Totalt
115 km
pister
Blå 30 km
Röda 65 km
Svarta 20 km

Livigno

Högsta skidåkning
2796 m
Antal liftar
32
Liftkapacitet
47300 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Livigno
Mottolino
lago
Passo del Gallo
Trepalle

Skidresor till Livigno

Långa breda pister med gott om plats, inga liftköer, fantastisk mat, prisvärd shopping och ett pulserande nattliv. Under en skidresa till Livigno kan du förvänta dig att leva det ljuva livet. Livigno har med åren blivit ett allt mer populärt resmål i Italien bland svenskar, vilket inte är svårt att förstå. En skidsemester till Livigno innebär många möjligheter, här erbjudes den perfekta kombinationen av skidåkning och det njutbara livet! 

Snö- och solsäker skidåkning för alla

Byn ligger på 1 816 meters höjd och pisterna är belägna på höjder upp till 2 796 meter. Detta gör att Livingo ses som ett snösäkert skidområde igenom hela säsongen. Ett plus på det är att Livigno också är en av de destinationerna i Europa som har flest soldagar, faktiskt hela 300 dagar!  

I Livigno behöver ingen skidåkare gå rastlös, för här finns det något för alla. Gemensamt för alla slags pister är att de är välpreparerade och otroligt breda, så det finns gott om plats för alla. 

5 anledningar till att välja Livigno 

  • Skidåkning för alla nivåer med sköna och breda pister av hög kvalitet 
  • Sol- och snösäker destination 
  • Familjevänlig skidort 
  • Tullfri by med ett stort utbud av shopping, restauranger och barer 
  • Bakom den avslappnade atmosfären i den mysiga bergsbyn gömmer sig en festlig afterski

Läs mer om skidområdet i Livigno

Våra mest populära boenden i Livigno

Breda välpreparerade pister Skidområdet i Livigno

Skidområdet i Livigno består av två bergssidor, Carosello och Mottolino, där 115 kilometer pist löper ned längs bergssidorna om dalen.

Områdets två bergssidor består främst av röda och blå pister men på Mottolinosidan finns det även ett fåtal svarta pister till den mer övade skidåkaren. Därför passar Livigno framförallt familjer som ska på skidsemester till Alperna.  

Många liftar och lite kö

Livigno bjuder på 115 kilometer pist fördelat över de två bergssidorna, Carosello och Mottolino, som utgör Livignos skidområde. Totalt finns det ett 30-tal liftar som tar dig runt i Livignos skidsystem och pisterna är fördelade på 30 kilometer blå, 65 kilometer röd och 20 kilometer svart pist.

Livigno är generellt sett bra för nybörjare och familjer. De flesta av pisterna leder ner till byn och därför är det svårt att åka vilse i Livignos skidsystem vilket är skönt för dem som vill åka skidor i sin egen takt.   

Liftkö är också en sällsynt syn i Livigno och tillsammans med att pisterna är så breda bidrar det till känslan av att man är ensam på pisten. Livignos skidsystem är också känt för att vara bra för snowboardåkaren då det inte finns så många transportsträckor.    

Carosello  

Carosello består främst av röda och blåa pister och är därför riktigt bra för nybörjare och barn. Det är även på denna sida som skidskolorna har sin huvudbas. Carosello är också känt för att vara bergssidan med sol, då solen ligger och strålar över Carosello hela dagen.

Schweizisk utsikt

Med sina 2 796 meters höjd erbjuder Carosello också Livignos högsta skidåkning med fantastisk utsikt. Pisten som leder från Livignos högsta skidåkning ner till Federia är en fantastisk tur, härifrån kan du även se den schweiziska nationalparken. Federia som ligger på baksidan av Carosello är känt för att vara lite kallare då det ligger i dalen Federia (därav namnet på liften) vars placering gör att kylan ligger kvar i luften.  

Mottolino   

Mottolino erbjuder ett större utbud av röda och svarta pister och passar den mer avancerade skidåkaren. På Mottolinosidan går det att åka Livignos längsta pist som är fem kilometer lång. Du startar på toppen av Monte della Neve och följer den blå pisten hela vägen ner till byn. Mottolinos snökvalitet är känd för att hålla sig bra under hela dagen då denna sida är Livignos skuggsida.   

Offpist i Livigno

Gillar du offpist, så finns det märkta freeride-områden på Mottolinosidan där du själv med certifierad utrustning kan ta ett åk. Det är också här Livignos funpark ligger, som är Europas 5:e största! 

Längdskidåkning i Livigno  

För den som är trött på slalomåkning finns det ett 40 kilometer långt längdspår i dalen. Du kan se spåret på pistkartan markerat som den röda sträckan nere i byn. Livigno är också arrangör för det stora La Sgambeda, där tusentals åkare deltar och tävlar i längdskidåkning. 

Tullfri by

Livigno har en unik historia och är än idag ett tullfritt område, vilket har resulterat i ett brett utbud av restauranger och shopping. Precis som med skidåkningen erbjuder skidorten och bylivet något för varje smak.  

Läs mer om skidorten Livigno

Charmerande by med historiska privilegium Skidorten Livigno

Den trivsamma och stämningsfulla bergsbyn Livigno är delas upp i två delar av ett vattendrag som rinner längs byns mitt.

Den avlånga skidorten Livigno stäcker sig cirka fem kilometer från den ena änden av byn till den andra. Tack vare ett effektivt bussystem är det ändå enkelt att ta sig runt i byn. 

Historien om Livigno

Den dåvarande kungen av Italien, Napoleon Bonaparte, gav på sin tid Livigno privilegiet att vara ett tullfritt område. Man resonerade som så att en fattig och isolerad by, som Livigno var på den tiden, inte skulle behöva belastas med ett tullsystem. Byn har lyckats behålla detta privilegium än idag, till byns invånares och besökares stora glädje.  

Goda shoppingmöjligheter

Byns unika historia gör som sagt att Livigno är ett tullfritt område, vilket ger ett stort utbud av bra shopping och restauranger som sällan skådas på andra skidorter. Livigno är därför ett bra val om du vill ha en bra kombination av skidåkning och byliv.   

 

En by full av liv

Livigno myllrar av liv och kring centrum och längs gågatan finner du ett mecka av restauranger, delikatess- och modebutiker.  För dem som vill ha ytterligare fart på skidsemestern bidrar även byns 20-tal barer till underhållande fest inpå småtimmarna.   

Med en balanserad blandning av gammalt och nytt bjuder byn in till festlig afterski samt goda möjligheter till inköp av både dagligvaror, skidutrustning och elektronik till förmånliga priser. Med sina enorma mängder solsken, tullfria priser och avslappnande italienska atmosfär är det svårt att inte tycka om Livigno! 

Vill du veta mer om Livigno? 

Spana in dessa tre matnyttiga artiklarna om skidresa till Livigno. 

Vi gör dig uppmärksam på att butiker, restauranger, barer och andra faciliteter kan ha restriktioner eller vara stängda på grund av COVID-19.

Hitta ditt boende i Livigno

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Livigno

Då gillar du nog även... Faller Livigno dig helt i smaken?