Försäkring

Semesterförsäkring Sport

Känn dig trygg på din skidsemester

Du ska känna dig trygg när du reser med oss. Därför har vi valt att samarbeta med försäkringsbolaget Europeiska ERV gällande reseförsäkringar.

Inför din resa med oss, erbjuder vi dig en semesterförsäkring som heter Sport. Denna försäkring är framtagen speciellt för skid- och snowboardåkare. Försäkringen täcker både dig och den hyrda eller egna utrustning som du tar med på resan. Försäkringen är ett komplement till reseskyddet från din hemförsäkring, vilket innebär att du måste ha en hemförsäkring med reseskydd för att teckna semesterförsäkringen Sport.

För dig och din utrustning

Du väljer semesterförsäkringen Sport om du vill skydda din utrustning.

✓ Ersättning vid stulen, skadad eller försenad utrustning
Vi ersätter dig med likvärdig utrustning om din utrustning blivit förstörd, stulen eller försenad.

✓ Ersättning för outnyttjade aktivitetskostnader som har betalts
Vi ersätter dig om du, på grund av sjukdom eller skada, inte kan nyttja ditt t.ex. liftkort eller inbokade skidskola. 

Semesterförsäkring Sport täcker din resa och dig

 • Ny resa om du råkar ut för en olycka, blir sjuk eller blir sängliggande mer än halva tiden av din resa.
 • Ersättning per dag om resans syfte förstörs t.ex. en bruten arm eller fot på skidresan.
 • Sjukvårdskostnader upp till 1.500 kronor. Denna summa motsvarar självrisken i hemförsäkringens reseskydd i de flesta fall.
 • Vi ersätter från första kronan och du behöver inte betala självrisk.

Vem kan teckna semesterförsäkring Sport

 • Personer med en hemförsäkring med reseskydd och reser i max 45 dagar, eller som reser så länge att hemförsäkringens reseskydd är giltigt.
 • Personers som är stadigvarande bosatta i Sverige och är skrivna i svensk försäkringskassa.

 

Att teckna reseförsäkring

Reseförsäkringen kan tecknas ända fram tills du ska resa. Så länge den är betald innan du åker iväg på din skidresa.
Vi erbjuder följande försäkringar:

Semesterförsäkring

 • Sport 4 dagar: 225:-
 • Sport 5 dagar: 295:-
 • Sport 8 dagar: 415:-
 • Sport 9 dagar: 455:-
 • Sport 10 dagar: 495:-
 • Sport 15 dagar: 695:-

Avresedagen och hemresedagen ska räknas med i reseförsäkringen. Till exempel en resa som är lördag till lördag räknas som en 8 dagars resa. Vid bussresa mellan fredag till söndag är resan 10 dagar. Du kan enkelt köpa Semesterförsäkring Sport via Min skidresa eller genom att kontakta din resesäljare.

Tillgänglighet

Med en reseförsäkring får du hjälp på din skidresa om något händer. Du kan enkelt anmäla en skada dygnet runt via Europeiska ERV på Claims Online. Kostnader för dina utlägg sätts in på ditt konto inom 2 bankdagar. Kom ihåg att ta med ditt kontonummer på resan. Spara alla kvitton på dina utlägg och skicka de till Europeiska ERV när du kommer hem. Du kan också nå Europeiska ERV på telefon + 46-770 45 69 18 och få hjälp.

Vid allvarlig sjukdom, olycksfall, sjukhusinläggelse eller om du måste resa hem i förtid ska du kontakta ditt hemförsäkringsbolags larmcentral, SOS International +45 70 10 50 55. Europeiska ERV ersätter din självrisk upp till 1.500 kr för sjukvårdskostnader.

Försäkringsvillkor

Läs mer om Semesterförsäkring Sport
Läs fullständiga villkor för Semesterförsäkring Sport

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskyddet täcker om olyckan skulle vara framme innan skidsemestern har börjat. Försäkringen täcker om du avbeställer din resa p.g.a. död, akut sjukdom eller skada för dig och den du reser tillsammans med (maka/make, sambo, föräldrar, styvföräldrar, svärföräldrar, far- och morföräldrar, barn, styvbarn, barnbarn, syskon, styvsyskon, svägerska, svåger, svärdotter eller svärson).

Avbeställningsskyddet täcker även vid brand eller inbrott i hemmet eller i den egna verksamheten. Vid oväntad uppsägning, samt vid start av nytt jobb i förbindelse med oväntad uppsägning.

Med ett avbeställningsskydd kan du avboka din resa och få pengarna tillbaka så att du kan köpa en ny resa när du är frisk igen.

Försäkringen ska tecknas samtidigt som att resan beställs eller senast 7 dagar efter resans beställning.

Anmäl skada

Om du tar med Europeiska ERV på din resa finns de där om något händer. Du kan enkelt anmäla en skada dygnet runt via hemsidan och Claims Online. Kostnader för dina utlägg sätts in på ditt konto inom 2 bankdagar. Kom ihåg att ta med ditt kontonummer på resan. Spara alla kvitton på dina utlägg och skicka de till Europeiska ERV när du kommer hem.