Skidresor till Österrike Skidåkning för alla smaker

Skidåkning för alla, fantastiska pister, moderna och stora skidsystem, snösäkra skidområden och pulserande afterski... Anledningarna är många till varför du borde åka på skidsemester till Österrike.

Dessutom finns det många höga berg i de österrikiska Alperna vilket ger goda fallhöjder och långa pister.  

Oavsett vem du är, så är du mer än varmt välkommen till Österrike!

5 anledningar att åka till Österrike på skidsemester

  • Stor variation i skidåkningen
  • Mycket barn- och familjevänligt
  • Liftsystem i världsklass
  • Toppkvalitet vad det än gäller
  • Enastående natur

Läs mer om skidresor till Österrike

Gästfavoriter i Österrike

Kvalitet, trivsel och barnvänligt Prisvärda skidresor till Österrike

Österrike har länge varit en symbol för alpin skidåkning och har många års erfarenhet med skidturism. Därför läggs det fokus på att skidområdena ständigt utvecklas och blir ännu bättre för att kunna erbjuda skidåkare skidåkning i Österrike av högsta kvalitet.

En skidresa i Österrike bjuder både på effektivitet och charm

Även fast skidorterna moderniserats har de lyckats bevara charmen och den österrikiska idyllen. Här finns inga betongkomplex i backarna utan pauserna hålls i trivsamma små stugor där man kan få något gott att äta eller dricka. Varför inte en portion Kaiserchmarrn eller en högkvalitativ öl? Kanske är det kombinationen av modernitet och bevarad österrikisk charm som är den magiska anledningen till varför så många skidåkare väljer att återkomma till Österrike år efter år... 

Dessutom är Österrike något alldeles extra när det kommer till afterski, vilket lockar många festglada skidresenärer. På listan över Alpernas bästa afterski-skidorter hamnar de österrikiska skidbyarna högt. Sjung med i live-bandets pop- och tyrolsånger, dansa pjäxdans på borden och skåla med vänner och ovänner.  

En skidsemester till Österrike har allt och lite till

Österrike är svenskarnas alpfavorit och det finns det helt klart en orsak till, skidresor till Österrike har allt! Oavsett om du letar efter familjevänliga- och nybörjarvänliga skidsportområden, utmanande skidåkning, den bästa pudersnön eller afterski utan dess like kan du hitta det i Österrike.  

Variationen är stor och du hittar bland annat den svenska favoriten Bad Gastein som med sitt stora skidsystem erbjuder skidåkning för alla slags skidåkare, St. Anton som är känt för sin fantastiska offpist och Saalbach där du absolut inte kan stå still på den fartfyllda afterskin.

För dig som är sugen på fest är Sölden ett säkert kort, här finns ett uteliv i världsklass, men också snösäker glaciärskidåkning. Även Zell am Ziller och Zell am See stoltserar med glaciärer som gör skidåkningen lite extra härlig.  

Ischgl är essensen av det man tänker att en österrikisk skidsemester ska vara, här finns allt en skidåkare behöver.

För dig som reser med barn är Wagrain ett riktigt bra alternativ, som med sina breda blå och röda boulevarder bjuder in både stora och små till härlig skidåkning.

De österrikiska alporterna finns alltså i många varianter, och en sak är säker - Österrike lämnar ingen skidåkare besviken!

Skandinavisk skidskola

Vi har skandinavisk skidskola i Österrike. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Hitta ditt resmål i Österrike

Skidområdet

Byn

Skidresor till Österrike

Få ett reseförslag