Schladming

Totalt
156 km
pister
Blå 50 km
Röda 91 km
Svarta 15 km

Schladming

Högsta skidåkning
2700 m
Antal liftar
85
Liftkapacitet
89400 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Rittisberg
Hauser Kaibling
Der Dachstein
Ramsau am Dachstein
Hochwurzen

Skidresor till Schladming

Schladming är en klassisk VM-ort i Österrike med ett modernt och effektivt liftsystem som tar dig smidigt fram i det sammanhängande skidsystemet. Här finns det 156 varierande pistkilometer som har pister för alla typer av skidåkare.

Ett modernt och sammanhängande skidområde fördelat över fyra berg

Schaldming erbjuder sammanhängande skidåkning fördelat över bergen; Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. Här finns det 156 varierande pistkilometer att utforska - allt från breda carvingbackar, upplysta kvällspister till svåra puckelpister.

För de avancerade skidåkarna rekommenderas VM-pisterna, som var en del av tävlingsbackarna när Schladming stod som värd för VM år 2013. Till skidåkaren som vill ta det lugnt, passar området Rohrmoos som har både breda och blå pister. Skidområdet erbjuder också glaciärskidåkning med skidåkning upp till 2 700 m.ö.h. Här uppe kan du också besöka Schaldmings alldeles egna isslott!

Liftsystemet är känt för att vara välfungerande och effektivt där liftköer är en sällsynt syn. Det betyder att i Schladming finns det maxad skidåkning för alla skidåkare oavsett smak och nivå!

Upplev mycket mer än bara skidåkning på din skidsemester i Schladming

När skiddagen börjar närma sig sitt slut så samlas skidåkare på världens största afterski, Hohenhaus Tenne, som har plats till 3 000 festglada skidåkare! Hogenhaus Tenne har hela nio barer fördelat på tre våningar att välja mellan. Gillar du afterski, så kommer detta att vara en av höjdpunkterna på din skidsemester i Schaldming.

Förutom fantastisk skidåkning och vild afterski så har Schaldming mycket annat att erbjuda. Förutom flera restauranger, lokala butiker och mysiga caféer finns det även en 8 km lång pulkabacke, som både stora som små kan se fram emot! 

Hitta ditt boende i Schladming

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Schladming

Schaldming erbjuder sammanhängande skidåkning fördelat över bergen; Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm. Här finns det 156 varierande pistkilometer att utforska, fördelat på 50km blå, 91 km röd och 15 km svart pist.

Hauser Kaibling


Skidåkningen i Hauser Kaibling kan bäst beskrivas som otroligt varierat. Här finns det både blå, röda och svarta pister. Så oavsett nivå så finns det en pist för dig. Men, vi rekommenderar den svarta 9:an överst på berget till de mest övade skidåkarna.


Planai

Det är här du hittar flest pistkilometer. Utöver det så var det också här FIS Alpine Ski World Championships hölls under VM i Schaldming år 2013.

Hochwurzen

Detta område är ideellt för nybörjaren och familjer med mindre barn då området domineras av blåa och breda pister. Men kan de övade skidåkarna kan också hitta ett par goda puckelpister att åka på. Varje vecka kan man anmäla sig till både kälkåkning och kvällsskidåkning på de upplysta pisterna.

Reiteralm

Reiteralm domineras av röda pister och rekommenderas till de mer övade skidåkarna. Här är det ofta färre människor på pisterna och det är bland annat här du hittar den bästa snön.

Längdskidåkning i Schladming

För den som även vill åka längdskidåkning så har Schladming och Rohrmoosområdet  tillsammans med Untertal och Hochtal 40 km längdspår. Här finns något för alla nivåer och längs spåren finns även många väl utplacerade stopp för att kunna njuta av naturen.

Erbjudanden till Schladming

Få ett reseförslag till Schladming