Skidresor till Canazei

Gästernas värdering 4,6 / 5 Läs omdöme 177
Pistkilometer
331 km
737 km
152 km

Italienska Canazei ligger mitt i världens största skidområde SuperSki Dolomiti. Med hela 1220 kilometer pist är möjligheten till varierad skidåkning obegränsad och varje ny dag innebär nya nedfarter och nya utmaningar. Vill du vidga din skidmässiga vy på skidsemestern i Canazei har vi på Slopetrotter Skitours nya spännande tillägg. Varför inte krydda skidresan med två dagars skidsafari, en randonnée-tur eller isklättring? Dolomiterna har massor att erbjuda. Liftsystemet, som är modernt och effektivt, motbevisar snabbt alla fördomar om italiensk ineffektivitet. Det finns helt enkelt inte bättre förutsättningar för en lyckad skidresa. Byn är en typisk norditaliensk landsby med mysiga snöiga gator och en rimlig prisnivå. Tack vare att Canazei ligger i Sydtyrolen kombineras det bästa från Italien och Österrike.


Läs mer om Canazei

Canazei

Byns höjd 1.470 m
Antal liftar 468
Högsta skidåkning 3.264 m
Liftkapacitet 507.577 pers/h
Antal km pist 1.220 km
Off-pist Ja
Längsta nedfart 9 km
Funpark Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Medelåkare
Erfarna
Off-pist
Snowboard

Byn

Charm
Afterski
Shopping
Restauranger

En skidresa till Canazei i Dolomiterna

Canazei ligger idylliskt placerad i det vackra Sydtyrolen ca. 80 kilometer från den österrikiska gränsen. Byn är präglad av Tyrolens gästfrihet och härliga stämning som tillsammans med influenser från vackra Italien skapar en charmerande bergsby med vita utmanande alptoppar, breda soliga pister och massor av mysiga rifugi (hytter) i backarna.

På byns gator hittar du allt från det italienska köket med tillhörande vin eller Grappa, som är den utsökta nationaldrycken. En trevlig kvällstur till fots med utsikt över Dolomiternas stolthet, bergsmassivet Sella, skruvar upp morgondagens skidförväntningar till max. Efter en dag på skidor kan du besöka afterski "Die Kleine Lily", det är nog också här du hittar guiderna. Ytterligare aktiviteter att roa sig med är bland annat längdskidåkning, skridskoåkning och paragliding. Utmaningarna står på rad på en skidsemester i Canazei - det gäller bara att fånga dem!

Skidåkning i världens största skidområde

Skidområdet har hela 1220 kilometer pist som inkluderas i ett och samma liftkort. Det är därför möjligt att göra många och långa, spännande dagsturer under en skidresa till Canazei. Liftsystemet och prepareringen av pisterna avvisar varje påstående om italiensk ineffektivitet. Liftarna är nya och det finns inte en enda puckel i pisten, såvida det inte är meningen. Om detta inte skulle vara nog erbjuder Slopetrotter ett brett urval av utmaningar på flera olika nivåer. Från dig som gärna vill introduceras till någonting nytt på skidsemestern till dig som vill sätta tänderna i mer orörd natur. Aktiviteter som Slopetrotter erbjuder är bland annat en två-dagars skidsafari, randonnée-turer av olika längd och isklättring.

Områdena Val di Fassa och Val di Fiemme är kända för sin längdskidåkning då byarna stått som värdar för VM flera gånger. Men även i Canazei finns det möjlighet att upptäcka längdspåren. Inne i byn finns ett avgränsat område för längdskidåkning på sammanlagt 4.75 kilometer, där du kan utmana alla kroppens muskler i ett ordentligt träningspass, eller bara njuta av naturen och tystnade. I dessa fina omgivningar hålls varje år den italienska varianten av Vasaloppet, "Marcialonga di Fiemme e Fassa", en internationell historisk tävling som har betytt mycket för sporten.

Ska skidsemestern varieras en smula eller ska det prövas på någonting helt annat så låt Slopetrotter vara med till att vidga dina vyer. Den ultimata skidsemestern får du i Canazei.

Vill du veta mer om Canazei?

Har du frågor eller funderingar kring en skidresa till Canazei sitter vi redo att hjälpa dig antingen på telefon eller över mail. Så kontakta oss så kan våra semesterrådgivare ge dig ytterligare tips och information om en skidsemester i Canazei.


Användaromdöme177

4,5 / 5
Bedöm Canazei som resmål
2017.08.23 - Sven-olof Torstensson

En mysig by med många fina restauranger och gångavstånd till skidlift. Skidåkningen var toppen med många backar att välja på i varierande svårighetsgrader. Hit kan vi tänka oss att komma fler gånger!

2017.08.22 - Nina Thiger

Varje gång man åker hit hittar man en backe man inte åkt i förut! Många bra lunchställen, nästan inga liftköer och väldigt bra pister. Man får mycket för pengarna.

2017.08.22 - Irene Åhlin

Trots snöbrist var det superbra skidåkning. Älskart

2017.08.22 - Göran Waara

Perfekt blandning av bra skidåkning och utbud av restauranger med mycket god mat. Enda nackdelen är den långa transfer från Insbruck.

2017.08.22 - Bo Rignell

Mysig by med gott om restauranger, barer & kaféer.
Fantastisk skidåkning trots snöbrist utanför posterna. Kanonjobb, perfekta pister!

2017.08.22 - Mikael Ahlberg

Fantastisk skidåkning på toppnivå.
Har varit i hela europa och åkt skidor, men canazei är speciellt.
Otroligt duktiga på att hålla igång snö, skidåkning och liftar, oavsett väder.
Sella rondo är ett måste. Går ej att beskriva, måste upplevas. Oavsett hur många ggr. man åkt.
Finns alltid nåt nytt att upptäcka. Generösa pister, bra restauranger/barer överallt.
Måste bara rekommera canazei. TESTA DETTA

2017.08.22 - Mikael Johansson

Den absolut vackraste byn och skidområde jag åkt på.
Tar man dessutom Sella Ronda så har man en dagsutflykt som kallas duga.
Skidåkningen är i toppklass, bra utbud av restauranger, barer mm i backarna.
Liftarna outstanding.
Det hade inte fallit snö men deras snökanoner och pistning är i absolut toppklass.
Att vi hade strålande sol hela veckan kan man ju inte klaga på.
Vi testade inte utelivet direkt men det finns en del av dom vad jag vet.

2017.08.22 - Anna Knapp

Canazei var en riktig toppendestination, som klart överträffade mina förväntningar. Trots att det i princip fanns noll natursnö var alla backar öppna och välpistade. Två av dagarna blåste det för mycket för att rondan skulle vara öppen, men vi hann ändå åka den flera gånger. Vi åkte mellan jul och nyår och tyvärr hade det inte snöat på jättelänge, vilket drar ner betyget från fem till fyra. Det är antagligen bättre att åka lite senare på säsongen när det finns mer snö. Canazei som ort är väldigt trevlig och mysig, med ganska många restauranger och affärer.

2017.08.22 - Else Oleskog

Fantastiskt område! Härliga, långa pister med olika svårighetsgrad. Sella Ronda är ett gigantiskt område. God mat även i backarna och trevligt på alla vis. Perfekt om man vill kombinera med längdåkning. Ljuvligt ställe!

