Totalt
408 km
pister
Blå 205 km
Röda 166 km
Svarta 37 km

Saalbach - Hinterglemm

Högsta skidåkning
2020 m
Antal liftar
121
Liftkapacitet
237266 per/t
Offpist
Ja
Längsta nedfart
7 km
Fun-park
Ja

Skidåkning

Barn
Nybörjare
Erfarna
Experter
Offpist
Snowboard

Byn

Charm
After-ski
Shopping
Matställen

Webcam

Schattberg Ost
Wildenkarkogel
Zwölferkogel
Lärchfilzkogel
Zell am See - Kitzsteinhorn alpincenter

Skidresor till Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm är främst känt för sitt sammanhängande skidområde och gemytliga by. Saalbach-Hinterglemm har helt enkelt något för alla!  

Sammanhängande skidsystem med pister för alla skidåkare  

Det bästa med skidområdet, Skicircus, är att det är sammanhängande. Faktiskt så sammanhängande att du kan ta dig runt på skidor till alla 408 kilometer pist skidområdet erbjuder utan att behöva ta en skidbuss. Skidområdet är känt för sin varierande skidåkning, breda pister och sina välpreparerade pister. Det betyder att alla skidåkare kan känna sig varma i pjäxorna! 

När skiddagen är över har skidorten mycket mer att erbjuda. Saalbach-Hinterglemm är känt för sin trivsamma atmosfär och gästfrihet.

5 anledningar till att välja Saalbach-Hinterglemm 

  • Välpreparerade pister för alla nivåer 
  • Effektivt skidsystem som gör det lätt att ta sig runt – ingen skidbuss behövs här! 
  • Nervkittlande offpist i Fieberbrunn 
  • Stämningsfull by 
  • Österrikisk charm och gästfrihet

Läs mer om skidområdet i Saalbach-Hinterglemm

 

Skidresor till Saalbach-Hinterglemm med flyg från Kastrup

Ett stort och varierat område Skidområdet i Saalbach-Hinterglemm

Skidområdet i Saalbach är ett av de mest sammanhängande skidområdena i Europa.

Skidområdet erbjuder skidåkning i områdena Saalbach, Leogang, Fieberbrunn och Hinterglemm. Området kallas för "Skicircus Saalbach" och här finns utmaningar för alla nivåer. Skidområdet består av 270 kilometer pist fördelat på 140 kilometer blåa pister, 110 kilometer röda pister och 20 kilometer svarta pister.  Skidområdet är sammankopplat med Zell am See vilket gör att du har hela 408km pist att utnyttja i ditt liftkort.

Saalbach och Hinterglemm ligger i en dal omgivet av höga berg, medan Leogang ligger på baksidan av dessa berg. Byn Saalbach ligger på 1 003 meters höjd och erbjuder skidåkning på hela 2 100 meters höjd. 

I Saalbach finns tre huvudlifter; Bernkogelbahn, Kohlmaisbahn och Schattberg X-Press. Dessa öppnar som regel lite tidigare på morgonen än resten av systemet. 

Pist och offpist i Saalbach-Hinterglemm

I Saalbach, Hinterglemm och Leogang finns många härliga pister för alla nivåer. Leogang bjuder generellt på många bra blåa pister. 

I Fieberbrunn hittar du områdets offpist. Fieberbrunn kallas ibland för Österrikes hemliga offpist-mekka och när du har varit här märker du snabbt varför. Möjligheterna för härlig puderåkning är oändliga!

Om du har tur med vädret blir du mött av färsk pudersnö och otaliga skidturer. Det är också här som en deltävling i Freeride World Tour hålls, tävlingen för professionella freeride-åkare. 

Fieberbrunn har även mycket att bjuda på när det kommer till pister. Vi rekommenderar att kika förbi den röda F6 - en perfekt bred pist som är som gjord för stora carving-svängar. 

