Totalt
1220 km
pister
Blå 331 km
Röda 737 km
Svarta 152 km

Canazei

Högsta skidåkning
3264 m
Antal liftar
468
Liftkapacitet
507577 per/t
Off-pist
Ja
Längsta nedfart
9 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Ciampac
Panorama

Skidresor till Canazei

Möjligheterna till storslagen skidåkning är oändliga i Canazei. Dessutom får du uppleva det bästa från Italien och Österrike på samma ställe. Så, har du ännu inte upplevt Canazei, så är det dags att göra det nu!

Upplev oändlig och varierad skidåkning på din skidsemester i Canazei

Italienska Canazei ligger mitt i världens största skidområde SuperSki Dolomiti. Med hela 1 220 kilometer pist är möjligheten till varierad skidåkning obegränsad och varje ny dag innebär nya nedfarter och nya utmaningar. 

Liftsystemet, som är modernt och effektivt, motbevisar snabbt alla fördomar om italiensk ineffektivitet. Varierande pister i alla nivåer finns det en oändlig mängd av. Alltså, det finns helt enkelt inte bättre förutsättningar för en lyckad skidresa, där fokus ligger på skidåkningen!  

Skidområdet har hela 1 220 kilometer pist som inkluderas i ett och samma liftkort. Det är därför möjligt att göra många och långa, spännande dagsturer under en skidresa till Canazei. Sella Ronda som är en av världens mest kända skidturer. Det är en cirkulär skidtur som går runt det magnifika Sellamassivet och är en dagstur på nästan 40 km inkl. Liftar. När du tar dig runt Sella Rona passerar du fyra olika dalar;Val di Dassa, Val Gardena, Alta Badia och Arabba. Denna dagstur är ett måste på din skidsemester till Canazei!

Det bästa av två världar

Canazei är en typisk norditaliensk landsby placerad i idylliska Sydtyrolen med mysiga snöiga gator och med en rimlig prisnivå. Därför kan du förvänta det bästa från både Italien och Österrike på din skidsemester till Canazei.  Där byn är präglad av Tyrolens gemytliga stämning som tillsammans med influenser från vackra Italien skapar en charmerande bergsby och massor av mysiga rifugi på backarna.

Hitta ditt boende i Canazei

AccommodationTypes

Avstånd

Skidområdet i Canazei

Det finns flera områden att utforska och det finns något för alla, oavsett tidigare nivå och intresse. Pisterna fördelar sig på 331 km blåa pister, 737 km röda pister och 152 km svarta pister. Det moderna liftsystemet består av 468 liftar som snabbt och effektivt tar dig runt i skidområdet. Så du behöver inte ta skidbussen utan kan enkelt följa t.ex. Sella Ronda.

Längdskidåkning i Canazei

Områdena Val di Fassa och Val di Fiemme är kända för sin längdskidåkning då byarna stått som värdar för VM flera gånger. Men även i Canazei finns det möjlighet att upptäcka längdspåren. 

Inne i byn finns ett avgränsat område för längdskidåkning på sammanlagt 4,75 kilometer, där du kan utmana alla kroppens muskler i ett ordentligt träningspass, eller bara njuta av naturen. I dessa fina omgivningar hålls varje år den italienska varianten av Vasaloppet, "Marcialonga di Fiemme e Fassa", en internationell historisk tävling som har betytt mycket för sporten. 

Erbjudanden till Canazei