Buss till Alperna

Bussresa till Alperna

Det behöver inte vara obekvämt att resa med buss till Alperna. När du reser på skidsemestern med oss åker man i moderna bussar med bekvämliga säten, ordentligt med benplats samt strömkontakt. Luta er tillbaka, slappna av och ta en sovstund på vägen - så ser vi till att ni kommer tryggt och bekvämt ner till alperna. På så sätt kan ni vara utvilade och pigga direkt på starten av er semestern.

Ta bussen till Alperna

Reser ni med buss på skidsemestern är ankomsten beräknad till lördag morgon och avgången igen på lördag eftermiddag veckan efter. Det betyder att ni har möjlighet för upp till hela åtta dagars skidåkning. Det är dessutom enklare än att ta bilen själv och ni är alla utvilade när ni kommer fram till destinationen

Res med buss till Alperna

Praktisk information om bussresan

Under bussresan finns möjlighet att köpa dricka på bussen. Vi kommer att göra ett stopp på vägen ner till Alperna där ni har möjlighet för att handla mat (inte för gränshandel). Eftersom det har kommit nya näringsregler är det inte säkert att någon mat kommer serveras på bussen. Av den anledningen rekommenderar vi att man tar med egen mat och dryck på resan. På bussresan hem från Alperna görs inga stopp.

På bussresan till Alperna får man ta med en väska (max vikt 18 kg och av hänsyn till utrymmet ber vi dig undvika hårda resväskor i möjligaste mån), en pjäxbag, en skidväska (med max. 1 par skidor) och ett litet handbagage. Allt bagage utöver detta riskerar att bli avvisat.

Har du andra frågor om bussresan kan du läsa svaren på de vanligaste frågorna på vår FAQ-sida.

Har du övervägt att ta flyget?

Ska det vara ännu enklare och snabbare så överväg att flyga till Alperna istället för att ta bussen. Vi har bra avtal med flygsällskapen och det behöver inte vara mycket dyrare än att ta bussen. På så sätt sparar du en hel del timmar på transporten.

Buss

Upphämtningsställen

Vi kör ofta med anslutningsbussar vilket gör att du har möjlighet att hoppa på närmare din hemort. Anslutningsbussarna har utgångspunkt från Stockholm och Göteborg.

Några avgångar körs tillsammans med andra resebolag och därför kan uppsamlingsplatserna avvika från de som står angivna på hemsidan. När vi kör med andra resesällskap är det deras bestämmelser som gäller för din bussresa. Som gäst får du information om detta senast två dagar före avresa. Beträffande större grupper kan det avtalas andra uppsamlingsplatser.

Ta sig till Hyllie med bil eller annat transportmedel

Flertalet av våra bussavgångar utgår från Hyllie station. Att ta sig till Hyllie station från övriga delar av Sverige är mycket enkelt och är en av anledningarna till att vi har många av våra avgångar härifrån. Hyllie Station ligger endast 7 min med pendeltåg från Malmö central. Pendeltågen går flera gånger i timmen därimellan. Här stoppar även Öresundstågen som utgår från Göteborg, Kalmar, Växjö och Karlskrona mot Malmö, utan byte av tåg.

För dig som tar dig till Hyllie station med tåg från exempelvis från Göteborg eller Kalmar kan resa med Skånetrafiken.

För dig som tar dig till Hyllie station med tåg högre upp i landet, exempelvis från Jönköping eller Stockholm, kan resa med SJ.

För dig som tar dig till Hyllie station med bil finns det en långtidsparkering att tillgå så att du enkelt når vår buss som startar precis utanför Malmö Arena.

Avresetider/hemresetider

Välj din destination och resvecka nedanför så kan du se uppsamlingsställen samt tider för avgångar och hemresor till din skidresa.

Buss

Uppsamlingsplatser

Malmö. Hyllie Station
Utresa 2018.03.09, 8:30
Hemresa 2018.03.18, 17:00
Anslutningsavgift t/r Malmö, SEK 0

Bussresan körs med SneXpressen.

Buss ā€“ Italien DK
Mötetid 15 min innan avgång. Bussarna har upphämtning i Jylland samt från Själland över Fyn och möts i Kolding , där bussarna kommer att bli omorganiserade så att gäster som reser tillsammans också får sitta i samma buss.


I bussarna kommer det att finnas möjlighet för att köpa olika drycker. Egen mat och dryck får gärna medtagas. Vi kommer att stanna för middag, men inte innan gränsen. Alla bussar är rökfria.
På hemresan stannar vi inte för middag. Det kan medtagas 1 resväska 18 kg.( av hänsyn till packning av bussen ber vi er att inte ta med hardbox-väskor), 1 pjäxväska, 1 skidväska( med max 1 par skidor) och ett litet handbagage till bussen. Ytterligare bagage kommer att bli avvisat av chauffören vid påstigning.

Förväntad ankomst till destinationerna i alperna är lördag morgon.
Biljett: Resebeviset ska medtagas och är er biljett.

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!