Skidresor till Val Thorens

Gästernas värdering 4,8 / 5 Läs omdöme 21
Pistkilometer
200 km
250 km
150 km
Val Thorens, även kallad ”Val
T” som ligger i de vackra franska Alperna och är Europas högt belägna skiddestination.
Skidområdet Les Trois Vallées, eller de tre dalarna, är ett av Europas största
skidområden och består av byarna Méribel, Courchevel och Val Thorens. Val Thorens är den perfekta
skiddestinationen till er som söker efter skidåkning av världsklass, afterski
och gastronomiska upplevelser på er skidsemester. Med 140 km pist omkring byn
och 600 km när man räknas med de två andra byarna i de tre dalarna så finns det
garanterat utmaningar till skidåkare i alla nivåer. 
Läs mer om Val Thorens

Val Thorens

Byns höjd 2.300 m
Antal liftar 190
Högsta skidåkning 3.225 m
Liftkapacitet 260.000 pers/h
Antal km pist 600 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 8 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Val Thorens – byggt av skidåkare till skidåkare

Skidåkningen i Val Thorens är helt fantastisk. Val Thorens har en placering på 2.350 m.ö.h och har skidåkning helt upp till 3.150 meters höjd på ”Cime de Caron”, vilket gör det till Europas högst belägna skidområde. Dessutom har skidområdet också blivit korad till världens bästa skidområde vid ”World Ski Awards”. I Val Thorens finns det plats för alla typer av skidåkare oavsett nivå. Här finns det utmaningar för alla smaker allt ifrån breda boulevarder, branta pister och djup pudersnö i den upplevelserika offpisten. De tre dalarna har också flera glaciärer, vars utsikt oftare tar pusten ur en än själva nedfarten på skidor. Liftsystemet i Val Thorens är ytterst effektivt med en kapacitet på över 60.000 personer i timmen och 246.070 personer i timmer i de tre dalarna. Liftkortet som är inkluderat i er skidresa ger som utgångspunkt endast tillgång till skidområdet vid Val Thorens, men det kan lätt utvidgas så att det ger tillgång till hela området i de tre dalarna.

En skidsemester till Val Thorens är snösäkert

När man kan skryta om att vara Europas högt belägna skidområde kan man också skryta med sin oövervinneliga snösäkerhet. Val Thorens är snösäkert från november till maj bl.a. på flera av skidområdets glaciärer. Läs mer om skidsemester till snösäkra Frankrike och om vår skidgaranti som säkrar att du alltid kommer ut i pisten när du reser med Slopetrotter Skitours.

Skidsemester i Val Thorens – mer än bara skidåkning

Val Thorens har som skiddestination utvecklat sig snabbt under 70-talet och på den tiden möttes man av många betongbyggningar, vilket många tyckte tog bort charmen från den annars äventyrliga naturen. De senaste åren har det skett många moderniseringar och betongen har bytts ut med sten och trä. Val Thorens framstår därför idag som ett med naturen. Det är en internationell stämning i byn och det finns ett stort sport- och wellnesscenter, biograf samt ett brett utbud av barer och restauranger. Ni kan se fram emot många kulinariska upplevelser på er skidsemester till Val Thorens. Både på berget och i byns restauranger kan du få franska specialiteter, allt från den klassiska baguetten till den tvåstjärniga Michelinresaturagnen L’Oxalys. 

Afterski i högklass

Särklass går också att hitta på andra ställen, men här pratar vi istället om afterski i särklass, det vill säga att det knappast går att hitta en livligare afterski. Inte nog med att det finns afterski som bjuder på en oförglömlig fest, festerna fortsätter också efter afterskin och det är som att byn aldrig sover. Liveband, Dj’s och karaoke lockar alla åldrar. Det är självklart möjligt att gå ut och ta en enkel öl eller läsk, men ett tips är att packa dansskorna bredvid pjäxorna i sitt bagage, då det på många ställen är svårt att inte ryckas med i den glada stämningen. Skidorten är en festlig by så, för dig som vill blanda skidåkningen med ett livat byliv är en skidresa till Val Thorens det perfekta valet! Har du frågor gällande skidresor till Val Thorens? Vill du veta mer om Val Thorens har vi flera reserådgivare som varit där och som gärna vill dela med sig av sina resor dit. Tveka inte att kontakta oss då vi gärna besvarar alla dina funderingar och hjälper dig att hitta den perfekta skidresan! 

