Totalt
535 km
pister
Blå 165 km
Röda 295 km
Svarta 75 km

Zillertal

Högsta skidåkning
3350 m
Antal liftar
180
Liftkapacitet
322000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Königsleiten
Isskogel- Zillertal Arena
Hochkrimml-Gerlosplatte
Dorfbahn Berg

Skidresor till Zillertal

Zillertal som ligger i hjärtat av Tyrolen och tillhör ett av Österrikes största skidområden. Här hittar du områdena; Fügen-Kaltenbach, Mayrhofen-Hippbach och Tux-Finkenberg som tillsammans utgör Zillertal. 

I Zillertal får du kvalitativ skidåkning, ett stort skidområde riktigt bra bästa afterski! Zillertal tillhör skidområdet Zillertal Arena som har hela 535 km pist, där det finns ett brett utbud av backar för alla nivåer.

I Zillertal finns allt från Österrikes brantaste pist till nybörjarbackar

Här finns allt från nybörjarpister till Österrikes brantaste pist, Harakiri, som har 78 % lutning.

Zillertal passar därför utmärkt till dig som inte vill kompromissa med något på din skidsemester, för här finns allt!

Läs mer om skidområdet i Zillertal

Trygg på egen hand

Zillertal är del av vårt koncept Trygg på egen hand. Med “Res tryggt på egen hand” har du möjlighet att själv utforska nya skidorter.  

Denna typ av resa erbjuder inte någon guideservice på plats, men trygghet får du fortfarande om du väljer att resa med detta paket. Att välja "trygg på egen hand" innebär att du själv kan planlägga din semester som du vill, utan att behöva betala för guideservice.  

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.

 

Läs mer om trygg på egen hand här

Våra mest populära boenden i Zillertal

Nätverk med oanade möjligheter Skidområdet i Zillertal

Zillertal är en del av det stora skidområdet Zillertal Arena som bjuder på 535 pistkilometer och har alltså massvis av utmaningar och pister att utforska.

Skidområdet har allt från nybörjarpister till Österrikes brantaste pist, Harakiri, som har en lutning på hela 78%. Zillertal är en del av det stora skidområdet Zillertal Arena som har hela 535 kilometer pist. Det betyder att det finns en hel del att utforska på din skidsemester. 

Du kan bland annat åka skidor i Zell am Ziller, Hochzillertal, Fügen/Spieljoch och Hochfügen

Välj mellan två skidområden i Zillertal

Fügen-Kaltenbach är porten till Zillertal och tycker du om sol är detta område du ska välja - för Fügen har nämligen flest soltimmar i Zillertal! Här erbjuds det också skidåkning upp över 2 500 meter, vilket betyder att snön alltid är härligt krispig. Reser du med familj så är Fügen ett upplagt val! 

Mayrhofen-Hippach är ett mångsidigt område med skidåkning på två berg, Ahron och Penken. Alltså, här finns det skidåkning för alla! 

Snösäkert på glaciären Hintertux

Från Zillertal har du också möjlighet till glaciärskidåkning på Hintertux. För att komma till Hintertux ska du ta ett tåg från Mayrhofen som ligger i Zillertal och därefter en buss till Hintertux.

Hintertux är helt klart värt ett besök då snön i stort sett nästan alltid är bra. Här finns det massvis att utforska - avsett ålder. Alltifrån funparks till barnvänliga områden.

Längdskidåkning i Zillertal

Runt Mayrhofen och Hippach finns det 33 kilometer välpreparerade längdspår. Den längsta är 10 kilometer och går från Mayrhofen till Hollenzen. Det finns också ett 25 kilometer långt regionalspår som går från Zell am Ziller till Mayrhofen. 

Läs om skidorten Zillertal här

Aktiv skiddal Skidorten Zillertal

Zillertal är en dal med ett långt pärlband av mindre alpbyar där Zell am Ziller fungerar som administrativ mittpunkt.

Förutom i Zell am Ziller, ligger våra boenden i de mindre byarna Fügen, Kaltenbach, Stumm, Mayrhofen, Finkenberg och Vorderlanersbach.

I Mayrhofen-Hippach finns det ett stort utbud av barer och klubbat för den dansglade skidåkaren. Dessutom så har Mayrhofen Zillertals bästa afterski! 

Även om byarna ligger utspridda hänger de ändå bra ihop. Zillertal har nämligen tågbana, die Zillertalbahn, med avgångar varje halvtimme mellan Mayrhofen och Jenbach.

Bra infrastruktur

Dalens effektiva infrastruktur med gratis tåg och buss för dem med liftkort gör att du, oavsett var du bor, enkelt kan utforska de olika byarna. 

De flesta av våra boenden ligger nära liftarna, så att du enkelt kan ta dig upp i skidterrängen. 

Utöver skidåkningen har de charmerande alpbyarna mycket att bjuda på; klassisk afterski, shopping och inköpsmöjligheter för dig som bor i lägenhet. 

Hitta ditt boende i Zillertal

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Zillertal

Då gillar du nog även... Faller Zillertal dig helt i smaken?