Totalt
1220 km
pister
Blå 575 km
Röda 525 km
Svarta 120 km

Canazei

Högsta skidåkning
3343 m
Antal liftar
450
Liftkapacitet
670000 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
12 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Ciampac
Panorama

Skidresor till Canazei

Möjligheterna till storslagen skidåkning är oändliga i Canazei. Dessutom får du uppleva det bästa från Italien och Österrike på samma ställe. Så, har du ännu inte upplevt Canazei, är det dags att göra det nu! 

Byn är präglad av Tyrolens gemytliga stämning som tillsammans med influenser från vackra Italien skapar en charmerande bergsby med massor av mysiga rifugi i backarna. 

Upplev oändlig och varierad skidåkning på din skidsemester i Canazei

Italienska Canazei ligger mitt i världens största skidområde SuperSki Dolomiti. Med hela 1 220 kilometer pist är möjligheterna till varierad skidåkning obegränsade och varje ny dag innebär nya nedfarter och nya utmaningar. Byn är utgångspunkt för 500 kilometer sammanhängande pist och en kort bussresa bort ligger ytterligare hundratals pistkilometer i det stora Superski Dolomiti.

Liftsystemet, som är modernt och effektivt, motbevisar snabbt alla fördomar om italiensk ineffektivitet. Varierande pister i alla nivåer finns det en oändlig mängd av. Alltså, det finns helt enkelt inte bättre förutsättningar för en lyckad skidresa, där fokus ligger på skidåkningen! 

5 anledningar till att välja Canazei 

  • Här finns 1220 km. pist för alla nivåer 
  • Många fina dagsturer, bland annat den välkända 40 km. långa turen Sella Ronda  
  • Skidåkning på 3 265 meters höjd på Marmolada-glaciären  
  • Mysig och genuin by där man gärna tar en kopp kaffe i solen
  • Det är i stort sett gångavstånd till det mesta i Canazei 

Läs mer om skidområdet Canazei

 

Skidresor till Canazei med flyg från Kastrup

Skidresor till Canazei med flyg från Arlanda

Skidresor till Canazei med flyg från Landvetter

1 220 km pist i ett liftkort Skidområdet i Canazei

I Canazei finns många olika områden att utforska och alla kan hitta sin favorit - oavsett nivå och intresse.

Skidområdet har hela 1 220 kilometer pist som inkluderas i ett och samma liftkort. Runt själva byn finns det som utgångspunkt 500 kilometer sammanhängande pist och en kort bussresa bort ligger ytterligare hundratals pistkilometer i det stora Superski Dolomiti. Det finns flera områden att utforska och det finns något för alla, oavsett tidigare nivå och intresse. Pisterna fördelar sig på 331 km blåa pister, 737 km röda pister och 152 km svarta pister. Det moderna liftsystemet består av 468 liftar som snabbt och effektivt tar dig runt i skidområdet. 

Du kan till exempel hålla till i Belvedere-området om du är nybörjare. Det är dock helt klart flest pistkilometer att njuta av om du uppskattar om röda nedfarter. Missa inte heller den sagolika off-pisten i området Arabba om du tycker om åkning utanför pisterna.  

Hela Superski Dolomiti på ett liftkort

Superski Dolomiti består av 12 dalar, som alla är inkluderade i ditt liftkort. I Canazei är de fyra närmaste områdena som du troligtvis vill hålla till i mest Val di fassa, Val Gardena, Alta Badia och Arabba/Marmolada.

Från Canazei kan man åka i cirka 500 kilometer pist utan att behöva ta buss. Vill man utforska de resterande områdena är det bara att ta en kort busstur. 

Dagsturer i det stora skidrområdet

Det är möjligt att göra många och långa, spännande dagsturer under en skidresa till Canazei. Den mest omtalade är förmodligen Sella Ronda, som är en av världens mest kända skidturer. Det är en cirkulär skidtur som går runt det magnifika Sellamassivet och är en dagstur på nästan 40 km inkl. liftar. När du tar dig runt Sella Rona passerar du fyra olika dalar; Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia och Arabba. Denna dagstur är ett måste på din skidsemester till Canazei! 