2017.08.22 - Birger Rosenius

Besökte Canazei V5 2017, den snöfattigaste vintern som orten hade haft på mannaminne. Trots detta så var i princip samtliga backar fullt åkbara i detta enorma skidsystem. Måste säga att de har en otrolig kapacitet som kan göra konstsnö i denna mängd. Så vill du ha en ort där du kan hitta alla typer av backar trots brist på natursnö så är detta rätt plats. För övrigt finns det prisvärt boende och mat på många ställen i Canazei och omgivande orter.

2017.08.22 - Mattias Hazi

Mycket fint och stort område!
Trots lite snöfall så gjorde de ett monster jobb i att förbereda pisterna.

2017.08.22 - Katarina Alestrand

Var på Skisafari men de dagar vi bodde och åkte i Canazei var fantastiskt bra! Återkommer :)

2017.08.22 - Emelie Blomqvist

Mycket bra. Jag gillade den lugna atmosfären och den lättillgängliga skidåkningen. Man kommer lätt upp och ut i stora liftar och kan börja åkningen med bra läge. Byn är rätt lugn men barer finns om man väljer det, sedan fanns det lite härliga caféer med familjär stämning att sitta och hänga på afterski eller kvällen. Maten i backarna var mestadels bra. Vi var här första gången och planerar att komma tillbaka i år igen.

2017.08.22 - Alexandra

Helt fantastisk skidåkning! Jag har aldrig varit på ett ställe med så bra skidåkning tidigare. Jagh ar åkt skidor i både Alperna och svenska och norska fjällen. Dolomiterna slår allt. Trevliga restauranger och bra affärer. Slopetrotters guider är väldigt bra också!

2016.11.22 - Åsa Ullman

Vilket ställe!! Skidåkningen, maten, boendet, sällskapet, vädret - allt var toppen!!

2016.09.13 - Eva Ruder Thorén

Bättre än så här blir det knappast! Canazei och Dolomiterna har allt! Skidåkningsområdet är oändligt, varierat och välpreppat. Det är kul att göra olika "utflykter" i området varje dag. Restaurangerna i backen är oändligt många med flera riktiga pärlor! Uteliv o.dyl. kan vi inte uttala oss om, för det är skidåkning som gäller i vår familj! Det var vår andra semester i Canazei, men definitivt inte den sista! Åk hit, du kommer inte ångra dig!

2016.09.06 - Johan Aronsson

Trevlig kompakt by med korta avstånd. Många restauranger, bra centralt upplevelse-SPA.

2016.09.04 - Magnus Engvall

2016.09.04 - Tim Israelsson

Mycket trevlig skidort med stor variationsmöjlighet då den ingår i ett stort sammanbyggt skidsystem. Skidbackarna är välpistade och naturen är väldigt vacker. Det finns många trevliga restauranger i skidområdet. I själva byn Canazei var utbudet lite mindre men helt ok. Byn är liten och mysig men inget partyställe om det är det man är ute efter.

2016.09.03 - Claudio Matteoni

Har besökt Canazei två gånger v10 2012/2016 . Ett stort skidområde som man inte hinner åka igenom på en vecka . Breda välpreparerade pister , men tyvärr mycket liftåkande , tog oss bort till grannorten Alba och områdena runt om kring (samma liftkort gäller ) där det var nästan folk tomt upplevde att man fick mycket mer skidåkning mellan liftåken . Trevliga , bra restauranger i backarna. Både rund Sella ronda och övriga orter . Mycket modernt lift system . I Canazei finns det trevliga afterski ställen , restauranger

2016.09.03 - Daniel Danielsson

Vecka 11 startade med ett stort snöfall, bussen blev försenad med 3 timmar, anlände vid 03-tiden på natten, upp tidigt och fixa frukost, mycket lössnö hela dagen (finns bra möjligheter nära pisten), totalt färdig när backarna stängde, slocknade vid 18.30 och vaknade pigg igen vid 07:30. Bra guider och trevliga utflykter till olika delar av systemet, hinner inte igenom allt på en vecka. Byn mysig med olika restauranger/barer att gå på.

2016.08.31 - Per-Mikael Bengtsson

Canazei wow! Var där v 10 och vi kan inte klaga på snöbrist. Jag har åkt skidor i många länder i Europa och håller Canazei som en av mina favoriter. Finns skidåkning för alla och du kan upptäcks nya områden/backar varje dag. Vi kommer åka tillbaka :-)

2016.08.31 - Johan

Var tre familjer som åkte till Canazei för första gången och kan starkt rekommendera Dolomiterna.
Väldigt bra skidåkning med varierande svårighet för olika nivåer. Var där under V 13 och helt underbar vår skidåkning.
Trevliga matställen och underbar mat. Mycket hjälpsamma representanter från Slopetrotter både på plats och vid bokningen av resan.
Tack för all hjälp Tünde Csuka
kommer vi åka tillbaka: definitely...

2016.08.31 - Håkan Lundgren

Otroligt bra skidsystem och bra restauranger i backarna. Prisbilden på restaurangerna var också bra. Det skulle ha blivit 5 stjärnor om det funnits lite fler backar med bättre fallhöjd.

2016.08.30 - Ralf Nihlöf

Ett enormt skidområde med många varierande backar

2016.08.30 - Lotta Rapp

Väldigt förtjust i Canazei!!!! Återkommer!!!

2016.08.30 - Michael Karlström

Fantastisk skidort, enorm skidåkning!! Jag vill tillbaka och kommer att åka hit igen.

2016.08.30 - Hans Larsson

Det absolut bästa jag har varit med om, fina backar fina liftar och jättebra service i restaurangerna. Har redan beställt till nästa år :). Vi se i backarna!

2016.08.30 - Pi Leibertz

Jättemysig by i världens bästa skidområde! Trevliga fik och affärer när man nu har tid för det. Det är en by att trivas i!

2016.08.30 - Ulf Wikman

Gigantiskt skidområde med varierande skidåkning. Många och trevliga estauranger i backen. Lite otur med vädret, dvs inte puder eller strålande sol i tillräcklig omfattning.

2016.08.30 - Anna Domanski

Fantastiskt skidsystem, trevlig omgivning, älskar italienska folkets förmåga att njuta av stunden/livet, underbar semester, därtill fint väder, fantastisk snö, välpreparerade pister och inte minst en Aperol-Sprits som avslutning !! Kan man begära mer ???

2016.08.30 - Louise Schmeisser

Perfekt skidområde. Lätt att nå till alla skidsystem och mycket att välja på.
Har varit på många ställen i alperna och Canazei hör absolut till favoriterna.
En destination för alla!

2016.08.30 - tony fondelius

Grymt bra och välskött system med bra backar och lite köer. Canazei som ort är litet men trevligt med många bra restauranger.

2016.08.30 - Jens Halvarsson

Enormt system där du åker medsols eller motsols runt Sella Ronda,, ett måste! Jag tycker Canazei lyckats bevara det gemytliga ,, vilket jag uppskattar! Bra restaurangutbud och bra priser.. Komplett skidort!

2016.08.30 - Lena Köhn

Fantastiskt skidområde. Vi tröttnar aldrig!

2016.08.30 - Peter Matti

Skidåkningen och systemet är riktigt bra med otroligt många valmöjligheter. Massor med bra lunchställen i backarna. Själva byn är väl inte det mysigaste stället jag varit på i Italien.

