Skidresor till Val dIsere

Gästernas värdering 4,8 / 5 Läs omdöme 8
Pistkilometer
200 km
75 km
25 km

En skidresa till Val d’Isère innefattar skidåkning inom ett av världens bästa skidområden, vilket gör att orten attraherar alla nivåer av skidåkare. Val d’Isère har fantastiska möjligheter för hela resesällskapets önskemål så alla, oavsett tidigare erfarenheter av skidåkning, kan få en fantastisk och lärorik upplevelse att ta med sig hem från en skidsemester i Frankrike och Val d’Isère. Området omkring Val d’Isère består av 150 kilometer pist och är på ett praktiskt sätt sammankopplat med områdena Tignes, La Daille, Solaise och Le Fornet, som tillsammans bildar skidområdet Espace Killy. Escape Killy erbjuder hela 300 kilometer pist och är känt över hela Alperna som ett område med fantastisk snö och vackra vyer. Byn till Val d’Isère ligger på 1850 meters höjd och den hösta bergstoppen i området ligger på 3450 meters höjd. Tack vare byn och skidområdets höga läge är skidresor till Val d’Isère väldigt snösäkra med stort snödjup säsongen igenom. Som pricken över i:et på din skidresa till Val d’Isère är byn en charmerande alpdestination, som även välkomnar till aktiviteter vid sidan av skidåkningen. Här finner du flera barer, caféer och butiker och restaurangerna erbjuder flera lokala specialiteter.

Läs mer om Val d'Isere

Val d'Isere

Byns höjd 1.850 m
Antal liftar 94
Högsta skidåkning 3.450 m
Liftkapacitet 135.000 pers/h
Antal km pist 300 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 10 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Val dIsère - skidsemester med fransk lyx

Val d’Isère är en gammal alpby i Frankrike som på senaste tiden moderniserats samtidigt som byn varit noga med att ta vara på sina traditioner. I den äldre bydelen skådas vackra målerier som pryder fasaden på byns äldsta hus. Samtidigt som de äldsta husen behållit sin charm finns en levande atmosfär i byns centrum med diverse modebutiker, restauranger, caféer, en biograf och barer. En skidresa till Val d’Isère erbjuder därför både byliv och skidåkning i toppklass. Varje vecka hålls det i byn en marknad med levande musik, is-och snöskulpturer och där delikatessbutikerna ställer ut med goda ostar och andra lokala specialiteter. Mer franskt kan det nästan inte bli under en skidresa till Val d’Isère. 

För dig som vill släcka törsten efter en lång dag i backen är en tur på La Folie Douce att rekommendera. Här upplevs äkta fransk afterski a la burlesque där det är show varje dag från lunchtid fram tills liftarna stängs. Sedan fortsätter afterskin nere i byn för den som önskar då det i Val d’Isère finns ett flertal barer att välja mellan. Vi tipsar bland annat om att ta en tur till den danska baren Le Petit Danois. Är du ute efter fest under en skidresa i Val d’Isère finns det även nattklubbar i byn som har öppet natten lång. 

Skidåkning i ett av Frankrikes populärare skidområden

Skidåkningen i Val d’Isère sker inom ett skidområde som av många klassas som världens bästa skidområde. Här har du tillgång till 300 km pist och nästintill lika mycket offpist för den som önskar mer spänning på sin skidresa till Val d’Isère. Terrängen närmast Val d’Isère är mest lämpad för de mer erfarna skidåkarna, men då det samlade området till Val d’Isère hänger ihop med kända områden som La Daille, Solaise, Le Fornet och Tignes finns det möjligheter för alla. I dessa områden finns nämligen fler nybörjarvänliga pister och även högre upp på berget finns det många breda- och långa grön/blå pister. I det stora skidområdet kan därmed alla slags skidåkare hitta en backe som passar just dem. Här finns även glaciären La Grande Motte, som är ett måste att besöka under en skidresa i Val d’Isère. Utöver den fantastiska snön och de nedfarter som tar dig ner från glaciären, finns det även en otroligt vacker utsikt där det en molnfri dag går att se ända bort till Mont Blanc. Gillar du fart kan du också pröva den olympiska störtloppsbacken Face Olympique, som var en av de mest omtalade pisterna under de olympiska spelen år 1992. Val d’Isère är därmed även en känd alpdestination när det kommer till skidtävlingar då byn så sent som år 2009 var värd för VM. 