På dina turer runt i terrängen finns det goda möjligheter till att pausa i någon av de många mysiga stugorna som alla bjuder på äkta syd-tyrolsk stämning.  

Längdskidåkning i Canazei

Områdena Val di Fassa och Val di Fiemme är kända för sin längdskidåkning då byarna stått som värdar för VM flera gånger. Men även i Canazei finns det möjlighet att upptäcka längdspåren. 

Inne i byn finns ett avgränsat område för längdskidåkning på sammanlagt 4,75 kilometer, där du kan utmana alla kroppens muskler i ett ordentligt träningspass, eller bara njuta av naturen. I dessa fina omgivningar hålls varje år den italienska varianten av Vasaloppet, "Marcialonga di Fiemme e Fassa", en internationell historisk tävling som har betytt mycket för sporten. 

Läs mer om skidorten Canazei

Autentisk skidort i vackra omgivningar Skidorten Canazei

Till skillnad från många andra skidorter är Canazei faktiskt en by, och en riktigt charmig sådan.

Canazei är en typisk norditaliensk landsby placerad i idylliska Sydtyrolen med mysiga snöiga gator och med en rimlig prisnivå. Därmed kan du förvänta det bästa från både Italien och Österrike på din skidsemester till Canazei  

Omgivet av Dolomiternas vackra bergstoppar, består framförallt den äldre delen av Canazei av tyrolska timmerstugor, autentiska stenhus och en gammal katolsk kyrka. Den alpina byn smälter därför naturligt in i den omkringliggande alpterrängen. 

Canazei har mycket av det som många av de mer nybyggda skidorterna ibland saknar: charm, idyll och atmosfär. På en promenad genom byns smala gator kan man känna av den livliga lokalmiljön i form av caféer, barer och specialbutiker.  

I byn finns även ett brett utbud av restauranger. En delikatess i Dolomiterna är vilt, så både hare, vildsvin och bergsget är populära rätter i byn, men givetvis erbjuds även mängder med goda pizzor och pastarätter.

Restaurangtips i Canazei

El Pael är en restaurang som fokuserar på matvaror av hög kvalitet och välarbetat hantverk. Här hittar du delikata italienska rätter och sagolika grillrätter à la carte. Ägaren och sommelieren Roberto Anesi fick också titeln som Italiens bästa sommelier 2017. El Pael och deras gourmet-kvällar och vinsmakningar är absolut värda att besöka! 

Övriga aktiviteter i Canazei

Om man inte har tömt krafterna efter all skidåkning finns det ett 2400 kvadratmeter stort vattencenter i byn, Dolaondes, där man kan göra av med lite energi. Utöver den stora uppvärmda swimmingpoolen som både barn och vuxna kan simma och leka i så har Dolaondes ett gym och ett härligt wellness-område 

Utöver vattencentret finns det mängder av andra aktiviteter att välja bland - koppla av i biostolen, utmana resesällskapet på bowling eller ta en runda på skidskobanan. Med andra ord finns det hur mycket som helst att ge sig i kast med när skidliftarna stänger för dagen. 

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Hotel Gran Paradis. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Canazi?  

Kika in dessa tre matnyttiga artiklar om skidresa till Canazei.  

 

Hitta ditt boende i Canazei

AccommodationTypes

Avstånd

I Canazei samarbetar vi med två olika skiduthyrningar - Northland Ski Snowboard Bike Rent & Shop och Sport Walter. Det som avgör vilken av dessa du kan hyra din utrustning ifrån är var ditt boende ligger. Hos Sport Walter är det möjligt att hämta ut utrustningen i andra butiker.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Canazei

Då gillar du nog även... Faller Canazei dig helt i smaken?