2016.08.30 - Dennis Zalamans

Ett stort skidsystem med alla typer av backar. Vi var där v13 och då var det lite dåligt med snö och backarna blev rejält uppkörda i slutet av dagen. Detta vara sista veckan som liftarna var öppna vilket också innebar att flera restauranger hade stängt igen sina verksamheter nere i byn. Trots detta var vi mycket nöjda med vår resa och med Canazei så vi kommer gärna tillbaka.

2016.08.30 - Gunvor Sjöberg

Stort och modernt liftsystem med varierad skidåkning. Vårt gäng blev mycket förtjusta i Belvedere som man lätt kan nå med den nya kabinen och då bjuds du på en fantastisk utsikt. Du kan också ta bussen från Canazei till Alba och sedan kliva direkt på kabinen till Belvedere. Det är sagolikt vackra vyer i Belvedere.

Gunvor Sjöberg

2016.08.30 - Oskar H

Magiskt skidsystem, oerhört stort och fantastiska vyer. Snösäkert ända fram till påsk då vi var där, även om det var barmark nere i byn.

2016.08.30 - greta Hägg

Stort system med varierad skidåkning,finns allt men vi behövde åka rätt långt för lite mer avancerad skidåkning. Få köer vilket ger mycket snö under skidorna!
Många restauranger i backarna.

2016.08.30 - Olle Nestius

Jag har varit i Canazei två i rad v.10 och 11
och det är fin skidåkning i ett stort system.
Jag behöver aldrig åka två gånger i en backe på en dag om jag o inte vill och det ät helt fantastiskt .
Mina favorit i området är Arabba (grannbyn till Canazei) vad gäller skidåkning.
Canazei har ett stort utbud med restauranger och en stor välsorterad mat affär i centrum .
På det hela taget en mysig skid by som har det mesta.

2016.08.30 - Stig Larsson

En helt fantastisk skidort, som verkar ha oändlig mängd pister. I min jämförelse med Österrikiska alperna, där jag varit 8 ggr, är Canazei en given vinnare. Vi åker tillbaka nästa år för att fortsätta att utforska området.

2016.08.30 - Glenn Lilja

V 13 i en Härlig by som ligger perfekt i skidsytemet. Skidåkningen är grym för alla nivåer och längsta kötiden vi hade var max10min på hela veckan.Go atmosfär och underbara vyer som förstärker upplevelsen. Canazei är inte afterski mästarna men det kunde bli bra drag ändå på de ställen som fanns! Vi åker garanterat hit igen!

2016.08.30 - Arne Hultgren

Mycket och bra skidåkning måttliga köer bra atmosfär.

2016.08.30 - Wibeke Nordhammer

Canazei har allt!

2016.08.30 - Lars Rosenkvist

Trevligt område, tyvärr lite mycket folk om man hela tiden följer Sella Ronda. Men gör man avstickare så kan man hitta fina backar där man nästan är helt ensam. Kommer gärna tillbaka hit.

2016.08.30 - Mikael Lilja

Åkt skidor i alperna i många år o Dolomiterna är helt fantastiskt!

2016.08.30 - Per Öfverman

Canazei är en fantastisk skidort, som kan rekommenderas varmt. Här finns ett jättelikt utbud av varierande pister, alla välpreparerade. Och via Sella Ronda kan man hitta ännu fler pister. Byn Canazei är väldigt trevlig med bra restauranger och after ski-ställen. Åk hit!

2016.08.30 - Helén Frankzén

Gillar verkligen Canazei, bra skidåkning och backar. Trevlig by med en härlig ute servering precis utanför hotell Bellvue där vi bodde senast. Toppenbra!

2016.08.30 - Joakim Becklen

Helt otroligt skidsystem. Ständigt en ny backe eller dal att upptäcka samt högst varierad skidåkning. Naturen är dessutom magisk i dessa berg.

2016.08.27 - Angelica Vallin

Vecka 8 i Campitello/Canazei var otrolig! Mycket snö, sol stort sett varenda dag. Stort system, så det kändes aldrig fullt. Tar man Sella Ronda får man vara beredd på mycket liftåkande. Utbudet av restauranger i backan något utöver det vanliga, vid foten/toppen av stort sett varje lift fanns det cafe eller restaurang. Märkte aldrig att det var högsässong!

2016.08.26 - Karin Lindström

Ett fantastiskt skidsystem som man inte hinner åka igenom på en vecka. Varierad skidåkning, lite köer och mysiga små restauranger i backen som gör att du aldrig behöver leta efter något att äta eller dricka. Byn bjuder också på flera trevliga restauranger. Rekommenderas!

2016.08.26 - Michael Martin

Var i Canazei för första gången.
Väldigt bra skidåkning med varierande svårighet för olika nivåer. Var där under V.09 vilket innebar väldigt mycket folk, men vi lyckades mestadels undvika de långa köerna då vi åkte upp direkt på berget med den "nya" kabinbanan som har sin basstationen vid hotell ?La Cacciatora?.
Då vi liksom kom ?före? flertalet så han vi lätt genomföra bl a ?Sellas Ronda? på ca 4 tim.
Bra matställen och otroligt bra och hjälpsamma representanter från Slopetrotter både på plats och vid bokningen av resan, utan överdrift!
Kan jag tänka mig att åka tillbaka - Absolut!

2016.08.25 - Karin Hedenberg

Canazei är enligt mitt tycke ett av de bästa skidområden. Utbudet av pister och en storslagen natur har gjort att vår familj åkt hit det är också snösäkert och de gånger vi varit där har vi haft sol och underbart väder. Måste också berömma den fantastiska maten och det goda vinet. Atmosfären i Canazei är också lite utöver det vanliga.

2016.08.25 - Tommy Georgsson

Canazei är en helmysig by. Nästan allt ligger utmed huvudgatan. Dagen börjar alltid med två liftar för att komma iväg. En pist löper ända ner i byn, dock inte till liften! Dolomiti superski är ett gigantiskt område, även om vissa områden i praktiken ligger för långt bort för att hinna utforska. Åkte Sellaronda två gånger vilket tog längre tid än beräknat - första gången pga tjock dimma, andra gången pga otroliga liftköer under em på ett par ställen.
Liftsystemet närmast Canazei hänger ihop bra utan jobbiga transportsträckor.

2016.08.24 - Maria Kitti

Fantastiskt fint område med skidåkning för alla! Hit åker jag gärna fler gånger!

2016.08.24 - Anna Bomar

Canazei är en magisk ort med ett fantastiskt skidområde som känns oändligt stort. Det finns verkligen backar för alla och det är omöjligt att åka sig trött i en och samma backe. Vi åkte med tonårsbarn som tyckte resan var grymt bra.
Vi också nämna att Sloptrotters guider är helt fantastiska och behjälpliga med när det gäller allt. Rekommenderar varmt att ni följer med guiderna på deras turer för att verkligen få se Canazei från sin bästa sida.
Hit kommer vi åka igen!

2016.08.23 - Ferenc Nötzel

Har varit i Canazei 5 år på raken v. 5-6. Mycket bra och varierande åkning men har haft lite otur med snötillgången de två sista åren men trots det har de lyckats göra konstsnö i mängder så piståkningen har varit fantastisk ändå. Trevlig atmosfär med blandningen av Italien och Österrike. Häftiga berg som reser sig som fyrkantiga skyskrapor mot skyn.

