Wagrain

Totalt
350 km
pister
Blå 119 km
Röda 189 km
Svarta 42 km

Wagrain

Högsta skidåkning
2188 m
Antal liftar
100
Liftkapacitet
120000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
6 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Griessenkareck
Grafenberg

Skidresor till Wagrain

Wagrain är en av familjens absoluta favoriter i Österrike, vilket inte är svårt att förstå. Skidområdet är stort, välplanerat, lätt att hitta i samtidigt som byn är liten och gemytlig. Här kan du ge dina barn den perfekta introduktionen till Alperna!

Ett skidområde som passar både den minsta och äldsta skidåkaren

Wagrain ligger i skidområdet Ski Amadé, mellan Alpendorf och Flachau, och har totalt 350 pistkilometer med backar för både nybörjaren och erfarna skidåkare. Här finns allt från blåa carvingbackar till världscupspister som är lätt att ta sig till tack vare ett välplanerat skidområde som gör det lätt att hitta i.

Wagrain är också känd för sin skidskola som utöver skidträning erbjuder barnpassning så att mamma och pappa kan få egentid på pisterna men med möjlighet att luncha tillsammans i en mysig alpstuga. Wagrain är därför ett utmärkt val för barnfamiljer som ska besöka Alperna för första gången!

Upplev aktiviteter för hela familjen på din skidsemester i Wagrain

Wagrain har en liten by med en gemytlig atmosfär som bjuder på aktiviteter för dela familjen. En upplevelse som hela familjen kan glädjas åt är att ta en familjeutflykt till det stora vattenlandet! När huden börjar bli för skrynklig är en av Wagrains fantastiska restauranger värt ett besök.

För skidåkern som tycker om att nörda inom skidteknik rekommenderas ett besök på Atomics skidfabrik. I Wagrain har du också tillgång till hela 220 km längdspår för de som vill ge kroppen ett ordentligt träningspass, eller de som vill umgås bland fantastisk natur.

I Wagrain finns det alltid plats för tid med familjen. 

Hitta ditt boende i Wagrain

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Wagrain

Wagrain ligger mitt i det stora österrikiska skidområdet Ski Amadé, som bjuder på 350 km pist. Pisterna i skidområdet fördelar sig på 119 km blåa pister, 189 röda pister och 42 km svarta pister. Wagrain ligger placerad mitt i mellan de två skidområden Flachau och Alpendorf/St. Johann. Från Wagrain by kan du ta en av de två huvudliftar, Grafenberg och Flying Mozart som tar dig upp för berget på varsin sida av byn. Från toppen av Grafenberg kan du åka skidor ut till Alpendorf, medan du i den andra riktningen kan komma till Flachau.

Den nya liften G-Link går tvärs över Wagrain och förbinder områdena så du enkelt kan komma från den ena änden till den andra änden av skidområdet. Du kan också välja att ta en 10 minuters tur med skidbussen til Kleinarl, där skidåkningen ligger lite högre och där du också hittar en stor funpark, Absolut Park. Åker du snowboard eller offpist så är Kleinarl helt säkert värt ett besök. 

Längdskidåkning i Wagrain

Det finns hela 220 km längdspår runt omkring i området, där allt från nybörjare till erfarna åkare kan finna utmaningar. Vill du njuta av en härlig runda samtidigt som du njuter av naturen och omgivningarna, vill vi rekommendera Wagrain-Kleinarl rundan och Jägersee rundan.

Erbjudanden från wagrain

Få ett reseförslag till Wagrain