Skidresor till St. Anton

Gästernas värdering 4,1 / 5 Läs omdöme 19
Pistkilometer
144 km
147 km
56 km

En skidresa till St. Anton i Tyrolen, Österrike, liknas ofta med perfekt skidåkning i högt liggande terräng. Skidåkningen i St. Anton är nämligen av världsklass varpå skidorten genom åren har haft stark internationell dragningskraft tack vare sina snösäkra pister och utsökta offpistmöjligheter. Utöver de ordinarie 340 km pist finns det nämligen nästintill lika mycket offpist. Afterskin är liksom skidåkningen i St. Anton av världsklass, så väljer du att åka på en skidresa till St. Anton kan du förvänta dig mycket skidåkning kombinerat med en afterski så som afterski verkligen ska upplevas på. Bland de legendariska afterskiställena Krazy Kangarro och Mooserwirt som båda ligger i St. Anton försiggår en atmosfär som är erkänd i hela Alperna.

St. Anton - Svenskarnas favorit

Har du snart betat av de flesta skiddestinationerna i Österrike och längtar efter något mer utmanande så är skidåkning i St. Anton ett utmärkt alternativ. Skidresor till St. Anton riktar sig först och främst till lite mer erfarna skidåkare där utmaningarna är oändliga för skidåkning i världsklass. 

Byn besöks varje säsong av många skibums från hela världen som lever för skidåkning. Det råder därmed en riktig trevlig skidåkarstämning i byn där butiker, restauranger och caféer ligger längs gågatan Dorfstraße. Tack vare byns höjd, på 1400 meter där skidområdet sträcker sig upp till 2800 meter, finns det goda förutsättningar för snö och liv i byn under hela säsongen. 340 km pist sträcker sig över ett delvist krävande område med mestadels röda och svarta pister. Området runt om St. Anton bjuder på några av de mest eftertraktade offpiståken i Österrike. Därför är det viktigt att komma ut tidigt på morgonen för att hinna komma åt pudersnön innan alla andra som söker den orörda snön under en skidresa till St.Anton.

Läs mer om St. Anton

St. Anton

Byns höjd 1.304 m
Antal liftar 97
Högsta skidåkning 2.811 m
Liftkapacitet 120.000 pers/h
Antal km pist 347 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 14 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till St. Anton i Alperna - fler aktiviteter under din skidresa

Under en skidresa till St.Anton är det även möjligt att åka längdskidåkning då det i byn finns 40 km längdspår. Det längsta spåret, Stanzertal sträcker sig över 22 km och börjar i St.Anton, ett spår med lätt svårighetsgrad som även passar bra till nybörjare som vill ge sig ut på en långfärd. Känner du för en kortare runda så finns Reiterspåret på 2 km, som även är upplyst kvällstid.

Under en skidresa till St. Anton rekommenderas även ett besök i grannbyarna Lech och Zürs. De två byarna är gamla österrikiska bergsbyar med vacker arkitektur och härlig mat. Från St. Anton kommer du till dessa två byar med hjälp av skidbussen från Stüben eller med lokalbussen från St. Anton. Ett besök i dessa två byar inkluderas även i den berömda skidturen Weiße Ring, som tar dig igenom fem olika områden som alla tillhör skidområdet som är inkluderat i ditt liftkort.

St.Anton som by är en fantastisk blandning av internationell stämning kryddat med österrikisk gemytlighet när den är som allra bäst. För den som även vill aktivera sig ytterligare efter en dag i backen finns det även en sportanläggning med en stor klättervägg och möjlighet för bowling och biljardspel. Efter en lång dag rekommenderas sen ett besök på St. Antons stora badanläggning, Arlberg-well, där det finns flera varianter av bastu/pooler. En skidresa till St. Anton inkluderar därmed allt och lite till och rekommenderas främst till dig som önskar lite fart och fläkt. Både när det gäller på pisten på dagen och i byn efter skymning.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Vill du veta mer om skidresor till St. Anton? 

Är det något särskilt du funderar över inför en skidresa till St. Anton hjälper vi gärna till att svara på dina frågor. Kontakta våra reserådgivare som själva varit på destinationen och kan dela med sig av sina egna erfarenheter av skidåkningen i St. Anton och St.Anton som by.

Användaromdöme19

4 / 5
Bedöm St. Anton som resmål
2017.08.22 - Linnea Holm

Bra skidåkning. Perfekt för den som vill åka off post. Mindre bra för oerfarna samt för de som inte vill åka off piste.