2016.08.23 - Olle Mån

What Can I Zei? Canazei i Dolomiterna är ett helt fantastiskt skidområde med underbar skidåkning i storslagen natur! Oslagbart!

2016.08.23 - Helen Högsten

Ett fint område med något lätta backar. Bäst var allt reseledarna, super bra pistguidning och ständigt härligt humör!

2016.08.23 - Helen högsten

Trevlig och rent ställe med fantastiskt läge, hit åker jag gärna igen

2016.08.23 - Marina Assarsson

Fantastiskt skidområde i berg så vackra att det nästan gör ont! Att utgå från Canazei är väldigt bra, man kan ta sig åt olika håll i Dolomiterna.
Det går att variera skidåkningen på många sätt, området är oerhört stort. Det är så många liftar och nerfarter att man har god hjälp av Slopetrotters trevliga guidade turer. Därtill ordnar Slopetrotter minisafari så man kan ta sig ännu längre ut i Dolomiti superski, rekommenderas varmt!!

2016.08.23 - Barbro Karlsson

Mysig by! Otroligt skidområde, med stor variation på åkning. Gäller att hålla koll på var man är för att inte hamna i fel del när liftarna stänger! Bra med buss från byn för att snabbare ta sig till andra delar av skidområdet! Man hinner omöjligt se hela på en vecka! Åker gärna tillbaka hit!

2016.08.23 - Berndt Berglund

Canazei är en trevlig by, tillräckligt stor för att ta en bensträckare/kvällspromenad efter dagens skidåkning. Bra utbud av restauranger i olika prislägen. Skidområdet är mycket stort, går att hitta nya välpreparerade pister varje dag om man vill och man kan besöka olika byar med skidorna på. Gäller bara att hålla koll på klockan så man är tillbaka innan liftarna stänger. Vi har varit på en hel del orter i Österrike och även Cervinia i Italien men återvänder nu för fjärde året i rad till Canazei. Toppen!

2016.08.23 - Patrik Mahne

Sellamassivet - Oändligt skidsystem känns det som. En vecka var alldeles för kort tid för att hinna åka igenom alla backar och möjligheter. Hit åker vi gärna tillbaka. Mycket lätt att ta sig upp i systemet från Canazei. Åkte två familjer med 15-18åringar med oss. Det fanns gott om backar för alla typer av skidåkning och utmaningar. Slopetrotters utmärkta indelning av olika nivåer av pistvisningar-guidningar under veckan gjorde vistelsen ännu bättre. Turbogruppen ena dan, där man brände på allt vad tygen håller. För att sedan ta "kaffe&kaka-gruppen" nästa dag och lite extra stopp i solen på någon mysig veranda. Verkligt bra valmöjligheter! Ganska svårtydd pistkarta, om man skall hitta något negativt. Missa inte en kväll på Osteria La Montanara, mycket locals sitter där. Känns genuint.

2016.08.23 - Göran Claesson

Canazei är en mysig ort i ett fantastiskt skidområde. Passade vår familj med tonårsbarn. Rekommenderas om man prioriterar skidåkning framför nattklubbar. Jag vill också ge ett stort plus till Slopetrotters guider på plats. Mycket trevliga och hjälpsamma.

2016.08.23 - Vicki sundmark

Mysigt!

2016.08.23 - Anders Norrbom

Ett kanonställe stort pistområde med bra matställen
Mysig liten by med trevlig befolkning och sloptrotters bra guider

2016.08.23 - Ingela Delfin

Dolomiterna är Europas bästa skidområde, enligt mig. Vi har åkt i Frankrike, Österrike och Schweiz men återvänder alltid hit. Canazei är en av "hörnstenarna" i området och som sådan mycket trevlig med ett bra utbud av restauranger och hotell. För första gången testade vi även längdskidor under en dag och kunde då åka på spåren till det välkända loppet Marcialonga!

2016.08.23 - Mattias Franzen

Finns definitivt mysigare ställen än Canazei i Italien.
Skidåkning/systemet dock riktigt trevligt med skidåkning för alla.
Skulle dock vilja påpeka att det inte är stället för svaga skidåkare med rädsla
för röda pister.

2016.08.23 - Kay souzani

Bra, stort, många valmöjligheter, perfekt för alla, trevlig område, myssigt ...

2016.08.23 - Per Linder

Varför 12 gånger till detta perfekta skidområde , CANAZEI
Har redan bokat V 10
med perfekt mat utbud till lägre kostnader än Cervina

2016.08.23 - Lars Bæckström

Bland de bättre skidorterna i Alperna. Sella Ronda är mycket trevlig, men var tyvärr bara öppen åt ena hållet denna gång. Med 50 år i Alperna är vi beredda att åka tillbaka ännu en gång, men kommer vara lite mer uppmärksamma på snöläget nästa gång.
Byn och restauranger är ok.

2016.08.23 - Maria Lundström

Byn är härlig, mycket mycket fin skidåkning, har varit i alperna många år, men tycker dom italienska pisterna är underbara. Dom sköter sina pister otroligt bra. Väder kan man inte alltid bestämma. stort stort skidområde stort utbud av backar. Byn är mysig, finns en del shopping, och en del restauranger, borde kanske vara lite mer.

2016.08.23 - Leif Per-Ola Carlsson

Bästa skidorten jag kan tänka mig. Fina, långa och många pister med ett bra liftsystem. Att äta i backen var både gott och prisvärt. Jag har aldrig ätit så goda pizzor som här i backen..
För övrigt är Canazei är en genuint trevlig by att bo i under sin skidvistelse.

2016.08.23 - Björn Persson

Mysig by med några riktigt bra krogar. Skidområdet är underbart.

2016.08.23 - Eva Söderlund

Har varit i Canazei två ggr och det kan absolut bli fler. Fantastiska backar och många möjligheter till utflykter till närliggande byar. Liten och mysig by med fina restauranger med god mat för liten peng. Rekommenderas varmt.

2016.08.23 - mats ingren

Bästa stället i italienska alperna, hur mycket som helst att välja på, passar allatyper av skidåkare, bra transfer möjligheter mellan de olika dalarna

2016.08.20 - Ingvald Fahlgren

2016.08.20 - Sofia Rungas

Det var dåligt med snö när vi var där, men de hade ändå lyckats med att lägga konstsnö på stora ytor. Inga problem att ta sig runt Sella Ronda trots snöbristen.

2016.08.19 - Anki Jerling

Ska till Canazei för tredje året i rad.Trevlig liten by med mycket Alpkänsla. Skidsystemet är stort och omväxlande. Första året åkte vi vecka 5 och förra året vecka 4. Vi var lite oroliga att backarna skulle vara i dåligt skick p.g.a. att det hade snöat så dåligt ,men backarna var i fint skick. Mysiga matställen i backarna.

2016.08.19 - Peter Edwardsson

En fantastisk skidort lagom stor , bra restauranger och trevliga människor.
Den kan man rekommendera till sina skidvänner.

