(Ponte Di Legno - Tonale)

Totalt
380 km
pister
Blå 124 km
Röda 202 km
Svarta 54 km

Passo Tonale

Högsta skidåkning
3000 m
Antal liftar
150
Liftkapacitet
224300 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
11 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Passo del Tonale

Skidresor till Passo Tonale

I bergspasset mellan Lombardiet och Trentino hittar du denna italienska doldis. Passo Tonale, som även är känt som Pontedilegno-Tonale, erbjuder skidåkning till både stora och små, ett överskådligt skidområde och en charmerande liten by. Dessutom är det ett riktigt prisvärt alternativ.  

I Passo Tonale får du mycket skidsemester för pengarna

Passo Tonale är en mysig italiensk alpby som är relativ oupptäckt. Byn ligger på 1 800 meters höjd och är därför ett snösäkert alternativ. Skidorten är ett bra alternativ för plånboken tack vare att det är prisvärt att både bo och äta i Passo Tonale. I priset ingår det lilla skidsystemet på 104 km, men har i gengäld ett fantastiskt bra liftsystem och underbart välpreparerade pister. Det finns möjlighet att uppgradera ditt liftkort till hela Super Skirama, som ger dig tillgång till 380 pistkilometer. 

Det vill säga, du får mycket skidsemester för pengarna i Passo Tonale!  

Passo Tonale är perfekt för familjen eftersom skidområdet bjuder på många blå boulevarder och det är i princip omöjligt att åka vilse i det överskådliga lisftsystemet. På en skidresa till Passo Tonale hittar du även mer utmanade skidåkning, både på glaciären och i grannorten Pontedilegno-Tonale som har fler brantare pister. 

Fem anledningar till att välja Passo Tonale 

  • Snösäkert resmål på 1 800 meters höjd
  • Mycket barn- och nybörjarvänligt  
  • Möjlighet till skidåkning i Ponte di Legno, som bjuder på mer utmanande skidåkning 
  • Det är billigt att bo och äta, men kvaliteten är hög 
  • Glaciärskidåkning på Presena-glaciären 

Läs mer om skidområdet i Passo Tonale

 

Breda pister och gott om snö Skidområdet i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Passo Tonale har skidåkning för alla nivåer, såväl till nybörjaren som till den mer avancerade skidåkaren

Är du nybörjare eller reser med barn så finns det riktigt fina nybörjarpister som leder ner till byn. Det, i kombination med det överskådliga skidområdet, gör att skidåkningen i Passo Tonale är idealisk för barnfamiljer. 

För den mer övade skidåkaren finns utmaningar både på glaciären och i grannbyn Pontedilegno-Tonale som har fler brantare pister.  

Adamello Ski

Tillsammans med Pontedilegno-Tonale och Temú utgör Passo Tonale skidområdet Adamello Ski som består av 104 pistkilometer. Det finns möjlighet för att uppgradera sitt liftkort till ett kombi-liftkort där skidområdena i fantastiska Super Skirama kan utforskas för en dag. Här ingår bland annat Madonna di Campiglio som man kan åka till med skidbuss från Passo Tonale. Super Skirama består av hela 380 kilometer pist fördelat på 124 kilometer blå, 202 kilometer röda och 54 kilometer svarta pister samt 20 kilometer offpist. Vill man inte uppgradera sitt liftkort har man Adamello Ski:s 104 km pist inkluderat i liftkortet.

Området omkring Passo Tonale med utgångspunkt vid huvudliften Valena bjuder på stora breda backar med bra plats för nybörjare, barn och inte minst skidskolan. Utöver de blå backarna för nybörjare är det värt att nämna det fantastiska rullbandet till de allra minsta, som gör att de säkert och enkelt kommer upp i backen.  

För de mer erfarna finns det möjlighet att ta sig högre upp på berget och till Passo del Contra Brandieri, även kallat Y-etoch Cima Bleis. Utöver det är Presana-Glaciären och inte minst fantastiska Pontedilegno-Tonale perfekt för de erfarna skidåkarna.    

Upplev glaciärskidåkning på din skidsemester i Passo Tonale 

På glaciären Presena som stäcker sig helt upp till 3 069 meter ligger snön nästintill året runt. Under skidsäsongen är snön alltid riktigt härlig på glaciären som garanterar sköna åk i krispig kallsnö med storslagen utsikt! Utsikten från glaciärens topp kommer att ta andan ur dig, så håll i dig och njut. Vi rekommenderar att besöka glaciären på starten av dagen, pisten ner är nämligen riktigt härlig att hinna ta ett åk i före alla andra.  

För att komma upp till glaciärens topp tar man Paradisoliften. Efter att ha beundrat utsikten är det dags att ta sig ner. Pisten nedför glaciärens topp är markerad som svart på pistkartan, men den är mycket bred och på många ställen mer som en röd pist, så bli inte avskräckt! 

