Zillertal

Totalt
625 km
pister
Blå 169 km
Röda 382 km
Svarta 74 km

Zillertal

Högsta skidåkning
3250 m
Antal liftar
178
Liftkapacitet
268640 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
6 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Hintertux
Penkenjoch
Hoarbergkarspitze
Bichl

Skidresor till Zillertal

Zillertal som ligger i hjärtat av Tyrolen och tillhör ett av Österrikes största skidområden. Här hittar du områdena; Fügen-Kaltenbach, Mayrhofen-Hippbach och Tux-Finkenberg som tillsammans utgör Zillertal. 

I Zillertal får du kvalitativ skidåkning, ett stort skidområde riktigt bra bästa afterski! Zillertal tillhör skidområdet Zillertal Arena som har hela 625 km pist, där det finns ett brett utbud av backar för alla nivåer.

I Zillertal finns allt från Österrikes brantaste pist till nybörjarbackar

Här finns allt från nybörjarpister till Österrikes brantaste pist, Harakiri, som har 78 % lutning.

Zillertal passar därför utmärkt till dig som inte vill kompromissa med något på din skidsemester, för här finns allt!

 

Välj mellan två skidområden i Zillertal

Fügen-Kaltenbach är porten till Zillertal och tycker du om sol är detta område du ska välja - för Fügen har nämligen flest soltimmar i Zillertal! Här erbjuds det också skidåkning upp över 2.500 meter, vilket betyder att snön alltid är härligt krispig. Reser du med familj så är Fügen ett upplagt val! 

Mayrhofen-Hippach är ett mångsidigt område med skidåkning på två berg, Ahron och Penken. Alltså, här finns det skidåkning för alla! Här finns det ett stort utbud av barer och klubbat för den dansglade skidåkaren. Dessutom så har Mayrhofen Zillertals bästa afterski! 

Större trygghet än att boka helt på egen hand

Med detta paket har du en större trygghet än om du valt att boka helt på egen hand. Slopetrotter är nämligen medlem i Resegarantifonden, vilket innebär att om du skulle hamna i en nödsituation kan du snabbt och enkelt ta kontakt med oss som resebolag på vår servicetelefon, så hjälper vi dig.

En skidresa till denna “res tryggt på egen hand” - skidort ska bokas online.  

Hitta ditt boende i Zillertal

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Zillertal

Skidområdet har allt från nybörjarpister till Österrikes brantaste pist, Harakiri, som har en lutning på hela 78%. Zillertal är också en del av det stora skidområdet Zillertal Arena som har hela 625 km pist. Det betyder att det finns en hel del att utforska på din skidsemester.

Du kan bland annat åka skidor i Zell am Ziller, Hochzillertal, Fügen/Spieljoch och Hochfügen. Från Zillertal har du också möjlighet till glaciärskidåkning på Hintertux. För att komma till Hintertux ska du ta ett tåg från Mayrhofen som ligger i Zillertal och därefter en buss till Hintertux. Hintertux är helt klart värt ett besök då snön i stort sett nästan alltid är bra.

Längdskidåkning i Zillertal

Runt Mayrhofen och Hippach finns det 33 km välpreparerade längdspår. Den längsta är 10 km och går från Mayrhofen till Hollenzen. Det finns också ett 25 km långt regionalspår som går från Zell am Ziller till Mayrhofen. 

Erbjudanden till Zillertal

Få ett reseförslag till Zillertal