2016.08.18 - Anders Lindqvist

CANAZEI - ett perfekt skidområde för de flesta smaker. Att kunna göra La Ronda och besöka andra orter i regionen med skidorna på var helt underbart. Att även kunna åka i dessa orters egna liftsystem gjorde ju att man inte speciellt ofta behövde åka i samma backe om man inte ville. För vår del finns det mer att utforska efter en veckas vistelse - detta gör ju att man längtar tillbaka för att kunna se resten. Glöm inte att besöka de fantastiska tavernorna som fanns uppe i liftsystemen - vilken utsikt, vilken mat, vilken fantastisk service.

2016.08.18 - Björn Bergqvist

Stort varierat system. Möjlighet till olika turer varje dag. Välskött.

2016.08.18 - Lena Nilsson Lindholm

Canazei har det mesta som man kan önska sig av en alpvistelse,välskötta pister med blandad svårighetsgrad vilket gör att det finns åkning för alla.Byn är ganska liten men det finns det som krävs för en härlig vistelse i alperna.Det är ett resmål som är värt att åka till. Har varit här flera gånger men återvänder gärna.

2016.08.17 - Eva Dahlqvist

Stort fint skidområde med många möjligheter, finns fina backar för alla nivåer av skidvana
Har varit här många gånger hittar fortfarande nya utmaningar
Många fina matställen i backarna.
Möjligheter för dagsutflykter på skidor

2016.08.17 - Magnus Ahlberg

Mysig ort utan h?llig?ng. Bra, l?ttillg?nglig ?kning i sp?nnande milj?. Finns bra omr?den runt Canazei. Allt v?lordnat och v?lfungerande.

2016.08.17 - Fredrik Eriksson

Dåligt med snö under nyår 2016, men området har stor potencial.
Trots att det var dåligt med snö vid vår vistelse så har dom lyckats lägga konstsnö på så stor yta att det gick bra att åka hela dagarna utan att backarna tog helt slut.
Dock på brantare partier så var det inte så kul efter 14.

2016.08.17 - Håkan Sterner

Perfekt gateway till et obegränsat skidområde. Trots total avsaknad av natursnö första veckan var pisterna i alla områden åkbara utan tillstymmelse till stenar. Transport åkningen till Val Gardena tråkig men inte allt för lång.

Mat utbudet bland det bästa jag varit med om och till rimliga priser.

2016.08.17 - Helene Runsäter

Härligt skidställe med många bra och varierande backar.
Det finns även annat att göra - tex vandrade jag förra året då det var lite snö och bara toppar, otroligt bra pistade backar även om det var lite snö./H

2016.08.17 - Carina Svensson

Vilken skidort, har allt man kan önska sej. Varierande backar, trevligt ort/samhälle.
Ett stort plus i kanten är även den trevliga personalen från Slopetrotter som alltid finns till hands om man behöver hjälp med något. Kan varmt rekommenderas.

2016.08.17 - Lars Törnblom

Canazei har det mesta som man kan önska sig av en alpvistelse,välskötta pister med blandad svårighetsgrad det gör att det finns åkning för alla.Byn är ganska liten men det finns det som krävs angående affärer fikaställen och restauranger.Det är ett resmål som är värt att åka till.

2016.08.16 - Mikael Hällström

Kanonbra ort, vi var 6 gubbar där 2014 en vecka och 2016 2 veckor.
Väldigt bra skötta pister bägge åren men 2016 var väldigt snöfattigt och trots detta var det kanonbra i pisterna.
Även liftarna är mycket väl skötta och underhållna, man investerar tungt i nya förbättringar.
Robertos resturang är bland alpernas bästa men utsökta viner och grymt bra mat.
Det finns flera klart bra kvälls restoranger i byn som är värda ett besök men Roberto fick 5 av 12 besök.

Vi kommer tillbaka även 2017

2016.08.16 - Patrick johansson

Canazei med hela Dolomiterna på ett skidpass är helt perfekt. Har varit runt mycket i val di fassa och återvänder gärna till Canazei. Ett skidområde för alla både nybörjare och rutinerade pistråttor. Kommer åka dit i vinter igen. Har redan bokat resan med Slopetrotter

2016.08.16 - Pär Granström

Canazei är absolut favoritalpbyn! Lagom stort, mysigt och nära till allt. Möjligheterna till skidåkning är oändliga med ett enormt utbud av pister och liftar. Det finns gott om utrymme i backarna, inga eller rimliga köer till liftarna och bra restauranger. Vi har varit där ett par gånger och längtar dit igen.

2016.08.16 - Per Olof Alm

Trevlig by, suveränt skidområde

2016.08.16 - Patrick johansson

Canazei med hela Dolomiterna på ett skidpass är helt perfekt. Har varit runt mycket i val di fassa och återvänder gärna till Canazei. Ett skidområde för alla både nybörjare och rutinerade pistråttor. Kommer åka dit i vinter igen. Har redan bokat resan med Slopetrotter

2015.09.08 - Krister Rådén

Canazei är en trevlig by som ligger central I det stora skidområdet kring Sella-massivet. I byn finns allt man kan önska sig. På pistkartan ser byn ut att ligga lite avsides eftersom bara en kabinbana går upp till skidområdet och bara en mindre pist går ned till byn. Detta visar sig inte vara något problem. Kabinbanan leder direkt upp till det härliga Belvedere-området. Från Belvedere ligger hela skidområdet kring Sellamassivet öppet att utforska oavsett om man väljer röda eller gröna Sellaronda varvet.

2015.09.04 - Carl-Gösta Enocksson

En skidort man kan åka till mer än en gång. Stort och bra skidsystem, vacker natur och bra mat i backen. Canazei går utmärkt att bo i och förutom kabinen upp från byn kan man åka till närliggande byar och skidområde med buss. En del köbildning uppstår vid kabinenen om man är morgontrött.

2015.09.01 - Lennart Lundgren

Canazei är en mysig, lagom stor alpby som har ett bra utbud och det är nära till det mesta. Skidåkningen varierad vilket gör att de flesta kan hitta nåt som passar dem. Rundturen "Sella Ronda" var dock inte mycket att stå efter utan mest en massa transportsträckor. Bättre att hålla till i Canazeiområdet eller de närliggande byarna.

2015.09.01 - Kurt

Otroligt bra utbud av backar för alla smaker. Många restauranger och serveringar i backarna med helt Ok priser. Nere i byn finns också gott om restauranger på bekvämt avstånd (vi bodde vid den stora kabinliften, Pecol).
Vecka 11 när vi besökte Canazei var det strålande solsken hela veckan, bra preparerade backar men lite uppkört på sina ställen fram på eftermiddagen.

Resa till mars 2016 är redan bokad.

2015.08.31 - Lena Tärneld

Fin liten by med fantastiskt skidsystem. Underbara backar för alla nivåer med mysiga restauranger överallt. Vi åkte i mitten av mars och hade strålande sol hela veckan.

2015.08.31 - Leif Jönsson

Ett fantastiskt skidområde som har allt när det gäller skidåkning. Vi tröttnar aldrig på alla variationer och möjligheter. I vinter åker vi för fjäde året i rad!

2015.08.30 - Sven-Erik Bertelsen

Bästa skidområdet jag har åkt i. Här fanns för alla skidåkare och en "värme"/glädje hos i stort sett alla restaurang-, butik- och hotellägare. Vi hade fantastiskt bra väder och uppskattade de humana priserna när man var sugen på något att äta/dricka.
Återvänder mer än gärna!

