Totalt
254 km
pister
Blå 100 km
Röda 107 km
Svarta 47 km

Sölden

Högsta skidåkning
3250 m
Antal liftar
35
Liftkapacitet
66000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Gaislachkogl
Seekogl
Tiefenbachgletscher
Rettenbachgletscher

Skidresor till Sölden

På din skidsemester i Sölden kan du förvänta dig ett modernt skidsystem och uteliv i världsklass. Här finns två glaciärer, alptoppar som sträcker sig över 3 000 meter, fantastisk afterski och dessutom flest soldagar i Österrike, så det är lätt att förstå varför skidåkare vallfärdar till Sölden.  

Upplev snö-och solsäker skidåkning upp till 3 250 m.ö.h. på din skidsemester i Sölden  

Sölden ligger på 1 400 meters höjd och har skidåkning upp till hela 3 249 meter över havet. Skidsystemet som utgörs av de så kallade "Big 3", tre toppar över 3 000 meter, förklarar varför Sölden är känt för att vara snösäkert.

Sölden är en klassisk skidort som utvecklas år efter år, men som ändå lyckats behålla den österrikiska stämningen. Här hittar du många traditionella österrikiska restauranger där du kan låta smaklökarna njuta av lokala specialiteter från Öztal. Utöver det så är Söldens afterski och nattliv ett kapitel för sig själv!  

5 anledningar till att välja Sölden 

  • Enastående solstatistik 
  • Hög snösäkerhet 
  • Tre toppar på över 3 000 meters höjd 
  • Toppmoderna liftsystem och sällan liftkö 
  • Fantastisk afterski  

Läs mer om skidområdet i Sölden

Våra mest populära boenden i Sölden

Ett skidområde - två resmål Skidområdet i Sölden

Det moderna skidsystemet som bjuder på 254 varierande pistkilometer har något för alla skidåkare, oavsett smak eller nivå. När benen behöver vila rekommenderas en paus i solstol där du kan njuta av solstrålarna - för Sölden har flest soltimmar i Österrike!

Österrikiska Sölden ligger högt och erbjuder skidåkning på hela 3 249 meters höjd. Skidsystemets tre toppar över 3 000 meter har gett systemet smeknamnet "Big 3", vilket givetvis gör Sölden till ett snösäkert resmål.

Tack vare moderniteterna är liftköer ingen vanlig syn i Sölden. Det är också här Österrikes enda glaciärområde återfinns, med hela två glaciärer att utforska.

Liftkort på minimum 3 dagars giltighet är inte bara giltiga i Sölden utan även i Obergurg/Hochgurgl, som ligger cirka 20 minuter bort. Skidbussen går till det 110 pistkilometer stora skidområdet ungefär var 20 minut och är gratis.  

Utmaningar för alla nivåer  

I Sölden hittar du massor av spännande skidåkning med utmaningar för alla nivåer. Flest pister och möjligheter finns det för de medelgoda skidåkarna. I Sölden finns det breda boulevarder, som ligger i den röda och blåa kategorin. Dessutom finner du utmaningar i den svarta puckelpisten eller i de extrema offpist-områdena.  

De mest nybörjarvänliga pisterna hittar du i området omkring Giggijoch-liften. Här finns det en del blåa pister som närmast är lika breda som de är långa, vilket ger god plats till alla. Om du föredrar mer utmanande skidåkning så åk över till Gaislachkogl-området, där det primärt är röda och svarta pister.  

 

Skidåkning på glaciärerna i Sölden   

Vill du vara säker på att få uppleva fantastisk snö kan du åka upp till en av de två glaciärerna i skidområdet. Både Tiefenbachglaciären och Rettenbachglaciären bjuder på breda boulevarder på hög höjd med härlig snö. Prova också turen genom "Den Gyllene Porten", som är en skidtunnel, som förbinder de två glaciärerna. I starten av Rettenbachsystemet på glaciären hittar man också World Cup pisten,  där Would Cup säsongen i alpinskidåkning inleds varje år.  

Längdskidåkning i Sölden 

Sölden har satsat mycket på att skapa goda förutsättningar för längdskidåkning, därför hittar du något för alla nivåer och smaker. I byn finns ett spår på 8 kilometer, men räknar du in alla närområden så finns det hela 130 kilometer preparerade spår, flera servicestationer, höghöjdsspår och elljusspår. Från Sölden går det dessutom en skidbuss till Längenfeld, där du hittar ytterligare 60 kilometer längdspår.   

Nyhet - Stolslift ersätts av kabinlift 

Från och med starten av december 2019 kommer en helt ny gondollift att ersätta Rotkogel-stolsliften för två personer, som går från Hochsölden till Giggijoch-området. De nya kabinerna rymmer tio personer.  

De totalt 23 kabinerna kan transportera 1 330 skidåkare i timmen på en distans på nästan 1 200 meter och 350 meters höjd. Den nyinköpta gondolen från Doppelmayr är i synnerhet tänkt att vara till för barn och nybörjare som således lättare kan nyttja området som tidigare har varit något krävande och trångt att transportera sig runt i. 

Läs om skidorten Sölden här

Där österrikisk tradition möter afterski Skidorten Sölden

Sölden är en autentisk skidort som har genomgått flertalet moderniseringar utan att tappa den traditionella österrikiska charmen.

Med ett läge längs en rinnande vattenled i den vackra Ötzel-dalen är byn utsmyckad med äkta alpina omgivningar.  

I byn finns många traditionella restauranger, där du kan smaka på lokala specilitetar från Öztal-regionen. Föredrar du italienska smakupplevelser finns även det att hitta i Sölden, eftersom byn endast ligger några kilometer från den italienska gränsen.  På huvudgatan, som slingrar sig genom hela byn, hittar du dessutom ett brett urval av skidklädbutiker och supermarknader. De flesta butiker och restauranger ligger på eller i anslutning till huvudgatan, vilket gör det enkelt att hitta i byn. 

Äkta österrikisk afterski i Sölden 

Skidåkare som tycker om afterski kommer trivas bra i Sölden. Här finns nämligen ett brett urval av barer och klubbar, där du kan skråla med i de klassiska afterski-sångerna hela natten. Det är ingen ovanlig syn att se skidåkare lämna afterskin vid midnatt. Afterskin i Sölden finns av alla dess slag, både av det mest festliga och den lite lugnare typen.  

Afterski och Covid-19

Med den rådande situationen gällande folkhälsan tagen i beaktning och med den traditionella kulturen omkring livlig afterski i Alperna i åtanke, uppmanar vi kraftigt till att alla våra gäster följer hälsomyndigheternas riktlinjer och är aktsamma och försiktiga på skidresan. Vänligen observera att barer, butiker, restauranger och afterski-barer kan lyda under restriktioner eller vara stängda på grund av Covid-19. 

Aktiv utanför pisten 

I Sölden finns massvis att hitta på för den som inte är lika förtjust i skidåkning eller som bara vill ha lite omväxling en eftermiddag.

sportcentret Freizeit Arena kan du bland annat bowla, spela tennis, ta en simtur eller en runda på gymmet. Här finns även ett härligt wellness-område, där du kan koppla av efter att ha varit aktiv. För den hellre vill vara utomhus finns en mysig skridskobana att ta en svängom på.  

Vill du veta mer om Sölden? 

Kika in vår artikel där våra guider delar med sig av sina bästa Sölden-tips.  

Hitta ditt boende i Sölden

AccommodationTypes

Avstånd

Få ett reseförslag till Sölden

Då gillar du nog även... Faller Sölden dig helt i smaken?