2017.08.22 - Mattias Fineman

Klassisk pension med allt man förväntar sig. Mycket fräscht och vålhållet hus med 10min promenad till centrum och ett stenkast från lift och pist. Färsk o fin alpfrukost med mycket gott kaffe! När nästa generation tar över kan betyget tom bli 5 stjärnor :-)

2016.09.14 - Hans Andersson

Fantastiskt skidsystem, lite knöligt att ta sig emellan vissa delar dock.
Vi var där lite sent på säsongen och det hade inte snöat på ett tag så det var tyvärr väldigt uppkört utanför pisten. Vi hade lite otur med dålig sikt oxå, vet dock inte om det är vanligt i Anton. Med färsk snö och vackert väder kommer det att vara toppenfint.

2016.08.30 - Kaj Sjöström

Överlag mycket bra.

2016.08.23 - Henrik Mattsson

Mycket trevlig skidåkning. Och mycket ny snö :). Turen till Lech var bra. Nära till mat och backar afterski. Åt fem goda winersnitzel till lunch.

2016.08.23 - Thomas Bengtsson

Riktigt bra skidåkning ,omväxlande och bra.Bra liftsystem ,varierande....Bra drag på after skin samt bra restaurangutbud.

2016.08.23 - Morgan Åberg

+Fantastisk offpist
+Bra afterski
+Kort Transfer från flygplats

-Byn ligger lågt jämfört med andra destinationer
-Lite kortare backar jämfört med andra destinationer.

Men väl värt att åka ner till. Jag kommer nog hålla mig till Italien eller Frankrike dock.

2016.08.19 - peter

Kanonställe. Bra backar, gott om snö när vi var där v 5, Korta liftköer, suverän afterski. Dock lite för mycket folk i vissa backar.

2016.08.17 - Michael Holm

En av om inte den bästa i Österrike. Ligger högt och får mycket snö. Kort transfer bara på motorväg ifrån flygplatsen. Mysig stad. Har varit där med familjen och det blev mycket lyckat. Mycket bra off-piste. Har åkt de flesta åken och pisterna. Finns en off-piste guide bok.

2016.08.16 - Ida Nordh

Härlig skidåkning, bra bussförbindelser överallt. Man behöver mer tid än en vecka för att åka igenom systemet så vi återkommer mer än gärna!

2016.08.16 - Catarina Flod

Superbra backar för den lite mer avancerade åkaren. För mig som är medel var det lite för smala backar för mina vida svängar :-) ingen bra shopping men jag antar att skid entusiaster nöjer sig med sportbutiker. Vill man ha paus i skidåkningen får man istället sätta SI på en bar, det finns det massor av :-) holligång o party för den som vill!

2015.08.26 - Robert Åhgren

Helt klart bästa skidorten jag har varit i hittills i mitt liv! Har besökt både Bad Gastein och Dorf Gastein utöver St.Anton och St.Anton är utan tvekan min favorit än så länge! St.Anton erbjuder suveräna offpist möjligheter och även minst lika härlig piståkning. Ställen som Taps, Krazy Kanguruh och Mooserwirt erbjuder också grym afterski för den som gillar sånt.

2015.08.24 - Yngve Jönsson

Nära till allt om man som vi bodde centralt.

2015.08.21 - Tobias Nilsson

Härlig liten by med bra afterski efter att man spenderat hela dagen i grymt sköna backa med både pist och off-pist.

2015.08.18 - Petra Svensson

Skidåkningen är kanon både pist och off-pist.Trevlig by som har det mesta, god mat, många restauranger och uteställen.Bra service och bra bussförbindelser om man bor en bit utanför centrum. St. Anton är klart bästa skidorten I Österrike.

2013.08.14 - Inga

Fantastisk skidåkning, bra off-pist och trevlig by!

2011.08.25 - Kennet Blom

St. Anton har det mesta men vill nan ha uteliv efter kl. 22 så är det begränsat och ligger en bit utanför centrum.

2011.08.24 - John C.

Trevligt litet hotell, med ett relativt bra och centralt läge. Väljer man ett rum med balkong får man en fin utsikt över dalen. Är man ute efter ett kök så kan man få ett bra inrett och funktionellt alternativ.

2011.02.03 - Lars Frisch

Här fattas ingen ting, bra skidåkning, god mat, många restauranger, god service och badhall.
*****

Användaromdöme av St. Anton

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!