2015.08.30 - Dan Tony Kontola

Mycket bra skidåkning för mig och min tonårsdotter då vi är medelbra åkare. Välpistat varje morgon och relativt snabbt att ta sig upp i backarna från huvudliften. Trevlig by med bra restauranger och butiker.

2015.08.30 - Louise Almehed

Mysigt område med god mat och bra skidåkning både för nybörjarna och för de erfarna

2015.08.29 - Marie Olausson

Fantastisk skidåkning! Långa varierande nerfarter. Stort pistområde med ett välfungerande liftsystem. Mysiga restauranger och fikaställen.

2015.08.29 - Fredrik Grinell

BREDA PISTER!!! Grymt underlag, finns lättåtkomlig off piste som håller måttet även när det ser uppåkt ut, OBS! inte puder men mjuk snö. Vi hade även grymt väder.

2015.08.28 - Jens Halvarsson

Canazei erbjuder ett av världens största skidområden, det passar alla nivåer på skidåkare. Bra mat i stugorna med låga priser, pizza under 10 euro, öl ca 4 euro. Bästa åkning hittar du i februari - mars. Den enda nackdelen är att det är väldigt mycket transport istället för skidåkning i vissa fall. Sammanfattningsvis ett STORT skidområde med all typ av åkning.

2015.08.27 - Mia H

Superställe, tyvärr hade vi otur med vädret men i övrigt så åker jag gärna hit igen och igen. Varierande skidåkning med många bra restauranger. Fantastiskt vacker omgivning och kul att man kan åka runt hela systemet åt två håll, helt olika upplevelser. Glöm inte att göra ett besök på Marmoladatoppen, fantastiskt!

2015.08.27 - Mikael Andersson

Man har en kabin upp så man får räkna med lite kö upp på morgonen.
De har en bra pist ner till dalen som gör att man kommer fram till after skin fort.
Det finns många hotell att välja på till denna skidort. Det finns möjligheter till att handla mat till humana priser i byn.
När det gäller restauranger så finns det också en bra variation här.
Skidåkningen är bra med variationer. Man får se mycket fin natur här.

2015.08.27 - Catharina Stoltz

Har inte åkt på 15 år men Canazei har allt,fint bra liftsystem och härliga backar.Sen underbar mat till bra priser i backarna.En fint bad nere i byn med både ute och inomhus samt rutchkana och bubbelbad.

2015.08.27 - Anders Holm

Svårt att inte ge toppbetyg. Var här påsklovet 2015 med kanonväder, bra med snö och INGA liftköer. Finns backar för alla, dock lite mycket åt det "röda" hållet med inte så mycket svarta pister. Otroligt vackra berg.
Sista öppna veckan för säsongen så en del restuaranger hade redan stängt för säsongen men det som var öppet var helt ok. Bra prisbild när man äter ute. Trevlig och charmig by. Kommer gärna tillbaka.

2015.08.27 - Inga-Lena och Lars

Fantastiskt skidområde med stort liftsystem och välpreparerade pister. Gott om lunchställen i backarna med humana priser. Canazei är inget hålligång ställe men har gott om bra och mysiga restauranger och caféer.

2015.08.27 - Stanley W

Canazei och hela Dolomit super ski är ett fantastiskt område. Man behöver hela veckan på sig för att lära sig det och ändå har man inte åkt i alla backar. Toppen är Marmoladaglaciären med en otroligt bra och lång nerfart. Annars har Arabba har överlag bäst skidåkning med flera bra röda och svarta pister. Mycket trevliga serveringar och fikastugor överallt i backarna, det finns mycket att välja på.

2015.08.27 - johanna svanberg

Deltog i 5dagars skidsafari, kan verkligen rekommenderas, med utgångspunkt från Canazei så jag tillbringade bara två nätter på själva orten. Men SellaRonda-systemet gav mersmak så jag kommer säkert att återvända till Dolomiterna.

2015.08.26 - Rolf Magnuson

Canazei och Dolomitisuperski är grymt. Fin by och grymt skidsystem. Vet inte vad som slår det. Varit där sex gånger. Man blir aldrig färdig där. Finns åkning för alla! Vädret v 8 2015 gjorde inte saken sämre!

2015.08.26 - mats persson

Fantastiskt skidområde i ens närhet. pisterna var i utmärkt skick hela veckan (V11) trots totalt solsken hela veckan. guiden som vi hade var också super o kunde lite historia kring området, Hon får 6 stjärnor av 5 möjliga Åka dit igen? Jajamen!!!!

2015.08.26 - Kerstin Matiasson

Fantastisk skidåkning med välpreparerade pister i vackra miljöer. Liftarna är i mycket bra skick och det finns gott om bra restauranger i anslutning till pisterna. Från Canazei tar man sig till flera skidområden där Arabba blev familjens favorit med branta backar och härlig offpist.

2015.08.26 - Mikael Karlsson

Första besöket i Canazei i vintras. Underbara backar för alla nivåer av skidåkare samt mycket bra guider. Har bokat för kommande vinter för skidsystemet har så mycket kvar att utforska. Kan bara rekommendera!

2015.08.26 - Lars Norbäck

Har åkt utför i 20 år kan bara säga att det är ett kanonställe finns någonting för alla det är omöjligt att hinna med hela systemet på en vecka så det är bara att åka tillbaka 6 stjärnor av 5 möjliga

2015.08.26 - Roger Rylin

Otroligt välskötta pister och ett bra liftsystem utan långa köer. Höjdpunkter som Arabba, Marmolada och en dag med guiderna runt Sella Ronda! Bra restauranger både i byn och i pisten! Vill man uppleva variation med fina och breda pister så har man kommit rätt! Kommer gärna tillbaka!

2015.08.26 - Lotta Rapp

Vi blev väldigt förtjusta i Canazei, stort utbud av backar och liftar. Era guider var duktiga och tog väl hand om gästerna. Canazei var mysigt och afterski på Pension Margoni var ett måste varje eftermiddag. Damerna i baren var underbara!!
Vi har redan beställt en ny resa!!

2015.08.26 - H J Malmquist

Var där påsken 2015 lite dåligt med snö i terrängen, men snön i pisterna var mkt bra. Alla pister var alltid nypistade varje morgon. Mycket imponerande.

2015.08.26 - Pär Ol-Mårs

Det mesta mycket bra men ett minus är att det bara är en lift från byn upp i systemet.
I snitt lite för mycket enkla backar och transporter. Italien och Dolomiterna dvs. maten och den vackra naturen kompenserar en hel del.

2015.08.26 - Simon Johansson

Stort och bra variation! Överlag mycket bra och prisvärd mat och dricka. Jag tänker absolut åka tillbaka igen!

2015.08.26 - Stefan Nurminen

Canazei och Dolomiterna är ett otroligt vackert ställe med mycket pister och ett jättefint liftsystem.
Det var det perfekta skidåkandet med mycket röda pister med olika lutningar, perfekt för tex en barnfamilj eller för den som inte åkt så mycket.

2015.08.26 - christer lennartsson

Har åkt flera gånger till Canazei i Dolomiterna ger en ultimat upplevelse. Liftsystemet gör att du kan hitta precis allt som passar den enskilda skidåkaren.

