Zell am See

Totalt
408 km
pister
Blå 199 km
Röda 173 km
Svarta 36 km

Zell am See

Högsta skidåkning
3029 m
Antal liftar
121
Liftkapacitet
80000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
4 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Schmittenhöhe
Sonnkogel
Zell am See
Zeller See

Skidresor till Zell am See

Zell am See är en klassisk skidort i Österrike som är känd för sin snösäkra skidåkning, natursköna placering och by full av liv. Det är därför inte svårt att förstå varför skidåkare väljer Zell am See - för här finns det något för alla!

Varierande och snösäker skidåkning upp till 3 000 meters höjd

Zell am See är en del av skidområdet Europa Sportregion och erbjuder 130 varierande pistkilometer med skidåkning upp till 3 029 meters höjd på skidområdets glaciär, Kitzsteinhorn. Här startar skidsäsongen redan i oktober, vilket säger hur snösäkert Zell am See är.

Det finns tre skidområden i Zell am See; Schittenhöhe, Kitzsteinhorn och Maiskogel som alla passar olika typer av skidåkare och snowboardåkare. Här hittar du allt från glaciärskidåkning upp till 3 029 m.ö.h, offpist och blåa snälla carvingpister. I Zell am See finns det skidåkning för alla smaker!

Upplev en by full av liv med vacker natur på din skidsemester i Zell am See

Zell am See har funnits långt innan skidturisterna kom och är därför en klassisk skidort, något som många äldre hotell vittnar om. Byn som är placerad vid sjön Zeller See är charmerande med smala gågator, pittoreska hus och restauranger. Det är inte bara på pisterna det är fart på, byn är också full av liv både på dagen och natten.

På din skidresa till Zell am See rekommenderas ett besök på den legendariska afterski Schnaps-Hans, för att sedan utforska byns farofyllda nattliv. För de som vill slappna av och njuta lite extra är ett besök på Tauern Spa ett måste, där pricken över i:et är en varm saltvattenpool med utsikt över glaciären. 

Hitta ditt boende i Zell am See

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Zell am See

Skidområdet är fördelat på tre områden, Schmittenhöhe, Majskogel och Kitzsteinhorn. Schmittenhöhe och Kitzsteinhorn bjuder på varierande skidåkning både för skidåkare och snowboardåkare. Det är i Kitzsteinhorn du hittar glaciärskidåkning som inte bara erbjuder hög skidåkning utan även en hemmabana för flera internationella skidlag.

Schitenhöhe och Maiskogel bjuder på skidåkning som passar perfekt till familjer. Alla tre områden har bra förbindelse med skidbussar som kör med korta intervaller och samtidigt är det gratis att ta dessa bussar. Det går även en gratis skidbuss mellan Zell am See och Kaprun som är ytterligare en del av det fantastiska skidområdet!

Längdskidåkning i Zell am See


Vill du variera den alpina utförsåkningen med längdskidåkning finns det även möjlighet till det. I Zell am Zee hittar du 40 km längdspår i vackra omgivningar. Ett spår att rekommendera är spåret runt sjön Plettsaukopf på Scmittenberget, där du har en oslagbar utsikt över hela regionen.

NYHET! Skidåkning till Saalbach-Hinterglemm

Från och med vintern 2019/2020 är de två skidområdena Zell am See och Saalbach-Hinterglemm förbundet med varandra. Det betyder att du kan åka skidor i bägge områden - och ditt liftkort ger dig tillgång till över 400km pist!

Du kommer till Saalbachs skidområde genom en 5 minuters busstur, men på vägen tillbaka till Zell am See kan du åka lift hela vägen. 

Erbjudanden till Zell am See

Få ett reseförslag till Zell am See