Sölden

Totalt
254 km
pister
Blå 100 km
Röda 107 km
Svarta 47 km

Sölden

Högsta skidåkning
3250 m
Antal liftar
35
Liftkapacitet
66000 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Gaislachkogl
Seekogl
Tiefenbachgletscher
Rettenbachgletscher

Skidresor till Sölden

På din skidsemester i Sölden kan du förvänta dig ett modernt skidsystem och uteliv i världsklass. Här finns två glaciärer, alptoppar som sträcker sig över 3 000 m, fantastisk afterski och lägg till flest soldagar i Österrike är det lätt att förstå varför skidåkare vallfärdar till Sölden. 

Upplev snö-och solsäker skidåkning upp till 3 250 m.ö.h. på din skidsemester i Sölden

Sölden ligger på 1 400 meters höjd och har skidåkning upp till hela 3 249 meter över havet och skidsystemet som utgörs av de så kallade "Big 3", tre toppar över 3 000 meter förklarar varför Sölden är känt för att vara snösäkert.  

Det moderna skidsystemet som bjuder på 254 varierande pistkilometer har något för alla skidåkare oavsett smak eller nivå. Tack vare moderniteterna så är liftköer ingen vanlig syn i Sölden. Det är också här du hittar Österrikes enda glaciärområde med hela två glaciärer att utforska. När benen behöver vila så rekommenderas en paus i solstol och där du kan njuta av solstrålarna - för Sölden har flest soltimmar i Österrike! 

Där österrikisk tradition möter afterski

Sölden är en klassisk skidort som utvecklas år efter år, men som ändå lyckats behålla den österrikiska stämningen. Här hittar du många traditionella österrikiska restauranger där du kan låta smaklökarna njuta av lokala specialiteter från Öztal.  

Utöver det så är Söldens afterski och nattliv ett kapitel för sig själv! För det är nämligen ingen ovanlig syn att se skidåkare lämna afterskin vid midnatt. Och, när kvällen närmar sig finns det ett brett urval av barer och klubbar att välja mellan om du känner dig danssugen.  

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Sölden

I Sölden hittar du massor av spännande skidåkning med utmaningar för alla nivåer. Flest pister och möjligheter finns det för de medelgoda skidåkarna. I Sölden finns det breda boulevarder, som ligger i den röda och blåa kategorin, eller så finner du utmaningar i den svarta puckelpisten eller i de extrema offpistområdena.

De mest nybörjarvänliga pisterna hittar du i området omkring Giggijoch-liften. Här är det en del blåa pister som närmast är lika breda som de är långa, vilket ger god plats till alla. Om du mer gillar utmanande skidåkning så åk över till Gaislachkogl-området, där det primärt är röda och svarta pister. 

Skidåkning på glaciärerna i Sölden  

Vill du vara säker på fantastisk snö så åk upp till en av de två glaciärerna i skidområdet. Både Tiefenbachglaciären och Rettenbachglaciären bjuder på breda boulevarder på hög höjd varpå det bjuder in till skidåkning i kallsnö. Prova också turen genom "Den Gyllene Porten", som är en skidtunnel, som förbinder de två glaciärerna. I starten av Rettenbachsystemet på glaciären hittar man också World Cup pisten, där VM i alpinskidåkning startar och slutar varje år.

Längdskidåkning i Sölden

Sölden har satsat mycket på att skapa goda förutsättningar för längdskidåkning, därför hittar du något för alla nivåer och smaker. I byn finns ett spår på 8 km, men räknar du in alla närområden så finns det hela 130 km preparerade spår, flera servicestationer, höghöjdsspår och elljusspår. Från Sölden finns det dessutom en skidbuss till Längenfeld där du hittar ytterligare 60 km längdspår.  

Nyhet - Stolslift ersätts av kabinlift

Från och med starten av december 2019 kommer en helt ny gondollift att ersätta Rotkogel-stolsliften för två personer, som går från Hochsölden till Giggijoch-området. De nya kabinerna rymmer tio personer. 

De totalt 23 kabinerna kan transportera 1 330 skidåkare i timmen på en distans på nästan 1 200 meter och 350 meters höjd. Den nyinköpta gondolen från Doppelmayr är i synnerhet tänkt att vara till för barn och nybörjare som således lättare kan nyttja området som tidigare har varit något krävande och trångt att transportera sig runt i.

Erbjudanden till Sölden

Få ett reseförslag till Sölden

Hittade du inte vad du letade efter?