Längdskidåkning och snowboard

Val Thorens är helt klart mest känt för sitt alpina skidområde ”Trois Vallees” men Val Thorens bjuder också på längdskidåkning – i allt, 4 km precis runtom byn samt 130 km spår i hela området över de tre dalarna.
För snowboardare bjuder snowparken i Val Thorens på utmaningar i världsklass och det är också är det varje år hålls internationella tävlingar i snowboard.

Kort sagt, en skidresa till Europas högt belägna skidort bjuder på skidterräng och skidmöjligheter för alla smaker oavsett nivå samt afterski när den är som bäst – Slopetrotter Skitours bjuder er varmt välkomna på en skidsemester till Val Thorens. 

Användaromdöme21

4 / 5
Bedöm Val Thorens som resmål
2017.08.22 - Björn Nilsson

Stort utbud av backar! Helt klart värt att köpa till alla dalar att åka skidor på. Byn ligger i en ganska bra lutning, så det enda minus jag kan hitta är att det är ganska jobbigt att gå upp och ner i byn... Mysig by annars med allt man kan tänkas sig behöva!

2016.08.30 - Malcolm Carringer

V?l Thorens har jag varit ca 10 ggr. Bland de b?sta skidorter i v?rlden.
Les Olympia var nog det sopigaste jag bott p? under 45 ?rs resande v?rlden ?ver

2016.08.30 - Maria Lind

VT är en fantastisk skidort med backar för alla, från små barn till vuxen avancerad skidåkare. Stort utbud av härliga matställen i backen o bra restauranter i byn. Vill man bo i en by med genuin ortsbefolkning skall man dock inte välja VT som är en utpräglad turistby.

2016.08.30 - Marcus Ingvarsson

En fantastisk skidort. Du tar dig lätt mellan dalarna med lift och slipper åka buss. Skidåkningen har ett enormt utbud för både nybörjare och proffs! Finns ett flertal fina restauranger och toppstuger att välja på. Väl nere i byn finns det mycket annat att göra om man vill variera med skidåkningen, ett stort köpcentrum och även en stor sporthall mm. Afterski börjar uppe i backen på la folie douce tidigt på eftermiddagen och slutar på morgonen på en av alpernas största nattklubbar Malaysia. Byn är belägen på 2.300 meter vilken innebär en grym snögaranti.

Ett hotell jag rekommenderar starkt är chalet val 2400. Trevlig resa!

2016.08.29 - Fredrik Norryd

5 stjärnor på skidåkningen med oändligt med backar i 3 system alltid snö, offpist, effektiva liftar. Med bo ej på Le Silver alp

2016.08.25 - Ulrika E

För skidåkarfantasten är det perfekt, härliga backar med varierad svårighetsgrad och oftast snösäkert i och med den höga höjden. Byn är lite ocharmig men den goda skidåkningen väger upp för det:)

2016.08.23 - Olof

Bra varierad skidåkning. Höjden innebär risk för att snöas in o då svårt att komma över till resten av systemet. Maten i stan o på berg ok men stan saknar riktig charm.

2016.08.23 - Peter Näslund

Framförallt är skidåkningen och offpisten underbar men även byn och restaurangerna håller hög klass.

2016.08.18 - Lisette Fornell

Toppen bra läge och bra backar, trots snöfattig vinter kan man vara säker på att Val Thorens har bra med snö. Utbud av restauranger och nattliv är toppen det med.

Åk!

2016.08.17 - Jenny Nilsson

Fantastisk skidåkning i ett stort system. Vi hade tre dalar vilket rekommenderas, vi hittade våra favoritbackar bortom Val Thorens. Mycket vackert, vi hade tur med vädret så mycket panoramavyer för oss. God mat och generösa portioner.

