Skidresor till Alperna för hela familjen

Ta med familjen på skidsemester till Alperna

Oavsett om årets skidsemester till Alperna är med föräldrar med barn, om ni reser flera familjer tillsammans, om du reser ensam med barnen, om det ska vara en vuxenresa för dig och din partner eller om du vill åka ensam på vår soloresa, så kan du hitta din perfekta skidresa hos oss.

Åk med familjen till Alperna i vinter och välj mellan flera barnvänliga skiddestinationer i Österrike, Italien och Frankrike. Många av våra destinationer är perfekta resmål för familjen där det finns aktiviteter och backar som passar alla i familjen. Bland annat är skidområdena Passo Tonale och Livigno i Italien samt Wagrain i Österrike destinationer med flera barnvänliga pister och familjevänliga aktiviteter. Har ni lite större barn kan vi även rekommendera italienska Canazei eller österrikiska Bad Gastein och Saalbach, där pisterna är något mer utmanande samtidigt som orterna är fantastiska för en skidsemester med familjen.
 

Lättare och roligare på skidsemestern med barnkonceptet Snowkids

Upptäck vårt nya barnkoncept Snowkids, som gör det lättare för familjer att åka till Alperna. På Snowkids erbjuds barnpassning med massor av roliga aktiviteter för stora och små barn. Ta del av Snowkids på våra barnvänliga destinationer Livigno och Passo Tonale, där maskoten Pingu och våra barnguider står redo att välkomna er! Läs gärna mer om Snowkids här.

Aktiviteter på skidresan för hela familjen

Våra familjedestinationer erbjuder inte bara något för barnen, utan vi har även ett brett utbud av arrangemang för hela familjen. Bland de större barnen brukar picknick och kälkrace vara populära aktiviteter. Skidorterna vi rekommenderar till barnfamiljer erbjuder också varierande skidåkning, så det finns garanterat något för alla smaker och nivåer. På många orter arrangerar vi också offpistturer som kan vara spännande både för föräldrar och barn.

I de mysiga alpbyarna kan dem som inte vill åka skidor en hel dag gå på promenader och uppleva den lokala atmosfären. På de flesta familjedestinationer är det dessutom möjligt för att prova andra aktiviteter efter en skiddag. Det skulle exempelvis kunna vara att simma, åka skridskor, testa på isklättring eller koppla av på ett wellnesscenter.

Sportlovsresor til Alperna

Under sportloven i veckorna 7-10 är det många familjer som reser på skidsemester samtidigt. I dessa veckor erbjuder Slopetrotter Skitours därför flera familjevänliga arrangemang på destinationerna. Det kan exempelvis vara skattjakt i snön, barnpistvisning, familjepicknick m.m. Läs mer om skidresor på sportlovet här.

Skidskola för barnen

Slopetrotter Skitours har goda samarbeten med skidskolor för barn på alla våra familjedestinationer. Alla skidskolor har kompetenta och duktiga skidlärare som ser till att barnen får ut så mycket som möjligt av skidskolan. På många av våra familjedestinationer erbjuder vi även skandinaviska skidlärare, bland annat i Wagrain och Passo Tonale. På de destinationer där det inte är skandinaviska skidinstruktörer sker undervisningen på tyska/franska/italienska och engelska. Även om barnen inte talar samma språk som resterande barn, behöver ni inte bekymra er för inlärningen – på skidor är det oftast den visuella inlärningen som är avgörande. Generellt är startåldern 4 år för barnskidskola. På de flesta destinationer arrangerar även skidskolan lunch till barnen. Läs mer om skidskola på skidresan här.

Barnrabatter

Ännu en grund till att våra familjedestinationer är ytterst attraktiva är att de oftast har bra barnrabatter på både liftkorten och hotellövernattningen. 

Få ett erbjudande för hela familjen

Hitta inspiration bland de nämnda familjevänliga skidorterna eller fyll i era önskemål nedan så kontaktar vi er med ett erbjudande som passar just er familj. Du är också alltid välkommen att ringa på 0770 37 37 57 eller skicka ett mail till slopetrotter@slopetrotter.se, så kan vi prata om er nästa familjeskidresa.

Få ett personligt erbjudande!

Låt oss ringa dig upp inom 4 timmar innanför våra öppettider.

Eller fyll i dina önskemål till din nästa skidsemester och vi kontaktar dig.

Fyll i dina önskemål till din nästa skidsemester

Casa Dolavilla

Lägenheter mitt i centrum   Visa på karta

Vårt omdöme 3 / 5 Gästernas värdering 2,9 / 5 Läs omdöme 9
Casa Dolavilla
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

 • Slutrengöring
 • Skidkällare
Avstånd till
Liften
175 m
Pisten
200 m
Centrum
0 m

Casa Mara

Bra läge   Visa på karta

Vårt omdöme 3,5 / 5 Gästernas värdering 3,7 / 5 Läs omdöme 9
Casa Mara
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

 • Sängkläder
 • Slutrengöring
 • Parkering gratis
 • Skidkällare m. pjäxvärmare
 • Wi-Fi (gratis)
 • Handdukar
Avstånd till
Liften
200 m
Pisten
200 m
Centrum
25 m
Från SEK  4.895

Jolly Resort

Nybyggda och supermoderna lägenheter   Visa på karta

Vårt omdöme 4 / 5
Jolly Resort
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

 • Sängkläder
 • Slutrengöring
 • Wellness
Avstånd till
Liften
0 m
Pisten
0 m
Centrum
800 m
Från SEK  5.445

Chalet Li Mina

Nära liften   Visa på karta

Vårt omdöme 3,5 / 5 Gästernas värdering 3,5 / 5 Läs omdöme 4
Chalet Li Mina
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

 • Sängkläder
 • Slutrengöring
 • Parkering gratis
 • Skidkällare
 • Wi-Fi (gratis)
 • Handdukar
Avstånd till
Liften
100 m
Pisten
100 m
Centrum
1.800 m

Casa Golf

Beläget i lugna omgivningar   Visa på karta

Vårt omdöme 3 / 5 Gästernas värdering 2,5 / 5 Läs omdöme 2
Casa Golf
Lägenhet (pension: ingen)

Faciliteter

 • Hiss
 • Slutrengöring
Avstånd till
Liften
100 m
Pisten
100 m
Centrum
30 m
Från SEK  6.395

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!