Skidresor till Wagrain

Gästernas värdering 4,5 / 5 Läs omdöme 12
Pistkilometer
119 km
189 km
42 km

Skidresor till Wagrain innehåller allt vad en skidsemester bör inkludera och det är därför inte så konstigt att Wagrain idag är en viktig del av Sportwelt Amadé, ett av Österrikes populärare skidområden. Byn ligger i mitten av de tre dalarna i Salzburgerland som tillsammans utgör ett gigantiskt skidområde med 760 km pist. I Wagrain finner du hela 240 km pist där de flesta är nybörjar- och carvingvänliga blå och röda pister. En skidresa till Wagrain är perfekt för barnfamiljer då området tillsammans med byns skidskola skapar de bästa förutsättningarna för nybörjare. Skidskolan har flera grupper för att matcha alla nivåer och arrangerar dessutom barnpassning för de allra minsta och lekar med de lite större. För dem som vill roa sig även utanför pisten har Wagrain bland annat ett stort vattenland som tillsammans med allt annat i byn gör skidresan komplett. Skidresor till Wagrain bjuder på härlig österrikisk stämning där byn tillsammans med skidområdet har allt du kan önska dig för en lyckad skidsemester. 

Läs mer om Wagrain

Wagrain

Byns höjd 850 m
Antal liftar 100
Högsta skidåkning 2.188 m
Liftkapacitet 120.000 pers/h
Antal km pist 350 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 6 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Wagrain - skidresor som passar hela familjen

Skidåkningen i Wagrain erbjuder något för alla skidåkare, nybörjare som mer erfarna, vilket resulterat i att  skiddestinationen idag är en av de populärare orterna i Europa. Byn ligger på 850 meters höjd där bergstopparna runt omkring sträcker sig upp till 2200 meters höjd. Tack vare ett modernt liftsystem med en gondollift, G-link, som går tvärs över byn är skidområdet sammankopplat för dem som hellre tar liften än skidbussen mellan bergstopparna. Utöver breda, välpreparerade pister, finns det även funparks och möjlighet till offpistskidåkning i skidområdet.

Har du barn med på din skidresa till Wagrain, eller är du själv ute efter att förbättra åkningen finns en fantastisk skidskola som värnar om både stora som små. Här arrangeras det barnpassning för de allra minsta och lekar och utmaningar för de lite större. På så sätt får alla ut så mycket som möjligt av skidåkningen i Wagrain, samtidigt som många av pisterna slutar på samma ställe, vilket gör att ni alla kan samlas till mat och dryck.

Aktiviteter för hela resesällskapet

En skidresa till Wagrain erbjuder en blandning av traditionsenlig österrikisk och internationell skidmiljö. Denna blandning skapar en väldigt mysig atmosfär där byn trots sin mindre storlek har allt du behöver för att göra semestern lyckad även utanför pisten. Varför inte börja med ett besök på det stora vattenlandet, det brukar vara en säker hit bland barnen. Efter badet kan en av Wagrains fantastiska restauranger locka med en härlig middag. Slutligen, när barnen har kommit i säng, kan du ta en sväng förbi hotellets bar. För skidfantasten rekommenderas dessutom ett besök på Atomics skidfabrik. Atomic, som är ett av de större skidmärkena, har nämligen sin skidfabrik i Wagrain. Så kanske ska du passa på att köpa en souvenir och samtidigt nya skidor till nästa säsong under din skidresa i Wagrain.

För den som även gillar längdskidåkning inkluderar en skidresa till Wagrain även möjligheter för fantastisk längdskidåkning. Det finns hela 220 km längdspår runt omkring i området, där allt från nybörjare till erfarna åkare kan finna utmaningar. Vill du njuta av en härlig runda samtidigt som du njuter av naturen och omgivningarna, vill vi rekommendera Wagrain-Kleinarl rundan och Jägersee rundan.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Vill du veta mer om skidresor till Wagrain?

Vi har lång erfarenhet av skidresor till Österrike och Wagrain och vill därför gärna dela med oss av våra tips inför en skidresa. Har du funderingar eller frågor sitter vi därför redo på telefon eller över mail för att besvara dem. Vi ser fram emot att höra från dig.