2015.08.26 - Maria Mörner

Har varit nu varit i Canazei 2 ggr och är mkt nöjd! Stort skidsystem som ger många valmöjligheter, både svårighetsgrad och variation. Snabba liftar, nästan aldrig några köer trots sportlov. Mysig by att strosa runt i. Härligt att kunna sitta ute på ett cafe och ta en afterski eller i backen!

2015.08.26 - Johan Ericsson

Jag upptäckte Canazei av en händelse i år. Vi skulle egentligen ha åkt skidor i Österrike som vanligt men vårt boende råkade ut för en vattenskada så då bokade vi en resa med Slopetrotter till Canazei. Jag har tidigare inte trott att Italien har så mycket att erbjuda utan alltid hållit mig i Schweiz och Österrike (skidåkningens vagga). Döm om min förvåning när vi upptäckte hur fantastiskt Dolomiterna är, det finns något för alla. Långa breda bra preparerade pister för frugan, lössnö för mig och grabbarna, utmärkt mat och fantastiskt bemötande av alla människor. Tonårsgrabbarna tycker dessutom att nöjesutbudet är det bästa de varit på hittills. Jag och familjen har fått en ny favorit och kommer definitivt komma tillbaka redan nästa år.

2015.08.26 - Karin Åbonde

Jag har åkt skidor i Alperna en vecka per år sedan 1975. Jag kan varmt rekomendera Canazei. Mycket bra skidåkning. Möjlighet att åka hur mycket som helst på en vecka. tillräckligt med svåra backar för den kräsne.Kan varmt rekomenderas.

2015.08.26 - Jan-Olof Thoresson

Ett fantastiskt skidområde när det gäller alla kategorier samt en mysig by. Smolket i bägaren var den enorma liftkön varje morgon från Canazei( vecka 8)Jag läste att de byggt en ny lift upp i skidområdet närmare Alba, inte en dag för tidigt. 2016 väljer jag att bo i Selva, där det är nära till liftarna och flera stycken liftar som tar upp skidåkarna på morgonen.

2015.08.26 - Mikael Larsson

Härligt skidområde med stor variation på upplevelser. Mycket att välja på och enkelt att ta sig med skidbuss.
Enda minus är vid basstationen i canazei på populära veckor, det blir mycket frustration kring de långa köerna på morgonen innan man kommer upp i systemen. Som helhet en fantastisk atmosfär som vi gärna återkommer till.

2015.08.26 - peter sepp

Kan inte bli bättre....Finns allt

2015.08.26 - Anders Mattsson

Canazei och Dolomiti Superski bjuder på ett fantastiskt skidområde och har något för alla typer av skidåkare. I skidområdet finns ett stort urval av restauranger som alla serverar mycket bra mat.

Under veckan i Canazei följde jag med på två turer med Slopetrotters guider. Detta rekomenderas!Jag kan också rekommendera att att anlita en lokal guide för att utforska områden utanför pisterna.

2015.08.26 - Björn Johansson

Har varit i Dolomiterna 3 ggr, varav 2 ggr med eget flyg/bil. Slopetrotter var enklare och nästan lika billigt. Jag har åkt utför i 45 år Dolomiterna tycker jag är jättebra & stort! En bra blandning av röda salsgolv och många några branta röda & svarta pister. Kul med Sella Ronda då man åker runt berget, även om det blir lite transport då & då. Jätteplus för billig god mat i backarna och i byn.

2015.08.26 - Anders Granehäll

Ett fantastiskt skidområde. Bra och duktiga guider om man någon dag ville åka i grupp.
Total avsaknad av liftköer den veckan vi var där.Välpreparerade pister och möjlighet till all slags skidåkning.Perfekt!!!

2015.08.26 - Ilia

2015.08.26 - Jennie Borgström

Fantastiskt vackert, underbar skidåkning med stor variation. Finns många bra backar både för nybörjare och mer avancerade åkare. Det går även att hitta riktigt bra restauranger i orterna längst Sella Ronda och till och med i skidbackarna med lite tips. Canazei är en mysig ort som ligger bra till för skidåkning. Det finns flera bra restauranger och även trevligt uteliv.

2015.08.26 - Birgitta Knutsson

Kanonställe för skidåkning! Vi är en grupp på 10 personer som reser varje år till olika skid-destinationer alltid vecka 11. Detta är hitills den bästa skidåkningen och orten! En totalupplevelse med natur, skidåkning, god mat och fina backar och liftsystem!

2015.08.26 - Ulrika Nyström

Fantastiskt skidsystem, finns hur många backar som helst att välja på. Många trevliga mysiga matställe i backarna. Inte barnvänligt men för vuxna helt suveränt resemål. Trevlig by med små butiker, caféer och barer. Toppenställe hela vägen!

2015.08.26 - Martin Lindroth

Canazei levde upp till högt ställda förväntningar. Stort system och välskötta pistar.

2015.08.26 - Erik

2015.08.26 - Ingemar Karlsson

Har varit runt på lite olika skidorter i Alperna, men har hittills inte upplevt något annat system som kommer i närheten av Dolomiterna. Storleken, kvaliteten på liftar och pister är enastående. Maten och myset på alla små restauranger och barer i backen likaså. Hit åker jag garanterat igen :)

2015.08.26 - Håkan Lundgren

Har åkt utför 2-4 veckor per år sedan 1974!
Canazei i Dolomiterna ger en ultimat upplevelse. Liftsystemet gör att du kan hitta precis allt som passar den enskilda skidåkaren.

2015.08.26 - Fredrik Allard

Bokade boende med Sloptrotter 2 veckor förra vintern (Bad Gastein och Canazei) och vi är väldigt nöjda med både priser och er personal. Canazei och Dolomiterna är ett kanoon ställe med hur mycket pister som helst att utforska.
Som barnfamilj var det perfekt med mycket röda pister med lagom lutning där man kan stå på carving sväng hur mycket som helst. om man sedan lägger tilld en Italienska maten och drycken så måste jag säga att detta är ett kanon ställe.

2015.08.26 - Glenn

Stort och vackert område som passar alla åkare. Kul att göra små utflykter i utkanten av området så som Hidden Valley och Marmolada.

2015.08.26 - Åsa Stränte

Passar barnfamilj. Ganska begränsat, trots möjligheten att åka runt Ronda. Och platt.

2015.08.26 - Pia

Fantastiskt skidområde som verkligen har något för varje typ av åkare! Bitvis mycket liftköer men ändå överkomligt med tanke på att vi var där när alla andra också har semester - v 8...

2015.08.26 - Fredrik Dannemann

Stort liftsystem med klassikern Sella Ronda. Kul att kunna åka en hel dag utan att ta samma lift. Bra och lättillgänglig off-pist kring Arabba. Vissa stationer i systemet blir väldigt fulla på morgonen. Var ute i god tid om du vill komma upp snabbt.

2015.08.25 - Anna Edvardsson

Fantastiskt system, kul att kunna göra en heldagstur runt hela systemet och även längre turer till världens vackraste backe och en av dem längsta osv. många trevliga ställen att ära på i backen och områden för alla, bra liftsystem, området blir lite uppåkt på eftermiddagarna men det är fantastiskt att vara först ut i de långa backarna. Rekommenderas varmt!!

