Skidresor till Alperna för hela familjen

Ta med familjen på skidsemester till Alperna

Oavsett om årets skidsemester till Alperna är med föräldrar med barn, om ni reser flera familjer tillsammans, om du reser ensam med barnen, om det ska vara en vuxenresa för dig och din partner eller om du vill åka ensam på vår soloresa, så kan du hitta din perfekta skidresa hos oss.

Åk med familjen till Alperna i vinter och välj mellan flera barnvänliga skiddestinationer i Österrike, Italien och Frankrike. Många av våra destinationer är perfekta resmål för familjen där det finns aktiviteter och backar som passar alla i familjen. Bland annat är skidområdena Passo Tonale och Livigno i Italien samt Wagrain i Österrike destinationer med flera barnvänliga pister och familjevänliga aktiviteter. Har ni lite större barn kan vi även rekommendera italienska Canazei eller österrikiska Bad Gastein och Saalbach, där pisterna är något mer utmanande samtidigt som orterna är fantastiska för en skidsemester med familjen.

Aktiviteter på skidresan för hela familjen

Våra familjedestinationer erbjuder inte bara något för barnen, utan vi har även ett brett utbud av arrangemang för hela familjen. Bland de större barnen brukar picknick och kälkrace vara populära aktiviteter. Skidorterna vi rekommenderar till barnfamiljer erbjuder också varierande skidåkning, så det finns garanterat något för alla smaker och nivåer. På många orter arrangerar vi också offpistturer som kan vara spännande både för föräldrar och barn.

I de mysiga alpbyarna kan dem som inte vill åka skidor en hel dag gå på promenader och uppleva den lokala atmosfären. På de flesta familjedestinationer är det dessutom möjligt för att prova andra aktiviteter efter en skiddag. Det skulle exempelvis kunna vara att simma, åka skridskor, testa på isklättring eller koppla av på ett wellnesscenter.

Sportlovsresor til Alperna

Under sportloven i veckorna 7-10 är det många familjer som reser på skidsemester samtidigt. I dessa veckor erbjuder Slopetrotter Skitours därför flera familjevänliga arrangemang på destinationerna. Det kan exempelvis vara skattjakt i snön, barnpistvisning, familjepicknick m.m. Läs mer om skidresor på sportlovet här.

Skidskola för barnen

Slopetrotter Skitours har goda samarbeten med skidskolor för barn på alla våra familjedestinationer. Alla skidskolor har kompetenta och duktiga skidlärare som ser till att barnen får ut så mycket som möjligt av skidskolan. På många av våra familjedestinationer erbjuder vi även skandinaviska skidlärare, bland annat i Wagrain och Passo Tonale. På de destinationer där det inte är skandinaviska skidinstruktörer sker undervisningen på tyska/franska/italienska och engelska. Även om barnen inte talar samma språk som resterande barn, behöver ni inte bekymra er för inlärningen – på skidor är det oftast den visuella inlärningen som är avgörande. Generellt är startåldern 4 år för barnskidskola. På de flesta destinationer arrangerar även skidskolan lunch till barnen. Läs mer om skidskola på skidresan här.

Barnrabatter

Ännu en grund till att våra familjedestinationer är ytterst attraktiva är att de oftast har bra barnrabatter på både liftkorten och hotellövernattningen. 

Få ett erbjudande för hela familjen

Hitta inspiration bland de nämnda familjevänliga skidorterna eller fyll i era önskemål nedan så kontaktar vi er med ett erbjudande som passar just er familj. Du är också alltid välkommen att ringa på 0770 37 37 57 eller skicka ett mail till slopetrotter@slopetrotter.se, så kan vi prata om er nästa familjeskidresa.

Få ett personligt erbjudande!

Låt oss ringa dig upp inom 4 timmar innanför våra öppettider.

Eller fyll i dina önskemål till din nästa skidsemester och vi kontaktar dig.

Fyll i dina önskemål till din nästa skidsemester

Baita Menin

Ljusa lägenheter   Visa på karta

Vårt omdöme 3 / 5
Baita Menin
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

  • Parkering gratis
  • Skidkällare
Avstånd till
Liften
350 m
Pisten
350 m
Centrum
1.000 m
Från SEK  3.145

Residence Anna

Moderna lägenheter   Visa på karta

Vårt omdöme 4 / 5 Gästernas värdering 4,0 / 5 Läs omdöme 5
Residence Anna
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

  • Hiss
  • Slutrengöring
  • Garage
  • Skidkällare m. pjäxvärmare
  • Wi-Fi (gratis)
Avstånd till
Liften
100 m
Pisten
100 m
Centrum
200 m

Casa Marinella

I närheten av allt.   Visa på karta

Vårt omdöme 3 / 5
Casa  Marinella
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

  • Slutrengöring
  • Skidkällare m. pjäxvärmare
Avstånd till
Liften
50 m
Pisten
50 m
Centrum
600 m

Borgo Vecchio

  Visa på karta

Vårt omdöme 3 / 5
Borgo Vecchio
Lägenhet (pension: ingen)
Avstånd till
Liften
300 m
Pisten
300 m
Centrum
100 m
Från SEK  3.445

Casa Eydallin

Två mysiga lägenheter med ett bra läge.   Visa på karta

Vårt omdöme 3,5 / 5
Casa Eydallin
Lägenhet (pension: ingen)
Avstånd till
Liften
150 m
Pisten
150 m
Centrum
0 m
Från SEK  3.445

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

VINN EN SKIDSEMESTER

VINN EN SKIDSEMESTER FÖR 4 TILL BAD GASTEIN

Det enda du ska göra är att svara på en enkel fråga.

I vilket land ligger Bad Gastein?