Livigno

Totalt
115 km
pister
Blå 40 km
Röda 55 km
Svarta 20 km

Livigno

Högsta skidåkning
2796 m
Antal liftar
33
Liftkapacitet
46000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
5 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Livigno
Mottolino
lago
Passo del Gallo
Trepalle

Skidresor till Livigno

Långa breda pister med gott om plats, inga liftköer, fantastisk mat, prisvärd shopping och ett pulserande nattliv. Under en skidresa till Livigno kan du förvänta dig att leva det ljuva livet. Livigno har med åren blivit ett allt mer populärt resmål i Italien bland svenskar, vilket inte är svårt att förstå. För en skidsemester till Livigno innebär många möjligheter, för här erbjudes den perfekta kombinationen av att njuta av livet och skidåkning!

Snö- och solsäker skidåkning

Byn ligger på 1.816 meters höjd och pisterna är belägna på höjder upp till 2.796 meter. Detta gör att Livingo ses som ett snösäkert skidområde igenom hela säsongen. Ett plus på det är att Livigno också är en av de destinationerna i Europa med flest soldagar, faktiskt hela 300 dagar! 

Breda pister och skidåkning för alla

I Livigno behöver ingen skidåkare gå rastlös, för här finns det något för alla. Men det är något som alla pister har gemensamt är att de är välpreparerade och otroligt breda.  

Skidområdet i Livigno består av två bergssidor, Carosello och Mottolino, där sammanlagt 115 km pist löper ned längs bergssidorna om dalen. Områdets två bergssidor består främst av röda och blå pister men på Mottolinosidan finns det även ett fåtal svarta pister till den övade skidåkaren. Därför passar Livigno framförallt familjer som ska på skidsemester till Alperna. 

Upplev mer än bara skidåkning på din skidsemester i Livigno

Byns unika historia gör att Livigno är ett tullfritt område vilket ger ett stort utbud av bra shopping och restauranger som sällan skådas på andra skidorter. Livigno är därför ett bra val om du vill ha en bra kombination av skidåkning och byliv.  

Livigno myllrar av liv och kring centrum och längs gågatan finner du ett mecka av restauranger, delikatess- och modebutiker.  För dem som vill ha ytterligare fart på skidsemestern bidrar även byns 20-tal barer till underhållande fest inpå småtimmarna.  

Hitta ditt boende i Livigno

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Livigno

Livigno bjuder på 115 km pist fördelat över de två bergsidorna, Carosello och Mottolino, som utgör Livignos skidområde. Totalt finns det ett 30-tal liftar som tar dig runt i Livignos skidsystem och pisterna är fördelade på 40 km blå, 50 km röd och 20 km svart pist. Livigno är generellt sett bra för nybörjare och familjer. De flesta av pisterna leder ner till byn och därför är det svårt att åka vilse i Livignos skidsystem vilket är skönt för dem som vill åka skidor i sin egen takt.  

Liftkö är också en sällsynt syn i Livigno och tillsammans med att pisterna är så breda bidrar det till känslan av att man är ensam på pisten. Livignos skidsystem är också känt för att vara bra för snowboardåkaren då det inte finns så många transportsträckor.  

Carosello  

Carosello består främst av röda och blåa pister och är därför riktigt bra för nybörjare, barn och skidskolorna har sin huvudbas på denna sida. Carosello är också känt för att vara bergsidan med sol, då solen ligger och strålar över Carosello hela dagen. Med sina 2,796 meters höjd erbjuder Carosello också Livignos högsta skidåkning med fantastisk utsikt. Pisten som leder från Livignos högsta skidåkning ner till Federia är en fantastisk tur, härifrån kan du även se den schweiziska nationalparken. Federia som ligger på baksidan av Carosello är känt för att vara lite kallare då det ligger i dalen Federia (därav namnet på liften) vars placering gör att kylan ligger kvar i luften.

Mottolino  

Mottolino erbjuder ett större utbud av röda och svarta pister och passar den mer avancerade skidåkaren. På Mottolinosidan går det att åka Livignos längsta pist som är på  5 km. Du startar på toppen av Monte della Neve och följer den blå pisten hela vägen ner till byn. Mottolinos snökvalité är känt att hålla sig bra under hela dagen då denna sida är Livignos skuggsida.  

Gillar du offpist, så finns det märkta freerideområden på Mottolinosidan där du själv med certifierad utrustning kan ta ett åk. Det är också här Livignos funpark ligger som är Europas 5:e största!

Längdskidåkning i Livigno 

För den som är trött på slalomåkning finns det ett 40 km långt längdspår i dalen. Du kan se spåret på pistkartan markerat som den röda sträckan nere i byn. Livigno är också arrangör för det stora La Sgambeda, här är tusentals med och tävlar i längdskidåkning.  

Erbjudanden till Livigno

Få ett reseförslag till Livigno