Trygghet på din skidresa

Alla ska kunna känna sig trygga Paketresan - din trygghet

Det viktigaste är naturligtvis att säkerheten kommer först! Här får du en samlad överblick över hur världssituationen har inflytande på skidresor och hur du bör förhålla dig.

Den bästa tryggheten när du reser till utlandet är att köpa en paketresa.

På denna sida kan du läsa mer om:

  • Din paketresa med oss
  • Rejsegarantifonden
  • FAQ - vanliga frågor & svar

Skidresa eller pengarna tillbaka

Med rådande världssituation tagen i beaktning, finns det tvåscenarion när du har en skidresa bokad. Antingen är det fritt fram att resa och du kommer iväg på din härliga skidsemester, eller så avråder UD från resande till ditt resmål 14 dagar före avresa och du får istället pengarna i retur. Detsamma gäller givetvis även i tillfälle att UD kommer ut med en avrådan när det är närmare avresa än 14 dagar.

Kort sagt - antingen kommer du iväg på din skidresa eller så får du pengarna tillbaka (såvida du inte själv väljer att avboka trots att UD inte avråder från resor förstås).

Paketreselagen

Våra skidresor faller in under paketreselagen vilket ger dig en stor trygghet och skyddar dig när du bokar en resa. Denna lagstiftning täcker endast paketresor, vilket betyder en resasom inkluderar transport, boende, aktivitet (t.ex. liftkort/transfer) och biluthyrning. 

Om du själv skulle sätta ihop din resa och separat köpa hotell, transport etc., kan du med andra ord inte använda dig av denna laggivning. 

Rejsegarantifonden

Vid köp av en paketresa hos ett resesällskap som är medlem av organisationen Rejsegarantifonden får du bästa möjliga utgångspunkt för din utlandsresa. Slopetrotter är sedan flera år tillbaka medlem av Rejsegarantifonden, vilket ger dig en extra säkerhet när du reser på semester genom oss.

Alla resebyråer i Europa skall vara med i en resegarantifond. Denna resegarantifond ger skydd till konsumenten vid köp av resor.

En resebyrå kan fritt välja vilken resegarantifond man vill vara medlem av. Vi har valt att vara medlemmar av den danska Rejsegarantifonden som ger maximalt skydd till dig som konsument. Det innebär att du får återbetalt 100% av resans pris om resan avbokas. Det gäller även vid konkurs, även när konkursen beror på utvecklingen av Covid-19.

Hela resepaketet samlat på ett ställe

När du har köpt en paketresa hos oss tar vi hand om eventuella företeelser. Du behöver bara alltså hålla reda på en enda kontakt om något skulle inträffa, oavsett om det handlar om en strejk eller att flygbolaget går i konkurs. 

Du slipper även att tänka på en mängd olika kontakter, försäkringar och dokument, utan har allt samlat på ett ställe. Det har vi som resebyrå ordning på!