Skidsemester till Val Gardena

Gästernas värdering
Pistkilometer
331 km
737 km
152 km

Val Gardena ligger i hjärtat av de italienska dolomiterna och är en del av världens största skidområde. Skidområdet bjuder på 1200 km pist och är i nära förbindelser med den kända skidbyn Canazei. Val Gardena har allt vad man önskar sig på sin skidsemester - stort skidområde med pister för alla nivåer, hotell i hög kvalitet samt en afterski som aldrig sviker! Tillsammans med allt detta har även Val Gardena utsetts till en av världens bästa skidsportsområden.

Det är möjligt att åka på den kända Sella Ronda turen från Val Gardena som är en tur runt det stora Sellamassivet. Turen tar allt från en halv till en hel dag att ta sig runt, beroende på snabb man är. En tur som du inte åker på samma lift eller pist två gånger (Om du inte vill).

Vill man åt den härliga italienska atmosfären och rejält med skidåkning är Val Gardena garanterat värt ett besök.

 

 

Läs mer om Val Gardena

Val Gardena

Byns höjd 1.563 m
Antal liftar 468
Högsta skidåkning 3.264 m
Liftkapacitet 507.577 pers/h
Antal km pist 1.220 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 30 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresor till Val Gardena

I Val Gardena finner du både bra skidåkning, bekväma boenden och god mat. Här är du insvept i vacker natur och avslappnad italiensk atmosfär. Val Gardena ligger i det gamla men fina Tyrolerland som präglar den österrikiska gästfriheten i samband med den underbara lokala atmosfären. Detta gör att nästan hela lokalbefolkningen pratar både italienska och tyska.

När du åker på semester till Italien kan du med säkerhet överlämna kvällens måltid till alla de skickliga restauranger. I Val Gardena finns allt från vad hjärtat begär av det italienska köket med tillhörande vin eller den Italienska utsökta nationaldrycken "grappa".

Åka skidor i Val Gardena

Dolomiterna bjuder på upp till 1220 km pist med nya och moderna liftsystem. Med endast ett liftkort får du tillgång till många långa och spännande turer ner för perfekt preparerade pister.

Är man nybörjare så var inte orolig! Det ligger en handfull skidliftar och nybörjarvänliga pister, vilket gör området perfekt för familjer med barn eller nya skidentusiaster.

Sella Ronda är en världsberömd 42 km lång skidtur som tar dig runt ett fantastiskt vackert landskap. Turen tar omkring en halv till en hel dag att genomföra och det finns två rundor, den gröna eller den lite mer utmanande oranga turen. Under turen passerar man byarna Corvara, Val Gardena, Arabba och Canazei.

Förutom allt detta så finns goda möjligheter för längdskidåkning med hela 133 km preparerad spår.

Användaromdöme0

Bedöm Val Gardena som resmål

Det finns ännu inga omdömen om Val Gardena.

Användaromdöme av Val Gardena

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!