Snödjup och väder i Alperna

Snödjup och väder i Alperna Webcam och snörapport

Vill du se hur mycket snö det är i Alperna?

Då har du kommit rätt, för här kan du se allt från snörapporter, snöförhållanden och snödjup för alla våra skidorter i Alperna här.

Denna sida uppdateras löpande under skidsäsongen. 

Snödjup i Italien

Canazei 

Historiskt faller snön som mest omkring vecka 50-51 och vecka 4-6 och stiger snödjupet på berget markant. Efterföljande är snödjupet i skidområdet högt enda in till slutet av säsongen. 

>> Se webcam i Canazei

Cervinia 

Det faller oftast mycket snö under veckorna 50, 51 och 1  då snödjupet uppe på berget stiger drastiskt. Även under veckorna 5-6 faller det en större mängd snö. Därefter ligger det bra med snö inom skidområdet säsongen ut varpå Cervinia även är känd för att erbjuda bra skidåkning sent på säsongen. 

>> Se webcam i Cervinia

Champoluc

Redan i vecka 50 mycket ligger det statistiskt mycket snö i Champoluc med ökande snödjup fram till vecka 12.  

>> Se webcam i Champoluc

Gressoney

Själva Gressoney ligger på 1.638 meters höjd och skidområdet har skidåkning helt upp till 3.260 meter över havet. Det ger bra förhållanden, och som snöstatistik visar så ligger det typiskt också över en meter med snö uppe på berget redan omkring vecka 50. 

>> Se webcam i Gressoney

Livigno

Livigno klassas som snösäkert under hela säsongen då själva byn ligger på hela 1,816 meters höjd. Historiskt kommer det redan snö omkring vecka 51 till vecka 3, då snödjupet uppe på berget stiger drastiskt. Därefter ligger det ett bra lager med snö i skidområdet under hela säsongen.

>> Se webcam i Livigno

Passo Tonale 

Då själva Passo Tonales by ligger på över 1.800 meters höjd och att det samtidigt finns glaciärskidåkning på över 3.000 meters höjd, är det nästintill omöjligt att inte få snö under skidorna oavsett när på säsongen du besöker Passo Tonale. Snön kommer historiskt redan från vecka 49  och håller hela säsongen ut. 

>> Se webcam i Passo Tonale

Pontedilegno-Tonale

Pontedilegno-Tonale ligger på 1.800 meters höjd och det finns också möjlighet för glaciärskidåkning, så du kan vara säker på bra skidåkning på din skidsemester. Omkring vecka 5-6 kommer det typisk massa med snö till Pontedilegno-Tonale som sedan ligger resten av säsongen.

>> Se webcam i Ponte di Legno

Sauze d'Oulx

Sauze d’Oulx ligger på hela 1509 m.ö.h med den högsta skidåkning på 2.823 m.ö.h. Historiskt är snödjupet relativt jämnt under större delar av säsongen där snön tilltar som mest mellan vecka 51 och vecka 2. Därefter ligger snödjupet mellan 115-130 cm på berget och mellan 60-70 cm i dalen.

>> Se webcam i Sauze d'Oulx

Sestriere

Med sina 2.035 meter över havet, vilket betyder att snösäkerheten i skidområdet är riktigt hög. Snömängden har varit någorlunda jämn fördelad över tidigare säsonger med omkring 100 cm snö i pisterna de flesta veckor. 

>> Se webcam i Sestriere

Val Gardena

Historiskt kommer den första snön redan i vecka 49-51 och i vecka 2-7 stiger snödjupet på berget markant. Efterföljande är snödjupet högt på berget till slutet av säsongen.

>> Se webcam i Val Gardena 

Snödjup i Österrike 

Bad Gastein

När man kolla tillbaka på tidigare säsongen faller det ofta mycket snö i Bad Gastein omkring vecka 52-1.  Därefter ligger det ett bra lager med snö i skidområdet hela säsongen ut. 

>> Se webcam i Bad Gastein

Ischgl 

Generellt är Ischgl snösäkert. Historiskt ligger det snö på både berget och i dalen redan från vecka 49. Särskilt börjar snömängden att stapla sig massiv omkring vecka 51, vilket skapar en bra grund inför resten av säsongen. 

>> Se webcam i ischgl

Mayrhofen

Typiskt kommer den första snön redan i vecka 49 som ger ett snödjup på över 50-60 cm på berget. Detta håller i sig resten av säsongen. I vecka 8 och 9 så når säsongen ett snödjup över 120 cm på berget.

>> Se webcam i Mayrhofen

Schladming

Statistik visar att det redan i vecka 49 ligger snö i området samt att det rikliga snöfallet kommer vecka 52 och vecka 1. Då stiger snödjupet drastiskt vilket skapar en bra grund för att hålla snödjupet högt säsongen igenom. Genomsnittet under säsongen förväntas ligga omkring 120-150 km snö på berget ända fram till vecka 15.

>> Se webcam i Schladming

St. Anton

Mellan v.51 och v.2 förväntas den större snömängden falla för att sedan fortsätta att öka fram till vecka 10. Störst snödjup finns därför i slutet av mitten av säsongen samtidigt som det sedan hålls stadigt närmare slutet, varpå St. Anton är en perfekt destination även skidåkning sent på säsongen.

>> Se webcam i St. Anton

Sölden

Sölden bjuder nämligen på skidåkning i helt upp till 3.249 meter över havet och två glaciärer. Bara så snart du kommer upp på berget kan du nämligen förvänta dig att hitta över 1,5 meter snö genom hela säsongen. Snömängden på pisterna stiger jämt genom hela skidsäsongen, och snödjupen kan komma helt upp till i närheten av tre meter uppe på berget.

>> Se webcam i Sölden

Saalbach-Hinterglemm

När man ser tillbaka på tidigare säsongen så börjar snön på allvar att falla mellan vecka 52 och vecka 1. Därefter ligger det mellan 100-150 cm snö på berget som typiskt håller säsongen ut. 

 

>> Se webcam i Saalbach

Wagrain

Enligt tidigare snöstatistik bjuder Wagrain på en bra snömängd genom hela säsongen. De senaste åren har skidområdet haft omkring 80 cm snö uppe i pisterna först på säsongen, varpå snödjupet har stigit jämt de efterföljande veckorna. Särskilt från vecka 2 och framåt har det varit massor av snö att leka runt i, helt upp till 140 cm.

>> Se webcam i Wagrain

Zell am See

Tidigare säsonger visar att redan i vecka 51 är det över 100 cm snö på berget och snömängden ökar igenom säsongen. Speciellt under vecka 2, då snömängden ökar drastiskt och på toppen kommer det upp till 170 cm.

>> Se webcam i Zell am See

Zell am Ziller 

Till skillnad från byns belägenhet som är på 580 m.ö.h. ligger skidområdet kring Zell am Ziller relativt högt med en högsta bergstopp på 3.250 m.ö.h. På berget faller den största snömängden historiskt fram till v.2 där det sedan hålls relativt jämt säsongen ut. 

>> Se webcam i Zell am Ziller