Skidresor till Zell am Ziller

Gästernas värdering 4,0 / 5 Läs omdöme 7
Pistkilometer
169 km
382 km
74 km

Vi är glada och stolta över att kunna hälsa dig välkommen till behagliga Zell am Ziller, som är fyllt av äkta österrikisk charm. Skidorten tillhör det 625 kilometer stora skidområdet Zillertal där du finner varierande skidåkning i Zell am Ziller och dess närområden oavsett ålder och nivå. Zillertalområdet utmanar därmed alla i en terräng som sträcker sig upp till 3250 meters höjd på Hintertuxglaciären. Därifrån är det inte bara fantastisk skidåkning och perfekt snö utan även en överdådig utsikt över alptopparna. Ett besök på Hintertuxglaciären är nästan ett måste om du åker på en skidresa till Zell am Ziller. Kan du inte få nog av äkta österrikiska charm, bra skidåkning och vettiga priser, så är en skidresa till Zell am Ziller det rätta alternativet för dig.

Läs mer om Zell am Ziller

Zell am Ziller

Byns höjd 580 m
Antal liftar 139
Högsta skidåkning 3.250 m
Liftkapacitet 268.640 pers/h
Antal km pist 625 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 12 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

Skidsresa till Zell am Ziller - skidsemester med äkta Österrikisk stämning

Omgiven av den praktfulla naturen, bjuder byn Zell am Ziller som ligger på 580 meter höjd, er välkomna med sin behagliga österrikiska charm. Byn är i typiskt tyrolerstil och med floden Zeller slingrandes genom dalen är ramarna satta för friluftsupplevelser, inte bara på berget. Med liftkortet får du tillgång till hela Zillertal och dess 625 kilometer pist, där du från Zell am Ziller kan åka skidor till byarna Gerlos och Königsleiten, som sammanhängande har 166 kilometer pist. De övriga områdena nås enkelt med bussen som kör mellan de olika områdena nere i dalen.

Skidområdet har framförallt röda pister, men Zillertal är till för alla åldrar och alla nivåer. Det finns möjlighet för åkturer i skogspister, såväl som breda boulevarder, och den längsta nedfarten på 12 kilometer ger möjlighet till en härlig tur genom det snörika landskapet. Glaciären Hintertux tronar över Zillertal på 3250 meters höjd och är definitivt värd ett besök. Inte bara på grund av den oslagbara snön som ni finner på den höjden eller den fantastiska skidåkningen utan även för utsikten över de österrikiska alperna som tar andan ur de flesta som åker på skidresor till Zell am Ziller.

Fantastiska möjligheter för längdskidåkning

Skidområdet i Zell am Ziller kan även erbjuda 14 kilometer längdspår för dig som vill prova på sporten för första gången eller för dig som är en erfaren längdåkare. Det finns även elljusspår om du skulle ha lite extra energi kvar på kvällskvisten, detta hittar du i Bäckenfeld-spåret. Zell am Ziller har flera gånger vunnit priser för deras skidområde på grund av deras väl underhållna liftar samt deras välpreparerade pister och goda service. Skidåkningen i Zell am Ziller är därav fantastisk och kanske är det hit din nästa skidresa ska gå till.

Österrikes turistförening

Hos vår samarbetspartner, Österrikes turistförening, kan du läsa mer om Österrike och österrikes resmål.

Läs mer på austria.info

Har du frågor gällande skidresor till Zell am Ziller?

Vill du veta mer om Zell am Ziller eller har några specifika funderingar som du vill höra mer om? Kontakta oss över telefon eller mail så sitter vi redo att besvara dina frågor och är behjälpliga med att finna den rätta skidresan till dig. Du hittar våra kontaktuppgifter här.

Användaromdöme7

4 / 5
Bedöm Zell am Ziller som resmål
2017.08.22 - Kristian Alm

Bra backar men inte för nybörjare. Men det är relativt lätt att ta sig till andra orter i dalen där det finns fler lätta backar. Inga köer Zell am ziller när vi var där. OBS! bara kontanter i backarna.

2016.08.24 - Joakim Wohlfeil

Ett helt suveränt skidområde, eller snarast region med massa ställen att välja på som var för sig skulle räcka en semester. Lätt att hitta alla typer av åkning, fina pister, korta köer i backarna och bra restauranger i skidområdena.
Hintertux-glaciären är naturligtvis en upplevelse bara i sig, men självklart gör den höga höjden att man blir väldigt beroende av vädret.

2015.08.27 - Björn Bergstrand

Vi var där vecka 10 och då var det lite köer trots att vi uppfattade att det var mycket folk i backarna. Vi gillade skidsystemet väldigt mycket med dess möjlighet till nya backar varje dag. Sedan är ju Hintertux ett fantastiskt område med sina storslagna vyer och härlig skidåkning. Sammantaget ett mycket bra område som vi kan tänka oss att komma tillbaka till.

2015.08.21 - Per, Elias, Nova

Vi kan varmt rekommendera Zell am Ziller. Här finns skidåkning för alla smaker. Zillertal arena med omgivande skidoråden erbjuder variation och äventyr långt längre än våran veckas vistelse. Mycket bra fungerande kommunikationer med buss och tåg mellan skidområdena. All buss/tåg kommunikation ingår i skidpasset.

2015.08.18 - Bengt

Tillhör tyvärr topp5 sämsta ställen jag varit på I, köer förmiddag, eftermiddag, transportsträckor eller kö med tåg och buss innan man kommer till skott och äntligen får åka skidor. Zillertall blir det inte fler ganger.

2014.08.29 - Johan Callin

Fantastiskt skidområde med många röda pister. Trevlig by och praktiskt med järnvägsförbindelse till de närliggande orterna. Många trevliga restauranger i backarna och även i Själva byn. Rekommenderas verligen till alla!

2012.01.13 - Christer Eriksson

Har varit i zell am Ziller närmare 20 gånger är ett härligt ställe att åka skidor på där har du Zillertal arena med Gerlos områder att åka över till på skidor samt Köningsleitter. du har även skidområdet Penken som ligger i grannbyn Mayerhofen dår det år lite brantare och tuffare skidåkning, Och inte att glömms Hintertux med glaciär skidåkning upptill drryg 3200meter över havet. Man köper ett superskipass som gäller i hela Zillertaldalen bra bussförbindelser att ta sig mellan de olika skidområderna från sitt hotell i Zell am Ziller även smalepårigt tåg kan man ta sig bland annat till Mayerhofen och vidare med buss till Hintertux, Ettriktigt Toppenställe för alla som gillar skidåkning och den riktigt mysiga Österrike atmosfären med vänliga \"Tyrollare\" Vi är ett gäng från Äland som besöker Zsll am Ziller så gott som varje år deet käns som att komma hem, Mycket god mat Oh riktigt god Zilertal Beer, Rekomenderas

Användaromdöme av Zell am Ziller

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!