Utöver alpinskidåkning erbjuder även Val d’Isère och Tignes längdskidåkning på sammanlagt 44 km längdspår i blandad terräng. Här finns enklare spår för dig som är nybörjare och för dig som vill utmanas lite extra på skidresor till Val d’Isère. Det finns dessutom ett höghöjdsspår på 2560 meters höjd för den som vill utmana sig extra i spåret. En skidresa till Val d’Isère erbjuder därmed skidåkning för alla, både alpint och längd, där du dessutom kommer till en by fylld med aktiviteter utöver skidåkningen.

Har du ytterligare funderingar kring en skidsemester till Val d’Isère? 

Vill du har mer information och tips inför en skidresa till Frankrike och Val d’Isère vill vi gärna hjälpa dig. Vi sitter därför redo, både via telefon eller på mail, till att besvara alla dina funderingar. Kontakta oss redan idag för att höra mer om en skidresa till Val d’Isère. Du hittar våra kontaktuppgifter här. 

Användaromdöme8

4 / 5
Bedöm Val d'Isere som resmål
2016.09.06 - PHILIP SANDBERG

Otrolikt bra åkning med ett riktigt stort system.
Afterskin är helt klart bäst på LA FOLIE DOUCE, där det är fullt ös varje dag och bland med värdsartister.
priserna på restauranger kan vara rätt höga men det är helt klart värt att gå ut några kvällar.

2016.08.30 - Robin Hansson

Skidåkningen i Val d'isere är kanon går inte att jämnföra med Italien och Österrike. Sen så är det lite dyrt och byn inte den charmigaste. Rekommenderar helt klart Val d'isere.

2016.08.30 - Sven Olof Sköld

Har besökt väldigt skidorter i alperna. Val dÍsère slår allt, bästa skidåkningen, finns allt för alla och jättebra matställen. Åker tillbaka år efter år.

2016.08.23 - Anders Wester

ValDisere är ett fantastiskt skidodområde med möjlighet till en stor variation av skidåkning. Systemet har bra liftar med stor kapacitet, och det är bara toppliften till Grande Motte som där kan bli riktigt långa köer. Offpistmöjligheterna är oändliga, och åker man på rätt ställe så är det säkert. Ta dock alltid en guide som vet var detta är, och samtidigt får man då bäst snö.

Byn har ändrat karaktär väldigt mycket de senaste 30 åren, och är i dag fokuserad på lite mer lyx. Därför är boende och mat dyrt. Där finns dock matställe på alla prisnivåer, medan boendet håller väldigt låg nivå i förhållande till priset.

2016.08.23 - Marcus Larsson

Helt magiskt skidområde som bara måste besökas, vi var där med familjen 2016 och kommer att åka dit även 2017. Mysig by, sjukt bra backar och härlig puls.

2015.08.27 - Jonas Paradis

Fantastiskt skidområde, men Val d´Isère har i mitt tycke blivit en totalt könlös by. Någon sorts Disneyland i alpvariant med ljussatta, enhetliga fasader som väl ska vara snyggt... Rejält dyrt att gå ut och äta, utan billigare alternativ som vi kunde hitta, utom "Le Lodge" som var bra och trevligt med hyggliga priser. Och se till att boka bord, annars riskerar man att bli utan mat. Vi åker till Tignes nästa gång, samma skidområde och märkligt nog genuinare känsla.

2015.08.25 - Magnus

Vi kommer garanterat återkomma till Val d'Isere!

2012.12.18 - Werner Fauland

Toppen ställe finns inget bättre ställe kommer att åka dit igen

Användaromdöme av Val d'Isere

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vinn en skidsemester för 2 inkl. flyg!

Vinn en skidsemester för två till Sauze d'Oulx inkl. flyg!

Denna gång har du dubbla vinstchanser - för vi drar två vinnare! 🏆🏆

Det är enkelt att delta! Du ska endast svara på den enkla frågan.

I vilket land ligger Sauze d'Oulx?