2015.09.03 - Jonas Kreipke

2015.09.03 - Dan Dahlensjö

Val Thorens har det mesta. Mycket bra skidområde och har man alla tre dalarna så finns det åkning för ett par veckor framåt för den som har tiden med sig. Jämfört mot andra orter i Frankrike och Österrike så är det bästa med Val Thorens enligt mig mångfalden. Det finns så mycket toppar över 3000m vilket skapar vackra vyer.

Det enda minuset är väl att det inte finns så mycket träd. Men är det dåligt väder i Val Thorens är det oftast sol i någon annan dal så problemet är lätt löst om det skulle vara molnigt.

Nu hade vi inte så mycket snö men Val Thorens lär vara ett av de ställen i Europa som har den absolut lättillgängligaste off-pist åkningen. Vi spottade 100-tals fina off-pist åk så det hoppas jag att man får uppleva någon gång i framtiden.

Maten är också väldigt god på de flesta restaurangerna i backen och det finns en del bra alternativ för den som vill luncha under 10 Euro. Dock måste man oftast åka ner mot byn för att hitta dessa priserna.

Ett litet minus med Val Thorens är att det tar ganska lång tid tillbaka från de andra orterna vilket gör att man måste planera 2 timmar i förväg när man ska hem plus att det blir en del "transport"...

2015.09.01 - Annika Persson

Fantastisk skidåkning! Enormt liftsystem med tillägg för alla tre dalar (rekommenderas) och varierande välpreparerade backar.
Byn är mysig med ett bra utbud av restauranger och barer. Kan man bli kär i en skidort så har jag definitivt trillat dit!

2015.08.30 - Lisa Davidsson

Fantastisk skidåkning, perfekt snö, många backar och sol hela veckan. Synd bara att jag skadade mig andra dagen men jag ger högsta betyg till sjukstugan i byn.

2015.08.27 - Carolina Rosendahl

Val Thorens - helt fantastisk skidåkning!! Stort utbud av bra restauranger i olika prisklasser. Trevlig ort att vara på även en dag utan skidåkning. Bra och många livsmedelsbutiker. Nära till allt. Svårt att åka någon annanstans när man varit här.

2015.08.27 - Charlotte Svärd

En av världens bästa skiddestinationer, varierad skidåkning för stora som små- nybörjare som avancerad åkare. Ofta bra väder, om inte är det bara att byta bergssida. Mysig alpby, stämningsfull afterski och ett fantastiskt vackert skidområde! ÅK DIT, du får dina bästa skidminnen för livet :)

2015.08.26 - Oskar

Spöar det mesta. Fantastiskt system, variationsrikt, välpreparerade backar, gigantiska åkmöjligheter.

2015.08.26 - Sofia Granqvist

Grym skidåkning, enormt liftsystem speciellt om man har skipass till alla tre dalar vilket jag varmt rekommenderar. Många mysiga restauranger i backen och grym after ski. Byn i sig är väldigt mysig med många restauranger, butiker och barer.

2015.08.18 - Philip Sandberg

Både skidåkning och afterski i världsklass! Väldigt mysig by dessutom

2015.08.18 - Peter Walton

Har varit i Val Thorens ett trettiotal gånger med början på 80-talet. Redan då var systemet outstanding,men nu är det många gånger bättre. Kommer att åka hit en minst en gång om året så länge jag kan. Perfekt ski-in ski-out.

2012.01.16 - Christer Jacobson

Jag har åkt på många många olika skidorter. Val Thorens slår allt i skidväg. Jag har varit i Val minst tio gånger och alltid blivit nöjd. Underbar skidåkning mysiga restauranger och bra boende.

Användaromdöme av Val Thorens

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 • E-post slopetrotter@slopetrotter.se • Frejgatan 13 • Box 1578 • 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vinn en skidsemester för 2 inkl. flyg!

Vinn en skidsemester för två till Sauze d'Oulx inkl. flyg!

Denna gång har du dubbla vinstchanser - för vi drar två vinnare! 🏆🏆

Det är enkelt att delta! Du ska endast svara på den enkla frågan.

I vilket land ligger Sauze d'Oulx?