 3 250 meters höjd. Alltså, Zell am Ziller passar dig som vill fokusera på skidåkningen!

Upptäck över 600 pistkilometer och glaciärskidåkning

Zell am Ziller är en del av skidområdet Zillertal som erbjuder 625 varierande pistkilometer som har backar för var smak och nivå. Skidområdet har framförallt röda pister med det finns också andra alternativ allt från mysiga skogspister, breda boulevarder och långa pister.

Ett måste på din skidsemester till Zell am Ziller är ett besök på skidområdets glaciär, Hintertux. Förutom den härliga skidåkningen välkomnas du med österrikisk charm i den trivsamma tyrolerbyn.

5 anledningar till att välja Zell am Ziller

  • Stort skidområde
  • Fokus på bra skidåkning
  • Varierande pister
  • Tyrolerstämning
  • Österrikisk charm

Läs mer om skidområdet i Zell am Ziller

Trygg på egen hand

Zell am Ziller är del av vårt koncept Trygg på egen hand. Med “Trygg på egen hand” har du möjlighet att själv utforska nya skidorter.  

Denna typ av resa erbjuder inte någon guideservice på plats, men trygghet får du fortfarande om du väljer att resa med detta paket. Att välja "trygg på egen hand" innebär att du själv kan planlägga din semester som du vill, utan att behöva betala för guideservice.  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

Läs mer om trygg på egen hand här

Våra mest populära boenden i Zell am Ziller

Över 600 pistkilometer och glaciäråkning Skidområdet i Zell am Ziller

I Zell am Ziller är det bara att välja och vraka mellan varierande pister!

Zell am Ziller är en del av det över 600 pistkilometer stora skidområdet Zillertal.

Skidåkning i Zell am Ziller

Skidområdet Zillertal Arena bjuder på 625 km pist fördelat över flera mindre och större områden.

Zillertal Arena är ett stort sammanhängande skidområde som består av de tre dalarna; Zell am Ziller, Gerlos och Köningsgleiten. Det finns något för alla smaker och området erbjuder många pister av olika svårighetsgrad. 

Zell am Ziller är förhållandevis nybörjarvänligt, medan Gerlos och Köningsgleiten har flera svårare pister. 

För att komma till de ta dig runt mellan de olika skidorterna kan du välja att ta liften eller skidbussen.

Hintertux Glaciär

Ett måste på din skidresa till Zell am Ziller är glaciären Hintertux. Här kan du åka skidor på imponerande 3 250 meters höjd i oslagbar snö och med en fantastisk utsikt över mäktiga alptoppar. 

För att komma till Hintertux ska man först med tåg till Mayerhofen och därefter tar man en buss (Green-Line) till Hintertux. Det tar ungefär 1 timme och 15 minuter.

Längdskidåkning i Zell am Ziller

I Zell am Ziller finns det 14 kilometer längdspår av olika svårighetsgrader. Det finns även elljusspår om du skulle ha lite extra energi kvar på kvällskvisten, detta hittar du i Bäckenfeld.

Läs om skidorten Zell am Ziller här

Idyllisk tyrolerby Skidorten Zell am Ziller

Zell am Ziller är en liten mysig alpby med äkta österrikisk atmosfär. Byn ligger omgiven av bergen i den vackra Ziller-dalen, var det porlande vattet från Ziller-floden rinner förbi.

Den uppmärksamme kan antagligen räkna ut varför byn heter som den gör.

Upplev äkta österrikisk charm på din skidsemester till Zell am Ziller

Du välkomnas av en behaglig österrikisk charm när du ankommer till Zell am Ziller. Byn är liten och har nästan 2 000 invånare året om, det betyder att här finns allt som kan tänkas behövas på en skidresa. Byn som präglas av Tyrolen tillsammans med floden Zeller som slingrar sig igenom dalen sätter ramen till den gemytlig upplevelse. 

Med byns många autentiska Gasthof osar byn av tyroler-stämning. En järnväg går igenom byn och Zell am Ziller har också sin egen järnvägsstation. Härifrån kör tågot varje halvtimme genom det vackra dalen i riktig mot grannbyn Zillertal. 

För att komma till Zillertal kan du också ta skidbussen - båda transportformer är gratis vid framvisande av giltigt liftkort.

Äkta österrikisk afterski

Byn bästa afterski hittar du på Kroha Alm. Här dansas det och skrålas till schlager, på klassiskt österrikiskt vis.

Bor du i lägenhet och vill laga egen mat finns det bra möjligheter för att handla dagligvaror i byns tre supermarknader. 

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Sportcenter och kälkbana i Zell am Ziller

I byns sportcenter kan du byta ut pjäxorna mot bowlingskor och försöka träffa käglorna på bowlingbanan. Vill du hellre glida runt på skridskobanan finns det även en sådan på sportcentret. 

Du kan också få tårarna att rinna ned för kinderna, vare sig det är på grund av vind i ögonen eller skrattet som garanterat är en del av kälkåkningen i Zell am Ziller. Den sju kilometer långa banan lockar fram både skratt och mjölksyra i armarna. 

Hitta ditt boende i Zell am Ziller

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Zell am Ziller

Då gillar du nog även... Faller Zell am Ziller dig helt i smaken?