Skidresor till Zell am See

Gästernas värdering 4,3 / 5 Läs omdöme 13
Pistkilometer
56 km
63 km
16 km

Som ett av de få områdena i Alperna erbjuder skidresor till Zell am See och grannbyn Schüttdorf inte bara på skidåkning på alptoppar utan även på glaciärer. Skidområdet Zell am See ligger i vackra Österrike har 130 kilometer pist i alla svårighetsgrader varpå skidåkningen i Zell am See lämpar sig för såväl nybörjare som för mer vana skidåkare. På 3029 meters höjd är snösäkerheten optimal och utsikten är milt sagt fantastisk.

En skidresa till Zell am See bjuder dessutom på en charmerande by med smala gågator, pittoreska hus, mysiga restauranger och ett bra nattliv. Grannbyn Schüttdorf är utgångspunkten för de flesta sportaktiviteter och här kan du dessutom få en rejäl måltid på en av kvarterskrogarna eller testa på den lokala afterskin. 

Ett skidområde med möjlighet till glaciärskidåkning

Zell am See är en del av Europa Sportregion som är en av Österrikes lite äldre och traditionsrikare skidregioner, med breda pister och vackra snöplatåer. Åker du på en skidresa till Zell am See och står på toppen av legendariska Kitzsteinhorn, på 3029 meters höjd, har du en enastående utsikt över sjön Zeller See. Glaciären är inte bara en fröjd för ögat med dess fantastiska utsikt utan även en hemmabana för flera internationella skidlag. Det är också här den österrikiska skidskolan utbildar sina skidlärare.

Snösäkerheten i Europa Sportregion är optimal för skidåkningen i Zell am See, både beträffande det höga läget och deras utarbetade konstsnöanläggning. Tack vare att området även har skogsterräng finns det goda förutsättningarna för skidåkning vid dimma och snöfall för att ha hållpunkter till sin åkning. För den som gärna vill utmana sig i luften finns det dessutom goda möjligheter att testa på nya hopp och tricks i Kitzsteinhorns funpark som ligger på 2900 meters höjd.

Skidområdet i Zell am See utgörs av 130 kilometer pist i varierande svårighetsgrad och utöver det finns det en hel del möjligheter att åka offpist i Zell am See. Det går en gratis skidbuss mellan Zell am See och Kaprun som är ytterligare en del av det fantastiska skidområdet som kan upptäckas på en skidresa till Zell am See.

Läs mer om Zell am See

Zell am See

Byns höjd 760 m
Antal liftar 57
Högsta skidåkning 3.029 m
Liftkapacitet 80.000 pers/h
Antal km pist 135 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 4 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidresa till Zell am See - en by full av liv och aktiviteter

Vill du variera den alpina utförsåkningen med längdskidåkning finns det även möjlighet till det. I Zell am Zee hittar du som älskar längdskidåkning 40 km längdspår i vackra omgivningar. Ett spår att rekommendera är spåret runt sjön Plettsaukopf på Scmittenberget, där du har en oslagbar utsikt över hela regionen.Själva Zell am See by har funnits sen lång tid innan skidturisterna kom, varpå byn även har en lång historia som ett populärt sommarresmål. Något som många äldre hotell vittnar om. Zell am See är en destination med fart i och det gäller inte bara på pisterna. Här är det liv och rörelse, både i och omkring byn, dag som natt. Förutom fantastisk skidåkning i Zell am See finns många andra aktiviteter som till exempel isklättring, vintervandring, slädtur med häst, skridskoåkning, ishockey, tennis och kälkåkning. Är det sprudlande afterski och hålligång på kvällen du är ute efter på en skidresa till Zell am See? Då har du kommit helt rätt. Här finns nämligen dessutom massor av caféer, barer och diskotek. 

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Har du frågor gällande skidresor till Zell am See? 

Vill du veta mer om Zell am See eller har några specifika frågor som du vill få svar på? Ring in till oss eller skicka ett mail så besvarar vi gärna alla dina funderingar och hjälper dig att hitta det perfekta boendet för dig i Zell am See. 

Användaromdöme13

4,5 / 5
Bedöm Zell am See som resmål
2017.08.22 - Katarina Jernek

Mysig by. Nära till bra skidåkning på glsciären i Kaprun. Backarna passade alla i sällskapet från nybörjare till vana åkare.