Funpark 

Skidområdet i Saalbach har hela fyra parker. Den största ligger i botten av Hinterglemm medan de övriga ligger i Leogang. Efter att Fieberbrunn blev en del av det sammanhängde Skicircus är det nu också möjligt att utnyttja den nybyggda naturliga Backcountry park, också kallad "PowAirea", som omfattar ett fyra meter högt drop och fem power kickers. 

Längdskidåkning i Saalbach 

Sammanlagt har Saalbach-Hinterglemm 12 kilometer fina längdspår och det finns också ett längdspår uppe på berget. 

Skidåkning till Zell am See 

Konkurrensen om skidgästerna är hård i Österrike, vilket gynnar oss skidåkare. Ett sätt att förbättra sin konkurrenskraft är att samarbeta med grannbyn och koppla samman pist- och liftsystem, för att på så sätt erbjuda så många pistkilometer som möjligt. Detta är sammanlänkandet av Saalbach-Hinterglemm och Zell am See ett bra exempel på. 

Du har nämligen möjlighet att åka skidor både i Saalbach och Zell am See - på samma liftkort. Dessa två områden har nämligen blivit förbundna med varandra och ger dig tillgång till över 400 kilometer pist. Från Saalbach kan du ta liften till Zell am See och när du senare ska hem igen hoppar du på bussen och är tillbaka i Saalbach på fem minuter. 

Ett historisk skidområde

Det är mer än 100 år sedan de första skidaktivteterna startades i Saalbach-Hinterglemm. Den första liften byggdes år 1945 till pisten Kohlmaiskopf, som bland annat betjänade nedfart under de alpina världsmästerskapen 1991. Saalbach-Hinterglemm har stora och stolta traditioner när det kommer till värdskap för internationella och nationella skidtävlingar.

Skandinavisk barnskidskola

I Hinterglemm erbjuder vi skandinavisk skidskola för barn. Läs mer om skidskola i Alperna här.

Läs om skidorten Saalbach-Hinterglemm här

Charmerande alpby Skidorten Saalbach-Hinterglemm

Med de omkringliggande bergen och Saalach-floden som rinner genom byn kommer du att känna dig som ett med Alperna i Saalbach.

Den charmerande alpbyns avslappnade atmosfär och gästfria miljö gör att du känner dig välkommen. Byn har något för var smak och erbjuder aktiviteter för både stora och små skidåkare.

Saalbach är känt för sin gemytliga by med små gågator, fina österrikiska restauranger och exklusiva butiker. I byn finns det också över 40 barer och restauranger som erbjuder allt från traditionella österrikiska måltider till terrasser med pjäxdansande turister.

Härlig atmosfär och afterski på din skidsemester i Saalbach 

För festglada besökare är Saalbachs afterski ett måste! Skidorten är känd för att ha Österrikes bästa afterski och den legendariska afterski-baren Hinterhag Alm, som har varit en stor del i att skapa detta rykte, har inte gått många förbi. Har du inte varit på Hinterhag Alm så har du inte upplevt riktig afterski! Här gäller det att hänga på låset om du överhuvudtaget vill ha en sittplats.  

Om du är en tävlingsmänniska kan Bobby’s Pub rekommenderas. Förutom att vara ett ställe där det langas stora fatöl över disken, kan du utmana vännerna i olika spel såsom bowling, pool och bordfotboll. 

Byn har även mycket annat att bjuda på. Längs den bilfria gågatan ligger flertalet restauranger, butiker och barer. Även i pisterna finns många mysiga restauranger dit du kan svänga av för att ta en välförtjänt paus i skidåkningen.  

För de minsta finns det härlig pulkåkning att prova på. Ta med pulkan eller kälken till någon av de fem upplysta pulkabanorna som går ner till byn och känn hur det pirrar i magen när ni susar ner. Lika roligt för vuxna som för barn! 