2015.08.21 - Ove Steen och Karin Schöldström

Canazei har vi älskat från första början och därför återvänder till (minst 14 ggr). Italien o dolomiterna har den finaste skidåkningen vi har upplevt. Välskötta pister och toppenservice vid liftarna. Man får mycket upplevelse för kropp och själ i Canazei och dess omgivning. Det är vi inte sena med att berätta för vänner och bekanta. Vi har även bott på Bernard och Dolomiti.
Vi ser fram emot att kunna få ett bra erbjudande om vistelse på Dolomiti v 10 eller v11. Vi är återkommande gäster hos Slopetrotter och detta pga av service och priser. Har rekomenderat er för vänner som inte tidigare känt till er men varit myckt nöjda resenärer efter att ha åkt med Slopetrotter.

2015.08.20 - Stefan Wendén

Canazei med Sella Ronda och alla förgreningar ut i Val Gardena, Corvara och Arabba är helt enkelt Alpernas bästa skidområde!

2015.08.20 - Karin Erch

Super härligt skidområde! Massor av pister i alla svårghetsgrader att välja mellan. Inte mycket köer (v2). Skiduthyrningen inte den bästa men det funkar.

2015.08.20 - Jonas Börjesson

Otroligt bra skidsystem. Går att hitta nya utmaningar dagligen för alla typer av skidåkare. Helt klart ett av Europas bästa skidorter.

2015.08.19 - anso lekander

Fantastiskt skidområde, man kan åka tillbaka om och om igen och inte tröttna. Funkar för alla åkare. Mysig by, bra shopping (för den som orkar).

2015.08.19 - Greger Arwedson

Härlig skidåkning. Lätt att hitta tack vare bra skyltning oavsett vilket håll man åker i det enorma skidområdet. Goa guider som tog med oss till de tre Häxorna och mycket mer. Fantastiska vyer. Trevlig Smaka - på - vandring en kväll. After skin var ingen höjdare.

2015.08.19 - Piotr Iwanski

Kanon skidåkning. Gott om plats i backar. Boende på hotell Bellevue inte alls var man förväntar sig. Undvik hotellet.

2015.08.18 - ulf lövheden

Efter att ha besökt många utav de största alpdestinationer sedan långt tillbaka är detta det absolut bästa och största system jag har skådat.När ni sitter och funderar över vart ni vill åka på er nästa alpsemester bör ni ta en titt på canazeis pistkarta,det är fantastiskt mycket möjligheter till superb åkning.

2015.08.18 - Patrick Johansson

Canazei är perfekt för en vit vecka, enormt skidsystem, bra hotell trevligt folk. vecka 3 när vi var där så var det inte ens liftköer. Kommer återvända många gånger

2015.08.18 - Pia

Ett fantastiskt stort skidsystem med en härlig rundtur Sella Ronda med Slopetrotters guider. I byn finns ett antal restauranger med bra mat. Skiduthyrningen något bristfällig.

2015.08.18 - Göran Lygneroth

Ett härligt skidområde där man hittar nya pärlor
även efter 7 år. Finns det mesta av skidåkning för alla.

2015.08.18 - John Liljenberg

Mycket bra skidsystem, perfekt pistade backar och enkelt att ta sig vidare i systemet. Canazei kunde ha haft bättre restauranger...

2015.08.18 - Mattias Ericson

Enormt system där man hittar nya guldkorn varje dag. Lätt att hitta både backar och restauranger.

2015.08.18 - Lars Liljekvist

Fantastisk skidåkning erbjuds i det mäktiga landskapet inramat av Dolomiternas bergstoppar. Mycket Bra!!!

2015.08.18 - Richard Jönsson

Underbar by och skidsystem!

2015.08.18 - Fredrik Lundqvist

Vi åkte 3 grabbar och hade en kanonvecka på alla sätt och vis. Vädret och skidåkningen var helt fantastisk, för att inte tala om de vackra vyerna som Dolomiterna bjuder på. Höjdpunkten var annars safarin till La Gazoi med Slopetrotters underbara guider.

2015.08.18 - Richard Jönsson

Mycket trevlig by och fin skidåkning. Boendet på pension Margoni var dock lite väl spatanskt och maten var ingen höjdare, läget var däremot väldigt bra och gästvänligheten stor.

2015.08.18 - Per Linder

Canazei
Efter nu ha varit i detta område 8 gånger så står det fortfarande som NR 1 på årets skidåkning
och hela området är ett av de bästa i sitt slag
Mängder av massa bra skid åkning kan man njuta av här.
Bokat redan i Maj månad för att få åka ditt jan 2016

2015.08.18 - Bengt Aspgren

Skidåkning i toppklass, gott om plats i backar och liftar med stort utbud av mat och ölställen i backarna, trevlig by med nära till allt

2015.08.18 - Pär Buschka

Stort skidsystem (världens tredje största sammanhängande system). En del igenkorkade liftar såsom tvåsitsliften till Marmolada, varför har de inte byggt liftar med högre kapacitet kan man undra då? Även Sella Ronda hade en del liftar med lång kö.
Canazei var ok, ungefär som vilken annan alpby som helst.

2015.08.18 - Benny Eriksson

Absolut utan jämförelse den trevligaste skidsemestern så här långt. Trevlig by med bra restauranger. Fantastisk skidåkning även off piståkningen var underbar trots att det var ganska lite snö när vi var där V4 2015.Vi åker tillbaka 2016.

2013.09.10 - Ferenc

V. 5 i Canazei, helt underbart. Bodde på ett av jokerhotellen som visade sig vara kanon. Blir absolut en resa med Slopetrotter i vinter igen.

2013.02.10 - Marie-Louice

Nyss hemkommen från en underbar vecka i Canazei.Kan varmt rekommendera Casa Planber. ett mysigt pensionat endast ett par minuters gångväg från liften. Rent och välstädat, bra frukost, personalen mycket trevliga och måna om gästerna! Jag skulle gärna bo där igen!

2012.04.01 - Tommy

Vecka 13 i Canazei var helt fantastisk. Varje dag var det nya pister. Visserligen blev det lite blött på eftermiddagen men kombinationen sol och bra pister gör det till ett kanonområde. Bodde på Hotell Al Sole som jag varmt kan rekommendera. 150 meter från pisten.

2010.01.14 - Elisabeth

Glömde stjärnorna!

2009.11.21 - Nicklas

JAG HAR TIDIGARE VARIT I SKIDOMRÅDET MEN BODDE DÅ I VAL GARDENA. CANAZEI VERKADE HELT FANTASTISKT OCH JAG BESTÄMDE MIG FÖR ATT NÄSTA GÅNG JAG ÅKTE DIT SÅ SKULLE VI BO I CANAZEI. FANTASTISK MAT OCH GUDOMLIG SKIDÅKNING.TOTALT SETT ETT NJUTNINGSPARADIS UTAN STRESS OCH KÖER.

Användaromdöme av Canazei

Fullständigt namn *

E-post *

Tfn. *

Ange stjärnor *

Kommentar

Slopetrotter Skitours Tfn. 0770 37 37 57 E-post slopetrotter@slopetrotter.se Frejgatan 13 Box 1578 114 79 Stockholm

Medlem av Resegarantifonden nr. 1712 och försäkrad enligt paketreselagen.

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

För då får du:

✓ De bästa erbjudandena först
✓ Senaste nytt från Alperna
✓ Information till din skidsemester

Direkt i din inkorg!