2016.09.01 - Stefan Fjällid

En mysig liten by. Närhet til Kaprun och dess underbara glaciär. Mycket snösäkert område. Åker gärna tillbaka till Zell am See. Och rekommenderar destinationen till andra.

2016.09.01 - Stefan Fjällid

Varierande bra backar. Mycket vacker vy över Zell am See sjö. Enkelt att ta skidbussen till Kaprun och åka på glaciären vid sen säsong. Bra restauranger i backarna.

2016.08.30 - Robert Jeppsson

Mysig by med bra utbud av restauranger och pubar. backarna är familjevänliga och bra liftsystem. Inga köer på påsken!

2016.08.30 - Tomas Olsson

Zell am See är fantastisk liten by med många aktivitet möjligheter - sommar som vinter. Bra ski område med gondol lift, skibussar som kan ta er till Kaprun och deras underbara glecieren som ge möjligheten för sommar och vinter skidåkning. I by finns många café, barer och köpingsmöligheter. Varmt rekommenderar till alla - barnfamiljer och till äldre.

2016.08.25 - Niki

Byn ligger otroligt fint vid skön. Mysig strandpromenad där vi vid flertalet tillfällen avslutade promenaden med varm choklad på Grand hotell med utsikt över sjön,

En hel del shoppingmöjligheter.

Lite ont om snö nere i byn och stundtals i backarna men då tar man sig lätt till glaciären Kaprun och åker där. Magiskt!

2016.08.23 - Patrick Ivarsson

Snösäkert då det finns glaciärer att åka på, men tyvärr fanns det ingen snö i byn detta år vilket alltid är extra trevligt! Backarna gav inte några jätte utmaningar, men är ni som jag lite med åren så räcker detta gott!
Vi var där vecka 7 och då var det väldigt mycket folk i backarna vilket tyvärr innebar en del liftköer.
Det låg en liten familjeägd restaurang på höger sida om berget (om du tittar upp) bredvid den gamla gondol liften som jag varmt kan rekommendera att käka lunch på, väldigt kvick personal även fast det var många gäster.

2016.08.18 - Anders

Var i Zell am See över julen -15. Trots att det var lite snö så var nästan alla pisterna öppna som zebraränder i sluttningarna. Tillsammans med glacieren i Kaprun var skidåkningen helt ok. Vädret var magiskt med sol varenda dag. Vi var mycket positivt överraskade att vi kunde åka så mycket trots bristen på snö. En vinter med god snötillgång kan vi tänka oss att åka tillbaka.

2016.08.16 - Thomas Olsson

Mysigt ställe med bra skidåkning. Var här någon gång på sent 70-tal. Kände igen det mesta. Kan varmt rekomendera att åka hit. Bra skidåkning som passar dom flesta då det finns gott om variation på backarna. En lite mindre ort och två trevliga guider, Trine & Ida, som visade runt oss i alla både möjliga och omöjliga pister. Vi åker gärna tillbaka nästa vinter.

2015.08.29 - Fredrik Ivarsson

Riktigt positivt överraskad, mysigt ställe med bra skidåkning. Riktigt snösäkert också eftersom man kan åka upp till glaciären för åkning, och det är ett måste att åka dit upp, finare pister. Kan varm rekomendera att åka hit.

2015.08.19 - hans Ahlqvist

Trevlig by, om än begränsat uteliv och afterski i januari. Varierande skidåkning. Men det som höjer betyget är närheten till Kaprun. Stort område med markerad offpist. Rekommenderar att boka en dags offpist med deras guider (Hartweger)

2015.08.18 - magnus andersson

Bra skidåkning som passar dom flesta då det finns gott om backar, passar perfekt för barnfamiljer. Testade inte utelivet men vi kommer tillbaka.

2012.04.06 - Marita Areschoug

Hej
Åkte till Zell an See vecka 12,blev positivt överraskad. Backar för alla sortens åkare.Pittoresk mindre ort dessutom en mycket trevlig guide Rasmus på platsen.Trots sent på säsongen så kände man sig välkommen,åker gärna tillbaka nästa vinter

Användaromdöme av Zell am See

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!