Ta dig smidigt till skidåkningen

Samtliga av våra boenden ligger centralt i byn, varifrån supermarknad och många av liftarna enkelt kan nås. Oavsett var du bor kommer det därför aldrig att vara långt till inköpsmöjligheter eller liften upp till terrängen i Saalbach-Hinterglemms Skicircus. 

Restauranger i Saalbach-Hinterglemm

I Österrike, eller närmare bestämt i Salzburgerland, är det lokala köket välsmakande med många olika rätter att bjuda på.

Till förrätt rekommenderar vi en av deras många olika soppor, som smaker fantastiskt gott. Speciellt gulaschsoppa med mört kött är en riktig klassiker. En annan favorit är frittatensoppa, som är en annorlunda soppa med pannkaksstrimlor. Det låter kanske lite underligt, med det smakar faktiskt himmelskt!

Till huvudrätt föredrar vi helt klart de klassiska rätterna. Vad sägs om en Käsespätzle, alltså nudlar med ost, purjulök och rostad lök? Du får givetvis inte missa den traditionella wienerschnitzeln med potatis och lingonsylt, det hör helt enkelt till på en skidsemester i Österrike! En currywurst eller en Tiroler Gröstl är heller aldrig fel.

Desserter är ofta en favorit i sig själv för många. Prova en Germknödl, en dessert bestående av plommonsylt, bröd och sesamfrön serverad med smör eller vaniljsås. Klassiken Apfelstuder går heller inte av för hackor. Äppelkakan i lager med äpplekompott, filodeg och russin serveras med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Sist men inte mist är Kaiserschmarrn en must try! En dessert gjort på pannkaksdeg serverat med någon typ av sylt. 

Ladda elbilen på skidsemestern

Om du ankommer med elbil/laddhybrid kan du ladda den i byn. Det finns bland annat laddstationer vid Kohlmaisbahn och vid turistkontoret. Fråga guiderna för mer information när de ringer veckan innan avresa.

Vill du veta mer om Saalbach-Hinterglemm?

Kika in vår artikel med massor av matnyttig information och inspiration om skidsemester i Saalbach-Hinterglemm. 

 

Hitta ditt boende i Saalbach-Hinterglemm

AccommodationTypes

Avstånd

Skidhyra i Saalbach-Hinterglemm

Här hittar du rätt skidhyra till rätt pris för dig. Priserna är i SEK.

Antal dage 5 6 7 8
Skidor bronze u. 15 919 919 989
Skidor bronze u. 18 1409 1409 1519
Skidor bronze 1739 1739 1869
Skidor silver 2229 2229 2429
Skidor guld 2719 2719 2969
Skidor och pjäxor bronze u. 15 1249 1249 1349
Skidor och pjäxor bronze u. 18 1939 1939 2079
Skidor och pjäxor bronze 2399 2399 2579
Skidor och pjäxor silver 2889 2889 3139
Skidor och pjäxor guld 3379 3379 3679
Snowboard u. 15 1069 1069 1159
Snowboard u. 18 1709 1709 1859
Snowboard 2129 2129 2319
Snowboard och boots u. 15 1399 1399 1519
Snowboard och boots u. 18 2229 2229 2419
Snowboard och boots 2789 2789 3029
Hjälm 429 429 449

I Saalbach samarbetar vi med Brundl. I Hinterglemm samarbetar vi med Helis ski.

4 nivåer på utrustningen:

BRONZE: För nybörjaren eller mindre erfarna skidåkare med 0-4 års erfarenhet.
SILVER: För den mer erfarna åkaren med 4-6 års erfarenhet.
GOLD: För den mer erfarna åkaren med mer än 6 års erfarenhet.
PLATINUM: Till den mycket erfarna åkaren som även vill åka offpist.

Lägg enkelt till skidhyra i din bokning via MIN SKIDRESA.

MIN SKIDRESA

Få ett reseförslag till Saalbach-Hinterglemm

Då gillar du nog även... Faller Saalbach-Hinterglemm dig helt i smaken?