Användaromdöme12

4,5 / 5
Bedöm Wagrain som resmål
2017.08.22 - Per Svensson

Skidåkningen är underbar och det finns backar för alla i systemet. Varit där 3 år i rad och aldrig varit med om en liftkö (slutet av januari). Gott om snö. Perfekta skidbussar. Mysiga matstugor i backarna. Dåligt med afterski i byn. En mycket lugn ort på kvällen.

2016.09.01 - Lars Österberg

Mycket bra skidområde. Vi hade inte varit i wagrain innan, men blev väldigt imponerade. Området är stort och liftarna är bra.väldigt lite kö vid liftarna.

2016.08.24 - Carolina Svensson

Varit där flera gånger på skidsemester och även på sommaren. Bra skidåkning för alla i familjen, trevliga matställen i backen, få "flaskhalsar", sällan trångt i backen (även v.8) - ett ställe jag varmt kan rekommendera (jag har relativt många andra ställen i Alperna att jämföra med).

2016.08.23 - Pär Stridsberg

Om man bortser att det var lite dåligt med snö när vi kom, men att det kom ner en hel del så var området stort, bra liftar o resturanger o kompleterades med bra skidbussar till andra områden. Lugn by med det jag behöver dvs resturanger mm

2016.08.16 - Björn Johansson

Mycket bra skidområde. Vi hade inte hört talas om wagrain innan, men blev väldigt imponerade. Området är stort och liftarna har bra kapacitet. Det finns många restauranger/pubar i backarna med god weissbier.

2015.09.01 - Bo G Eriksson

Efter nära 40 år på många olika alpdestinationer i olika länder fick jag tips om Wagrain av en österrikisk fd kollega och blev väldigt positiv överraskad. Har varit där tre år i följd nu och kommer att åka dit i mars igen.
+ Väldigt kort transfer (< 1 tim från Salzburg)
+ Varierande skidåkning i tre olika system
+ Bra kommunikationer med gratis bussar
+ Mysig by med flera mycket bar restauranger

Kanske inte superhäftiga, svarta backar eller något partajställe direkt, men perfekt för tex familjer och vi som vill ta det lite lugnare.

2015.08.18 - Per Svensson

SKIDPARADIS!! Mycket varierande skidåkning för alla smaker. Bra och modernt skidsystem utan köer.Skidbussar som gick ofta till närliggande orter. Gott om underbara små Gasthaus i backarna.
Wagrain är dock mycket lugnt kvällstid, inget kvällsröj direkt.

2015.08.18 - kenneth Wåhlander

Wagrain nytt för oss men vi blev inte besvikna, här finns mycket blandad skidåkning och man behöver inte åka ner till byn när man väl är uppe i berget. liftkortet om man åker över hela systemet så har man att göra en vecka. Nya moderna liftar G-linken snabb och smidig, så klar afterski efter dagens pass var mycket välsmakande. Kan rekommendera detta härliga paradis som för oss fem hade allt.

2015.08.18 - Lena Johansson

Ett stort system med många backar som passade vår familj mycket bra. Dessutom en söt liten by och bra kommunikationer till skidliftarna

2014.08.31 - Anita Stockselius

Wagrain var okänt för oss men visade sig vara en jättemysig by. Nära till allt. Skidbussar som gick hela tiden. Suverän skidåkning och bra liftsystem som fungerade hela tiden utan avbrott.

2013.08.16 - Maria

Wagrain var en fin skidort med närhet till flera andra skidsystem såsom Flachau och Zauchensee. Skidsystemet var väl utbyggt och närheten till närliggande system gjorde att man fick en varierad åkning under sin skidsemester.

2012.10.30 - Kerstin Svensson

Ett skidparadis med många härliga nedfarter och möjlighet att transportera sig vidare i skidsystemet. Dessutom finns många mysiga och trevliga gasthaus att stanna till vid och ta något gottt att äta och dricka samtidigt kan man sitta och njuta i solen. *****

Användaromdöme av Wagrain

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!