Totalt
46 km
pister
Blå 31 km
Röda 12 km
Svarta 3 km

Lofer

Högsta skidåkning
1750 m
Antal liftar
12
Liftkapacitet
17730 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Grubhörndl
Loferer Steinberge
Senderexpress
Almenwelt

Skidresor till Lofer

Almenwelt-Lofer är en riktig pärla för skidgäster som vill ha en skidsemester där fokus ligger på gott om plats, snösäkerhet och kvalitet.

Man kan knappast säga att Lofer håller samma nivå som de gigantiska skidorterna man kan hitta i Alperna, men inte desto mindre har denna skidort fler pistkilometer än många orter i de svenska och norksa fjällen.  

FEM ANLEDNINGAR ATT VÄLJA LOFER 

  • Bra skidåkning - speciellt för nybörjare och barn  
  • Välsmord österrikisk kvalitet  
  • Snösäker skidort med 70 snökanoner som back-up 
  • Skidåkning i vacker omgivning och under trädgränsen  
  • Gratis liftkort för barn till och med 15 år  

Läs mer om Lofer här  

Våra mest populära boenden i Lofer

Nybörjarvänlig skidåkning i Lofer

Området erbjuder totalt 46km pist och av dessa är 31km blå pister.

Lofer är en favorit bland skidåkare som vill ha bra priser, idylliskt läge och en överblick över skidområdet.  Skidorten är som gjord för nybörjare och barnfamiljer!  

Det bästa med Lofers skidområde är att det är så enkelt att få en överblick över. Mestadels av nedfarterna är breda blå pister, perfekta för att upptäcka charmen med skidåkning på. Är du en van skidåkare kan du på dessa breda, långa pister öva teknik och finputsa dina carvingsvängar.  

SKIDÅKNING FÖR BARN OCH NYBÖRJARE  

Precis vid sidan av den stora gondolliften hittar du en gratis knapplift som går upp till en träningsbacke.  

Alla gondoler i området erbjuder passagerare även nedåt, vilket gör det möjligt för den som inte har skidor på sig, att åka upp och komma ner igen.   

TVÅ OLIKA BERG  

Skidåkningen är uppbyggd omkring två berg, dert ena berget, Grubhörndl,  är trädbeklätt med en höjd på 1747 meter och passar bäst de skidåkare som åkt skidor tidigare.   

Det andra berget, Schönbühel, men en höjd på 1.623 meter är i stort sett utan träd och här är det mestadels blå pister som nybörjare kan vältra sig i.  

 

ÄVEN NÅGOT FÖR DEN ÖVADE SKIDÅKAREN 

Det finns även 12km röda nedfarter samt 3km svarta nedfarter, som passar de skidåkare som är vana att susa nedför backen. Men eftersom skidorten fokuserar mycket på de mer “gröna” skidåkarna är det ofta färre människor som åker nedför dessa.   

FUNPARKS I LOFER 

Till er lekfulla skidåkare finns det två funparks för er som vill åka freestyle. Lofi Snowpark och Lofi Funcross erbjuder två “lekplatser” med möjlighet att öva tricks av olika svårighetsgrader.  

LÄNGDÅKNINGI LOFER 

Om ni även tycker om att spänna på er längdåkningsskidorna finns det 41km vackra längspår.  

SKANDINAVISK SKIDSKOLA I LOFER 

I Lofer finns det möjlighet för barnen att delta i skandinavisk skidskola. Denna skidskola erbjuds till barn över 3 år. På en mängd platser i skidlandskapet finns det möjlighet att ta en paus i små trevliga alpstugor där både vuxna och barn kan få sig en god lunch.  

Lugn och charmerande alpstämning

Den charmiga alptämningen som Österrike är känt för hittar du även här i Lofer. Här är dock inte afterski-volymen särskilt uppskruvad såsom du kan uppleva i andra österrikiska skidbyar.

Lofer har en gågata som är inbjudande och trevlig, men ett urval av olika restauraner, caféer och butiker. Denna lilla by har cirka 2000 permanenta invånare och byn erbjuder tre supermarkets med bra utbud 

AFTERSKI OCH RESTAURANGER I LOFER  

Österrike är välkänt för sin afterski, och denna hittar du även i Lofer - men intepulserande som på andra platser. Byn har ett större fokus på familjer och mer stilla trivsel.  

Runt omkring i byn finns det flera valmöjligheter när det kommer till mat som ska passa hela familjen. Köket varierar från klassisk wienerschnitzel till internationella rätter såsom pizza, steaks och hamburgare.  

 

STUGOR I LOFER 

Bland Slopetrotters inkvarteringar finns det mycket att välja på. Du har lyxhotell där man tänktatt förgylla din semester med halvpension, swimmingpool och lekrum. Men vi har också andra boendealternativ såsom en familjevänlig stuga uppeberget. Bor du i en stuga kan du dock inte köra med bil hela vägen upp till huset utan måste ta snöskoter den sista biten.   

VANDRING OCH KÄLKTUR I LOFER  

Lofer är inte den största byn, men det finns fortfarande andra aktiviteter att pröva utöver skiåknining. Lofer har hela 100 olika vandringsleder som är mycket populära att utforska!  

Du kan också ta fram ditt barnasinne och ta en tur i byns kälkbana som ligger vid Knappenstadl eller snöra på din skridskorna och ta dig en skön skridskoturbyns natur-skridskobana.  

 

Hotellkarta

AccommodationTypes

Avstånd

Då gillar du nog även... Faller Lofer dig helt i smaken?