Offpist i Passo Tonale 

Även fast många ser Passo Tonale som ett resmål för barnfamiljer, så finns det också ett hav av fina offpist-möjligheter.  

Kanske är det stämpeln som en nybörjarskidort som gör att du spektakulärt nog har den fantastiska pudersnön nästan helt för dig själv.  

PontediLegno – Tonale 

I Pontedilegno-Tonale finns huvudsakligen röda och svarta pister där alla ligger i lä under trädgränsen, vilken gör området populärt på dagar när det är extra kallt och blåser.  De många fina skogspisterna är en annan fördel med att pisterna ligger under trädgänsen.  

Det är enkelt att ta sig mellan skidområdena i Passo Tonale och Pontedilegno-Tonale. Lämna av barnen på skidskolan, ta dig över till Pontedilegno och få några sköna pistkilometer i benen innan ni möts upp för lunch. 

Funpark 

Det finns två funparks i Passo Tonale. Den ena hittas under Valenaliften och den andra under Serodineliften. Även om de inte är så stora så är de väldigt genomtänkta och man får något ut av turen hela vägen ner. 

Längdskidåkning i Passo Tonale 

I de närliggande skidområdena finns det längdspår. I grannbyn Vermiglio finns cirka 25 kilometer spår som är fördelat på 6 rundor. I Pontedilegno-Tonale finns ett 9 kilometer långt spår i ett fantastiskt landskap med små bäckar och skogspartier. 

Läs mer om skidorten Passo Tonale

Kompakt, praktisk och bra! Skidorten Passo Tonale

Passo Tonale är en mysig liten by och byns storlek gör att det är nära till allt. Liftarna ligger på rad och endast stenkast från byn.

I centrum av Passo Tonale, var du hittar de flesta av våra boenden, ligger även två supermarknader, vilket är till stor fördel om du bor i lägenhet utan pension. Det är inga problem att fixa middagen - även om ni är många.

Afterski och restauranger i Passo Tonale 

Det finns ett mindre urval av shopping, restauranger och afterski i Passo Tonale, men letar du efter mer hålligång så ligger Pontedilegno-Tonale endast några kilometer bort. Med det sagt så kan du fortfarande roa dig i Passo Tonale, här finns ett gäng afterski-ställen för alla smaker. På flera ställen välkomnas även barnen och stämningen är på topp. För den som föredrar lite lugnare stämning är El Bait ett perfekt val. Här bjuds det på tapasbuffé vid köp av dryck. Om man istället lockas av mer drag är La Botte ett hett tips. Där är det vanligtvis lite mer fart, liv och hålligång och det finns även goda maträtter att välja bland.  

Goda maträtter är absolut inget man behöver vara orolig för att sakna i Passo Tonale. Skidorten lever upp den höga italienska standarden på mat och erbjuder allt ifrån klassisk italienska rätter till gourmetmat. I byn hittar du fantastiskt god pizza och flera traditionella rätter från Trentino-området.  För den som vill ha en paus från pastan och pizzan på sin skidsemester i Passo Tonale finns det även goda internationella rätter att förtära, såsom hamburgare.  

Aktiviteter i Passo Tonale 

I Passo Tonale finns det många olika aktiviteter att välja bland när du vill ha en paus från skidåkningen. Prova till exempel att cykla runt i snön på så kallade fatbikes – specialgjorda cyklar för snö- eller sandunderlag. Tack och lov finns det elmotor på cyklarna, så du kan spara på lite av benkrafterna till skidåkningen.  

Passo Tonales fina omgivningar kan också upplevas på snöscooter. På varje scooter finns plats för två vuxna och ett barn, så hyr ett par och ta med hela familjen!  

Dessutom kan man njuta av det fantastiska lanskapet ovanifrån på en helikoptertur, vandra med snöskor, köra hundspann eller utforska offpisten med en professionell guide. Det är nästan bara fantasin som sätter gränser för allt du kan uppleva!   

Skidåkning hela vägen fram till dörren  

Passo Tonale är dessutom känt för sina många fina ski-in/ski-out lägen, ett koncept vi försöker efterleva på många av våra boenden som ligger nära både lift och skidåkning.  

Byn Passo Tonale har alltså ett perfekt läge i förhållande till skidåkningen och byns butiker och barer ligger alltid inom gångavstånd. Här är det svårt att gå vilse och lätt att ta sig till pisten! 

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns en laddstation vid Sport Hotel Vittoria. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Passo Tonale? 

Spana in denna artikel om skidresor till Passo Tonale:

5 anledningar till varför Passo Tonale är en favorit 

 

Hitta ditt boende i Passo Tonale

AccommodationTypes

Avstånd

I Passo Tonale samarbetar vi med skiduthyrningen Noleggio by Maestri.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Passo Tonale

Då gillar du nog även... Faller Passo Tonale helt dig i smaken?